Wii U kopenDe Wii U is een game console ontworpen door Nintendo en is vooral populair door de bekende spellen als; ‘The Legend Of Zelda’, ‘Wind Waker HD’, ‘Mario Kart’ en ‘Super Smash Bros’. De Wii U console kwam op 18 november 2012 voor het eerst op de markt in Noord Amerika. Sindsdien ondergaat het veel concurrentie van vergelijkbare consoles als de Sony Playstation 4 en de XBox One.

De Wii U is de eerste Nintendo console die HD graphics ondersteund. Deze console bevat een touch-screen controller ook wel de ‘Gamepad’ genoemd. Deze controller kan als tussenstuk fungeren met de televisie of je gebruikt het als een ‘portable’ spelcomputer wat betekent dat je het overal naartoe kan nemen. Uitgebrachte spellen ondersteunen iedere combinatie op de Gamepad, zo is het mogelijk om de Wii Remote, Nunchuk, Balance Board of klassieke controller te gebruiken. Door je eenvoudig aan te melden bij het Nintendo network is het ook mogelijk om deze spellen online te spelen.

Wii U kopen

De console is ook gebruiksvriendelijker geworden, zo zijn de laadtijden korter, is het makkelijker in de Wii modus te komen en is de ‘B’ knop geactiveerd om sneller naar het menu te gaan.

Bij de oude console waren er problemen met het overscannen van beeldmateriaal, zo werd het beeld vaak niet geheel weergeven. Dit probleem kan nu geheel opgelost worden door bij systeemopties de exacte grootte op het beeldscherm aan te passen. Door de vele systeemupdates is de console ook sneller geworden. Zo starten spellen tot 30% sneller op. Bij de voorganger duurde het opstarten gemiddeld 24 seconden en is nu teruggebracht naar ongeveer 17 seconden. De console start nu ook 5 seconden (ongeveer) sneller op bij games gedownload van het internet. Het opstarten en afsluiten van de console gaat bij de Wii U nu ook veel sneller dan bij de Wii.

Bekijk alle Wii U bundels! (vanaf €399)

Bekijk op Bol.com

Wii U Controllers

De Wii U controller, ook wel de ‘Gamepad’ genoemd, is de hoofdcontroller van de Wii U console. De ‘Gamepad’ bevat een ingebouwde 15.7 centimeter touchscreen waarmee extra informatie als levels, kaarten en voorraad uitgewisseld kunnen worden met vrienden. Mocht u toch meer de voorkeur hebben voor de klassieke controller, dan heeft de Wii U nu ook de Wii U Pro controller.

De ontwikkeling begon op de Wii U hardware in 2008, waar Nintendo’s Shigeru Miyamoto een controller met een klein schermpje liet ontwikkelen zodat spelers extra informatie over het spel konden krijgen. De 15.7 cm touchscreen controller onderging veel aanpassingen voordat het op de markt verscheen wat ten gunste is van het resultaat.

Bekijk alle Wii U bundels! (vanaf €399)

Bekijk op Bol.com

Wii U Eigenschappen

De 15.7cm touchscreen is natuurlijk de meest prominente eigenschap. Daarnaast bevat de controller ook betere hardware waaronder de 1.3 megapixel camera, microfoon, gyroscoop en de speakers. Deze eigenschappen maken het daarmee mogelijk dat de controller als hoofdscherm gebruikt kunnen worden. Hierdoor kunnen spelers gewoon door spelen als de televisie door andere gebruikt wordt. Ook bevat de controller een ‘flash memory’ wat gebruikt kan worden voor spellen en tablet software.

Specificaties

Door de hoeveelheid plug-ins en sensors is het mogelijk om veel verschillende ‘gameplay’ opties te spelen. Naast de standaard controller is het gebruik van een Nintendo 3DS ook een optie. De Wii U bevat de volgende specificaties:

 • 15.7cm touchscreen, resolutie van 854 x 480 pixels, aspect ratio, 16.9
 • Twee analogen, gebruikelijke serie knoppen voorkant en zijkant
 • Stylus/pen support
 • Microfoon
 • Gyroscoop
 • Camera
 • Luidsprekers (rechts en links)
 • Samenwerking tussen 3DS mogelijk
 • Accelerometer (sensor die bewegingen opmerkt)
 • Bluetooth en NFC (communicatie tussen controllers van dichtbij)
 • Infrarood sensor
 • Wii U sensor bar voor 3d positie weergaves

Nintendo heeft kenbaar gemaakt dat het mogelijk is om twee Wii U controllers op de console te gebruiken. Echter, het recente plan is dat alleen één controller ondersteund wordt. De Wii U controller eist veel ondersteuning van de hardware, met name als er een extra controller bij komt.

Controller knoppen

De controller bevat de gebruikelijke herkenbare knoppen waaronder twee circle pads aan iedere kant, een d-pad aan de linkerkant, Home, select, start, power knoppen in het centrum, aan de rechterkan de A/B/X/Y plus de cirkel knop, de triggers en bumpers.

Bekijk alle Wii U bundels! (vanaf €399)

Bekijk op Bol.com

‘Near Field Communication’

De Wii U bevat het ‘Near Field Communication’ (NFC) systeem waarmee het mogelijk is om in contact te komen met andere apparaten die ook in het bezit zijn van een NFC chip. Dit systeem wordt technologisch steeds beter ontwikkeld en worden ook steeds goedkoper.

Wii U controller pen

De console bevat een zogenaamde ‘stylus’. Dit is een compacte makkelijk hanteerbare pen waarmee tekenen en schrijven op de controller mogelijk is. Zo kunnen spelers Nintendo animaties tekenen en vervolgens online presenteren.

Batterij

De console heeft een ingebouwde oplaadbare batterij die niet verplaatst kan worden. De batterij in de controller is zuinig in verbruik en kan 3 tot 5 uren achter elkaar gebruikt worden, zelfs als het scherm op volle helderheid staat. De batterij wordt opgeladen via een USB kabel die verbonden wordt met de USB poort aan de voorkant van de Wii u console.

Bekijk alle Wii U bundels! (vanaf €399)

Bekijk op Bol.com

Apps en software

De Wii U controller ondersteunt ook Wii U apps. Deze apps bieden de mogelijkheid om games als schaken, candy crush te downloaden. Deze games kunnen alleen op de controller gespeeld worden. Naast games zijn er ook apps beschikbaar waarmee videos op de controller afgespeeld kunnen worden.

Wii controllers en accessoires

De console bevat veel extra apparaten zoals de Wiimore, nunchicks, Wii balance en natuurlijk de klassieke controller. Deze controller ondersteunt ook de Wii U zapper waarmee ‘first person shooters’ en actie spellen gespeeld kunnen worden.

Gyroscoop, Magnetometer en acceleratie meter

Deze drie functies werken als locatie herkenning, richting en snelheid op de Gamepad wanneer de speler de controller vast heeft.

De Gyroscoop neemt bewegingen waar op de Gamepad. Zo zorgt deze functie ervoor dat je bewegingen invloed hebben op het virtuele spel. Deze Gyroscoop was voor het eerst geïntroduceerd op de Wii Remote motion+.

De Magnetometer zorgt voor het oriëntatie gevoel van de Gamepad. Zo wordt ook geïnformeerd dat wanneer objecten in de buurt van de controller waargenomen wordt door het apparaat.

Bekijk alle Wii U bundels! (vanaf €399)

Bekijk op Bol.com

Met de Accelerator meter wordt de snelheid van de bewegingen waargenomen. Zo zal het registreren welke snelheid er bewogen wordt om het vervolgens op het scherm uit te voeren. Deze ‘feature’ bestond al sinds de originele Wiimote controllers.

Camera

De Wii U controller bevat een camera aan de voorkant. Nintendo Land gebruikt deze camera om bijvoorbeeld een gezicht ingame te gebruiken tijden spellen als Mario Chase. Verder zijn er ook spellen als Wii U Karaoke en Mii Maker die veelvuldig gebruik maken van de camera.

Wii U Games

Zoals iedere console biedt de Wii U veel soorten spellen. In tegenstelling tot de Wii zijn er veel nieuwe soorten spellen beschikbaar. Op de Wii was het voor de ontwikkelaars niet mogelijk sommige spellen aan te bieden die wel verkrijgbaar waren op de X-box en de PS3, dit had grotendeels te maken met de beperkte hardware en motion besturing. Bij de Wii U is dit echter geen probleem meer. De Wii U heeft heeft nu een betere hardware en de controllers zijn aangepast op spellen als Darksiders 2 en Assassin’s Creed 3. Daarnaast ondersteunt het iedere nieuwe ontwikkeling die gebruikt kan worden op de tablet controller. Motion spellen als ‘Just Dance 4’ kunnen ook nog steeds bespeeld worden op de Wii Motionplus controller.