Welke melkopschuimers hebben ze bij de Xenos en welke is daarvan het beste? De Xenos heeft drie verschillende (handmatige) melkopschuimers, de goedkoopste is €7,99 en de duurste (de Bodum melkopschuimer) kost €14,99.

Xenos melkopschuimers

Xenos Melkopschuimer Bodum

Melkopschuimer van Bodum

De Bodum melkopschuimer is veruit de beste en meest luxueuze van de drie melkopschuimers van Xenos. Je ziet deze ook in de foto rechts. Zoals je kunt zien is deze melkopschuimer mooi en elegant, dankzij de houten bovenkant past deze in vrijwel iedere keuken! Schoonmaken van dit apparaat is bovendien kinderlijk eenvoudig; het hele ding mag gewoon in de vaatwasser. Al met al kun je gerust zeggen dat deze Xenos melkopschuimer van hoge kwaliteit is.

Wil je meer melk in één keer opschuimen? Dan heeft Xenos ook nog een RVS melkopschuimer van €7,99. Hier past maar liefst 150 ml melk in.

Vergelijk direct melkopschuimers! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Hoe werkt een handmatige melkopschuimer?

Je zult je misschien afvragen hoe zo’n handmatige melkopschuimer werkt. Doordat de melk in zo’n apparaatje niet verwarmd wordt, gaat het iets anders in zijn werk:

  1. Vul het kannetje met melk (max. 150 ml bij een kan van 500 ml)
  2. Haal de zeef ongeveer gedurende 45 seconden tot één minuut op en neer
  3. Haal de zeef uit het kannetje, en zet het kannetje in de magnetron op het hoogste vermogen
  4. Zodra de melk omhoog komt, is de opgeklopte melk kaar
  5. Laat het een halve minuut staan
  6. Schenk het melkschuim over je koffie

Je hebt nu je eigen cappuccino gemaakt. Zo makkelijk kan het dus zijn! Je kunt natuurlijk ook variëren met de hoeveelheid melk en/of hoe lang je het in de magnetron zet. Hierin heeft iedereen zijn eigen voorkeur. Zo kun je je melk iets langer of juist minder lang in de magnetron zetten voor een ander resultaat. Hierin kun je het beste zelf een beetje experimenteren om er achter te komen wat jij het lekkerst vindt!