Naast de VR bril headsets die je kunt kopen om je smartphone VR bril PC
in te bevestigen heb je ook de mogelijkheid om een VR bril voor je PC te kopen (VR bril PC). Deze Virtual Reality Brillen zijn eigenlijk de ‘echte’ VR brillen. Ze zijn een stuk zwaarder dan de headsets en zijn door middel van kabels aan je pc bevestigd. Wandelen is wat lastiger dan met de VR bril headsets.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

VR bril PC

Wat doe je met een VR bril PC? Aangezien de VR techniek volop in ontwikkeling is zal het niet lang meer duren voordat de VR Bril voor je PC op de markt verschijnt die het mogelijk maakt om vrij rond te wandelen terwijl aansturing gewoon vanuit de pc gebeurt. Als je gaat vergelijken met de VR Bril headsets dan zul je zien dat dit type Virtual Reality Bril behoorlijk duurder is in prijs. Dit zit hoofdzakelijk in het feit dat de headsets gebruik maken van een smartphone of ander mobiel apparaat om beelden door te geven. Tot de meest populaire VR Brillen voor je pc behoren onder  meer de PlayStation VR en de Oculus Rift.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

Voordelen ten opzichte van de VR headsets

De aansturing gebeurt door een externe pc en daarom is het mogelijk om zwaardere games en andere toepassingen op de VR Bril te bekijken. Terwijl je aan het gamen bent hoef je jezelf geen zorgen te maken over de batterij van je smartphone die leeg kan raken. Je bent immers door middel van een kabel verbonden met je pc. Het assortiment van onder meer controllers die je nodig hebt voor de besturing is groter dan bij de meer eenvoudige headsets. Zo is er bijvoorbeeld een handschoen beschikbaar, GloveOne en staan de ontwikkelingen niet stil.

Waar koop je een VR Bril voor je pc?

Diverse webshops en elektronica zaken hebben de VR Bril in het assortiment opgenomen. Wil je meer weten over de mogelijkheden dan kun je altijd contact opnemen via de live-chat of de winkel binnenlopen en je vraag aan een medewerker stellen. De prijzen kunnen onderling verschillen en shoppen loont de moeite.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com