Nike YeezyNadat Kanye West en Adidas stopten met de Adidas Yeezy-samenwerking, ging Kanye West verder met Nike. De Yeezy Nike kwam in twee edities, de ‘Nike Air Yeezy’ en ‘Nike Air Yeezy II’. Het was een vruchtbare samenwerking tussen sportgigant Nike en Hip Hop artiest Kanye West die duurde van 2007 tot en met 2014. Tijdens dit proces zijn de ‘Zen Grey’, ‘Blink’, en ‘Net’ edities uitgebracht voor een retail prijs van $215. Ze werden meteen uitverkocht en zijn nu alleen nog online te bestellen.

Yeezy Nike sneakers

Yeezy Nike sneakers kende grote aanpassingen in de beginfase. Vele prototypes met speciale ‘death star’ zool of verwerkte LED verlichting in de buitenzool werden onthuld. De Nike Air Yeezy’s ontstonden door intensieve samenwerking tussen Kanye West en creatief Nike directeur Mark Smith. Zowel Kanye als Smith waren lovend over elkaar. Mark Smith herkende in Kanye een “aangeboren creatieveling” en een “natuurlijk talent”.

Bekijk alle sneakers! (vanaf €18,50)

Bekijk op Bol.com

De Nike Air Yeezy’s kregen de naam ‘Zen Grey’ en werden op 4 april 2009 gelanceerd. Niet veel later kwamen de Nike Air Yeezy opvolgers Black/pink (Blink) en ‘Net’ uit. Deze modellen waren grotendeels op Kanye West zijn voorkeuren ontworpen. De Nike Air Yeezy 2 was de opvolger van de vorige ‘Air’ editie en kenmerkte zich door reptielachtig en Egyptisch design. Daarnaast herken je ze ook aan het ‘YZY’ logo op de binnenzool.

Veel sterren als Jay Z en Macklemore hebben deelgenomen aan de promotie van Kanye’s Yeezy Nice sneakers, met succes. Ieder model werd positief ontvangen, de Nike Air Yeezy’s zijn alleen nog online bij webwinkels als Ebay.com te koop. Het zijn collector items waar sneaker fanaten veel geld voor moeten ophoesten. De meest paartjes lopen op tot enkele duizenden euro’s. Kortom, een behoorlijke investering maar voor echt Yeezy fans absoluut de moeite waard. Naast Ebay.com kan je ook nog kijken op Marktplaats.nl of 2dehands.be. Deze websites zijn over het algemeen iets minder veilig dan Ebay.com omdat bij Ebay meer informatie over de verkoper zichtbaar is.