Ziggo Sport Apple TVWe ontvangen de laatste tijd veel vragen van Apple TV-eigenaren over de mogelijkheden om Ziggo Sport te streamen naar hun Apple TV. Voorheen was het namelijk mogelijk om via AirPlay beelden te streamen vanuit de Horizon Go-app.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Ziggo Sport is een nieuw kanaal dat uitsluitend toegankelijk is voor klanten van Ziggo. Het is volledig gratis te bekijken in je browser (met de Microsoft Silverlight-plugin) of in de Ziggo Horizon Go-app (iOS en Android).

Maar is het ook mogelijk om Ziggo Sport te “ontvangen” op je Apple TV?

Ziggo Sport op Apple TV

Op de oudere Apple TV’s was het mogelijk om vanuit Ziggo’s Horizon-app beelden te streamen via AirPlay. Inmiddels is deze functionaliteit uit de Horizon Go-app gehaald. Waarschijnlijk heeft dit te maken met contractuele verplichtingen die Ziggo heeft tegenover de partijen waar ze hun “content” inkopen. Wij gaan er vanuit dat dit het geval is, want we zien geen andere reden om AirPlay-functionaliteit uit de apps te verwijderen. Hetzelfde hebben ze bovendien gedaan voor de Google Chromecast.

Voor de Apple TV 4, waarop je zelf apps kunt installeren vanuit een speciale app store, is er helaas nog geen Horizon (Go)-app beschikbaar. De kans is groot dat deze er ook niet komt zolang Ziggo volgens haar contracten geen (bijvoorbeeld) sportwedstrijden op de TV mag uitzenden.

Gelukkig is er een omweggetje waarmee je het beeld van je Mac kunt streamen naar je Apple TV:

AirPlay Mirroring

AirPlay Mirroring werd in 2011 gelanceerd. Met deze functie kun je het beeldscherm van je Mac spiegelen naar je Apple TV. Als je Ziggo Sport vervolgens in Safari opent (Chrome ondersteunt Microsoft Silverlight niet meer), zou je de beelden op je Apple TV te zien moeten krijgen. We hebben dit zelf helaas nog niet kunnen testen, maar we gaan er vanuit dat deze oplossing werkt.

Om AirPlay Mirroring aan te zetten moet je op je Mac naar het beeldschermen-menu gaan. Deze vind je in de Voorkeuren van je Mac. Hier kun je onderin AirPlay Mirroring aanzetten. Vervolgens vind je bovenin de Finder-balk een icoontje van een beeldscherm, waarmee je AirPlay kunt gaan gebruiken.

Horizon Go app voor Apple TV?

Ziggo heeft zelf nog niets gecommuniceerd over het wel of niet ondersteunen van Ziggo Sport op de Apple TV. Wij blijven in ieder geval hopen op een Horizon Go-app voor de Apple TV 4! Die is er helaas nog niet, maar we hopen vurig dat Ziggo er mee bezig is!

Mocht je hulp nodig hebben met het instellen van je Apple TV of met het gebruiken van AirPlay Mirroring, neem dan contact op met Apple. De Apple-klantenservice kan je hiermee altijd (telefonisch) helpen. Je kunt ook je Mac meenemen naar de Apple Store, maar de kans is klein dat ze daar iets voor je kunnen betekenen omdat je dan niet bij je thuisnetwerk kunt (waarop ook je Apple TV is aangesloten).