Op deze pagina lees je alles over de specificaties van de Wii U.

GPU/CPU/opslag/SD-kaarten

Het Wii U systeem bevat een AMD grafische kaart en een CPU op IBM power gebaseerde microprocessor met meerdere rekenkernen. De premiumpack versie bezit 32GB aan intern-flash geheugen en de basis versie 8GB. De opslagruimte kan groter gemaakt worden door middel van een USB aansluiting zoals USB-sticks of een externe harddisk. USB-opslagmedia kunnen aangesloten worden op de USB 2.0-aansluitingen aan de voor en achterkant van het Wii U apparaat. Er kan echter wel maar een USB-opslagapparaat tegelijk worden gebruikt. De console kan compatibele SDHC-kaarten tot 32GB en SD kaarten tot 2GB ondersteunen.

Vorm / uiterlijk

De console is 17.2 cm lang, 26.8 cm diep en 4.6cm hoog en weegt 4.6 kg. Het apparaat oogt compact en heeft een modern design zodat het goed aansluit op andere moderne entertainment apparatuur. De console is verkrijgbaar in verschillende kleuren waarvan zwart en wit de basiskleuren zijn.

Audiosignaal / Videosignaal

HDMI aansluiting, Wii RGB, AV en componentvideo zijn de compatibele snoeren en ondersteunen de weergaveresoluties van: 480i, 480p, 720p, 1080i en 1080p. Naast de resoluties bevat de console een 6 kanaals audiosignaal, analoog signaal (Verbonden met de AV Multi Out – aansluiting) en een Lineair PCM – signaal (verbonden met de HDMI-aansluiting).