Wil je Yeezy schoenen kopen maar weet je niet precies waar je ze kunt vinden? Wij vertellen je graag alles over de beschikbaarheid van deze schoenen en waar je op moet letten bij het aanschaffen. De Yeezy-schoenen zijn helaas meestal direct uitverkocht. Je kunt ze wel online kopen voor de straatwaarde (vaak duizenden euro’s).

Yeezy schoenen kopen

De Yeezy schoenen van Adidas die Kanye West draagt

Doordat er veel supersterren (Kanye West, Jay-Z en Macklemore bijvoorbeeld) hebben bijgedragen aan de promotie van Yeezy-schoenen zijn ze wereldwijd razend populair. Doordat ze maar beperkt geproduceerd (mogen) worden is er een enorme hype ontstaan, want je weet met Yeezy schoenen vrijwel zeker dat je de enige bent in je omgeving die ze heeft!

Bekijk alle sneakers! (vanaf €18,50)

Bekijk op Bol.com

Yeezy schoenen kopen

Yeezy-sneakers zijn hot. Iedereen wil ze hebben tegenwoordig en dat zorgt ervoor dat je ze online kunt vinden voor duizenden euro’s. Denk niet dat niemand zo gek is om dit er voor te betalen. Ze vinden – ook bij deze bizarre prijzen – gretig aftrek bij het grote publiek.

Nike Air Yeezy

Nike Air Yeezy II

Een speciale uitvoering van de Nike Air Yeezy II-schoenen.

De Yeezy-hype begon in 2007. Kanye West begon een samenwerking met Nike en samen ontwikkelden ze de Air Yeezy en daarna de Air Yeezy II. Het ontwerpen duurde twee jaar en was pas in 2009 klaar. Sommige Yeezy-schoenen werden ook als LED-schoenen uitgebracht. Deze hadden LED-verlichting aan de buitenkant van de zool. De batterij bleek echter niet sterk genoeg, dus deze werden daarna niet veel meer gemaakt. Zowel Jay-Z als Macklemore hebben daarna bijgedragen aan de promotie van de Nike Air Yeezy I en II. Deze schoenen kwamen in verschillende uitvoeringen en kleuren. In de afbeelding zie je de speciale “Red October”-uitvoering van de Air Yeezy II.  De samenwerking tussen Nike en Kanye West was de eerste samenwerking van het merk die niet werd aangegaan met een bekende sporter.

Adidas Yeezy

Na Nike begon ook Adidas met het ontwerpen van Yeezy-schoenen. Ook hier was Kanye West bij betrokken. Hij claimde dat Nike hem geen royalties wilde betalen (zie ook Wikipedia) waarop hij besloot een deal te sluiten met Adidas, dat wel bereid was hem flinke royalties te betalen. Hij zei dit geld te gebruiken om zijn familie te onderhouden.

In 2015 kwam Adidas met de Yeezy Boost 750. Deze zijn ook te zien op de foto bovenaan dit artikel. Eén paar schoenen kostte maar liefst 350 dollar. Daarna kwam de Yeezy Boost 350 die ook een stukje goedkoper was; deze kostte “slechts” 200 dollar. Toch zijn ook van deze schoenen maar een beperkt aantal gemaakt.

Inmiddels is ook de tweede generatie (“v2”) van de Adidas Yeezy Boost 350 uitverkocht. Wel geeft Adidas te kennen dat er meer producten aan zitten te komen die ook resultaat zijn van de samenwerking met Kanye West.

Bekijk alle sneakers! (vanaf €18,50)

Bekijk op Bol.com

Yeezy kopen in Nederland

In Nederland waren er slechts 12 winkels waar Yeezy-schoenen te koop waren. Als er weer nieuwe Yeezys uitkomen zullen ze waarschijnlijk ook weer bij deze winkels te koop zijn. Ze zijn meestal echter binnen één dag uitverkocht.

De winkels bevinden zich in Sittard (Labels Luxury), Rotterdam, Den Haag en natuurlijk Amsterdam (Concrete Store). De meeste Yeezy-schoenen worden tegenwoordig echter (tweedehands) verkocht via bijvoorbeeld Marktplaats.

Yeezy kopen in België

In België zijn er maar acht winkels. Vier van die winkels zitten in Brussel en de andere vier in Antwerpen. Het gaat om winkels zoals de Smets Concept Store in Brussel en de Renaissance Antwerp Store in Antwerpen.

Bekijk alle sneakers! (vanaf €18,50)

Bekijk op Bol.com

Tweedehands Yeezy-schoenen

Doordat de Yeezy-schoenen zo beperkt zijn geproduceerd is er een enorme online handel gaande. Zo kun je op Amazon zelfs Yeezy-schoenen vinden voor meer dan 1500 dollar. Dit zijn natuurlijk flinke bedragen. Niet iedereen zal bereid zijn om zulke bedragen neer te tellen voor een paar sneakers. Toch zijn het echte collector’s items. Er zijn dus zeker mensen die bereid zijn om meer dan 1500 dollar voor een paar sneakers neer te tellen.

Wij hadden zelf graag Yeezy-schoenen willen hebben, maar vinden 1500 dollar toch echt te duur, zeker voor schoenen. Het is dan ook belangrijk dat je deze schoenen goed onderhoudt. Het zou zonde zijn als ze niet in goede staat blijven. Dat is overigens ook een reden om goed na te denken over het aanschaffen van Yeezy-schoenen. Wil je überhaupt schoenen kopen die zo exclusief zijn dat je ze (bijna) nooit aan kunt doen?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Yeezy-schoenen
Average rating:  
 2 reviews
by Sander Felianus on Yeezy-schoenen

ik vind ze erg mooi, ben blij met mijn Yeezy Boost v2

by Roelof R on Yeezy-schoenen

Ze kosten wat, maar dan heb je ook wel erg exclusieve schoenen.