VR bril kopenWelkom op VR bril kopen! Op deze website wordt u van alle informatie voorzien omtrent de revolutionaire virtual reality bril. Hierbij geven wij aandacht aan kwalitatief sterke VR brillen tegen schappelijke prijzen. Een van de beste online winkels om deze aankoop te doen is Bol.com. Bij deze online winkel kunt u makkelijk, snel en voor zo min mogelijk geld een VR bril kopen. Zo vindt u al brillen bij prijzen vanaf €25,00 euro. Neem alvast een kijkje in hun assortiment of lees verder op deze website.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

VR bril kopen

Als eerste moet een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen mobiele VR brillen en VR brillen die toepasselijk zijn op de computer. De mobiele VR brillen maken gebruik van interne hardware in combinatie met een beeldscherming. Denk hierbij aan de vr Samsung gear en de vr cardboard van Google. Ook bij deze categorie zijn er weer gradaties in kwaliteit. Zo hebben sommige mobiele VR brillen ingebouwde gyroscoop en accelerometer en de goedkopere modellen, zoals de Google Cardboard, functioneren op de interne hardware om dynamiek te waarnemen. Vanzelfsprekend zijn de virtual reality brillen met ingebouwde gyroscoop en accelerometer een stuk duurder.

Dan heb je ook nog de vaste VR brillen ook wel ‘static’ genoemd. Deze brillen zijn revolutionair in deze tijd. Ze functioneren op externe hardware, hebben een ingebouwd scherm met sensoren en functioneren op een grafische processor van de console of computer. U kunt hierbij denken aan brillen als de ‘Oculus Rift’ en ‘Playstation VR’. Deze virtual reality brillen hebben een futuristisch design en zijn zowel geliefd onder de hardcore gamers alsook de normale gamers.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

PlayStation VR: meest gekochte VR-bril

Een van de meest gekochte/gereserveerde VR brillen zal de Playstation VR zijn. Deze headset is gemaakt van kunststof en dient op het hoofd bevestigd te worden. De bril zal in z’n geheel op het hoofd gezet worden. Op de foto rechts ziet u dat het zowel achter het hoofd bevestigd zal zijn. Wat betreft de resolutie, het apparaat beschikt over een 1920×1080 full HD resolutie waardoor scherp beeld te zien zal zijn. Een ander belangrijk element zijn de Herz. Bij dit model zal de vernieuwingsfrequentie van de schermen 120 Hz/90 Hz zijn met een gezichtsveld van om de nabij 100 graden. Het beschikt over een OLED-scherm die tevens bij veel Smart TV’s aanwezig zijn. Zoals hierboven al is genoemd zijn dit soort VR brillen voorzien van meerdere sensoren waarvan de gyroscoop en acceleratiemeter met name relevant zijn. Hierdoor wordt het beeld aangepast op de bewegingen van de gamer. De Playstation zal net zoals de HTC Vive and Oculus Rift via de USB verbonden worden met de console of computer.

Een aantal belangrijke accessoires die absoluut inbegrepen moeten zijn; de USB/HDMI kabel en een speciale Playstation camera. Meestal zit de kabel al in het pakket maar dient de camera separaat gekocht te worden. Meestal kost deze rond de €60,00 euro.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

VR brillen

3 modellen zullen hieronder kort besproken worden. Voor meer informatie per VR bril verwijzen wij u graag naar onze pagina’s die per product dieper op het product ingaan.

VR bril kopenIn deze categorie zijn 3 high-end VR brillen die allemaal onder de loep genomen worden. Hierbij worden ze vergeleken in prijs, kwaliteit en prestaties. Het gaat om de Playstation VR, HTC Vive en Oculus Rift.

HTC Vive

Laten we beginnen met de HTC Vive. Deze headset wordt voor de computer gebruikt en dient een ingebouwde Nvidia GeForce GTX 970 /AMD Radeon R9 290 te hebben. Daarnaast is minimaal een Intel i5-4590 / AMD FX 8350 vereist, of iets wat vergelijkbaar is. De HTC Vive heeft 4GB RAM geheugen en heeft een HDMI 1.4 of schermport van 1.2 nodig. Verder heeft deze VR bril een 2.0 USB port en minimaal Windows 7 SP1 64bit nodig.

De Vive is misschien wel de meest complete virtual reality bril. Bij de aankoop van dit product ontvangt men ook de meeste accessoires in de doos. De beeldkwaliteit is uitmuntend en heeft het meeste gezichtsveld, tracking systeem en men krijgt bovendien een paar motion controllers erbij. Daarnaast is de Vive het meest geschikt voor mensen die een normale bril dragen. Er zijn echter wel twee nadelen, het design van de HTC Vive, deze is namelijk een stuk minder mooi in vergelijking met de Oculus Rift en de Playstation VR. Daarnaast is de HTC Vive ook de duurste variant.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

Oculus Rift

De tweede VR bril die we bespreken heet de Oculus Rift en is geschikt voor de computer. Hierbij dient de computer de volgende specificaties te bezitten; Een Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290 of Intel Core i5-4590. Vergelijkbare of beter presterende varianten zijn natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast is een minimaal geheugen van 8 GB en HDMI 1.3 video output vereist.

Dit model heeft samen met de Playstation VR een prachtig design. Daarbij is de technologie in het scherm subliem. Verder heeft de Oculus Rift een kwalitatief goed ingebouwd audio systeem met perfecte tracking. Een van de genoemde nadelen is de gamepad. Zo gebruikt deze VR bril een X Box one gamepad en zou het de VR experience teniet doen in vergelijking met de HTC Vive. Verder zou de process setup voldoen, de stappen zijn makkelijk en eenvoudig. De software daarentegen zou de wensen overlaten. Over het algemeen zijn de recenties en beoordelingen erg positief en komt dit model waarschijnlijk als beste uit de beoordeling. Dit hangt echter wel af van de gevraagde prijs voor dit product.

Playstation VR

Wilt u een VR bril kopen en niet teveel betalen? Dan is de PSVR de beste keuze. Ondanks dat de prijs nog steeds €399,00 bedraagt, behoort deze wel tot de goedkoopste varianten VR brillen. Dit model kan makkelijk gebruikt worden op de Playstation 4. Hierbij dient u wel een HDMI 1.4 en Playstation camera te hebben. Mocht u deze console nog niet bezitten, dan zal het gehele pakket nogal wat kosten. Maargoed, de PSVR heeft een OLED scherm die 5,7 inch groot is. De resolutie; 1920 x RGB x 1080 (960 x RGB x 1080 per oog). Daarnaast heeft het een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, 90 Hz. Het gezichtsveld is 100 graden en de VR bril heeft verschillende sensoren zoals de acceleratiemeter en gyroscoop.

Mocht u deze VR bril kopen, dan krijgt u bij het pakket de volgende accessoires: Playstation VR set, processor unit, stereo oordopjes, PS VR headset connection adaptor, AC adaptor, USB kabel en HDMI kabel. Mocht u nog geen Playstation camera of controllers hebben, dient u deze separaat erbij te kopen.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

Games

Mocht u een VR bril kopen, dan zijn er meerdere games die erg populair zijn. Denk hierbij aan Final Fantasy XIV, The London Heist, Ace Combat 7, Easy Flight, Rigs Mechanized Combat League en Star Wars Battle Battlefront. Mocht u meer willen weten over deze spellen, kijk dan gerust op onze andere pagina; ‘VR bril spellen’.

Veel gestelde vragen over VR-brillen

Aangezien VR bril kopen website regelmatig vragen ontvangt van bezoekers, zijn hieronder meerdere vragen gesteld en beantwoord. Hopelijk wordt uw vraag hieronder beantwoord, zo niet, kijk dan gerust verder op een van onze andere pagina’s waar we dieper ingaan op bepaalde onderwerpen.

Wat zijn de voordelen van een mobiele VR bril?

Er is een aantal voordelen bij het gebruik van een mobiele VR bril. Zo heeft een meer bewegingsvrijheid aangezien deze VR brillen geen kabels hebben die de bewegingsvrijheid belemmeren. Hierdoor kunnen ook minder snel ongelukken gebeuren. Daarnaast zijn deze brillen veel minder zwaar en kunnen ze dus eenvoudig meegenomen worden. Mobiele VR brillen zijn vaak minder duur en kunnen daardoor als prima instapmodel dienen voor de virtual reality experience.

Wat zijn de nadelen van een mobiele VR bril?

Aangezien de meeste moeten functioneren op een tablet of smartphone, zal de kwaliteit niet optimaal zijn en zal bovendien de batterij snel leeg raken. Met de kwaliteit bedoelen we de resolutie, ontbreken van sensoren, snelheid en natuurlijk het geheugen.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

Hoeveel kosten mobiele VR brillen?

De prijzen verschillen enorm. Zo vind je modellen die al verkrijgbaar zijn voor prijzen vanaf €25,00 euro tot wel €800,00 euro. Het verschil in kwaliteit kan hierbij aanzienlijk zijn.

Wat zijn de voordelen van een ‘static’ VR bril?

Gamers willen het liefst grote en bekende spellen spelen met hoge resolutie en snelheid. Spelletjes op de smartphone zoals ‘angry birds’ of ‘candy crush’ horen hier niet bij. Deze gamers kopen een vaste VR bril met externe (goede) console of computer. Hierdoor zijn ze in staat om bekende grote spellen te spelen zoals Battlefield, Call of Duty en GTA. Daarom adviseren wij onze bezoekers vrijwel altijd om voor een bekend merk als Playstation VR, HTC Vive of Oculus Rift te kiezen. Bij deze brillen kan je namelijk langdurig plezier beleven aangezien er continu bekende grote spellen uitkomen voor de virtual reality brillen.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

Wat zijn de nadelen van een ‘static’ VR bril?

Aangezien de wereld van virtual reality brillen revolutionair en nieuw is, zullen de prijzen van deze brillen aanzienlijk zijn. Naast een VR bril kopen dient u ook in bezit te zijn van een krachtige console of computer die in staat is om soepel en snel grote spellen af te spelen.

Ik wil een VR bril kopen, welke moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende merken waar u een keuze uit kan maken. Ten eerste moet er een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen mobiele en vaste VR brillen. Enfin, er zijn veel merken die goede beoordelingen en recenties krijgen. Denk hierbij aan de Oculus Rift, HTC Vive, Sony Playstation VR, Samsung Gear VR, Microsoft Hololens, META 2, Razor OSVR HDK 2, FOVE VR, Zeiss VR, Avegant Glyph , Freefly VR en natuurlijk de Google Cardboard. Aangezien er continu nieuwe modellen uitkomen, is het goed om naar de volgende specificaties te kijken; resolutie, beeldscherm, gewicht, aansluitingen, geluid, refresh rate, latency, fps (frames per second), field of view, tracking, apps, games en natuurlijk de prijs.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

Waar kan je een VR bril kopen?

Er zijn diverse winkels waar u deze aankoop kan doen. Denk hierbij aan Mediamarkt, Amazon, Coolblue, Beslist en Bol.com. Wij adviseren onze bezoekers ombij Bol.com de VR bril te kopen. Deze online winkel biedt voor relatief weinig geld kwalitatief goede producten. Daarnaast zijn de klantenservice, snelheid van levering en garanties uitmuntend.

Hoeveel kost de Playstation VR bril?

Op dit moment is dit model te koop voor €399,00 euro. Wij verwachten dat deze prijs het komende jaar zo zal blijven. Bij deze prijs kan de VR bril (nog niet) als goedkoop ervaren worden.

Wat kan je met een VR bril?

De VR bril zorgt ervoor dat u 360 graden in het spel kan kijken door middel van eigen bewegingen. Uw hele omgeving zal omgetoverd worden tot de virtuele wereld waardoor het net lijkt alsof u daadwerkelijk in het spel zit. Dit bevorderd de spanning en sensatie tijdens het spelen. Aangezien deze beelden enorm realistisch kunnen overkomen, is het altijd verstandig om genoeg bewegingsvrijheid te hebben voor het geval je valt of vreemde bewegingen maakt.

Wat betekent “motion sickness“ en wat doet het met je?

Iemand die last heeft van ‘Motion sickness’ kan moeilijk tegen bewegende beelden. Mocht u dit probleem ervaren bij uw VR bril, dan hoeft u niet meteen getreurd te zijn. Vaak is het een kwestie van wennen en zal de misselijkheid te zijner tijd (misschien) verholpen worden.

Kan je een normale bril oplaten?

Bij sommige VR brillen is dit mogelijk. Denk hierbij aan de Playstation VR.

Moet je staan of zitten?

Dat varieert per spel. Bij sommige dient u te staan en bij de ander weer te zitten. Bij sommige spellen zal het mogelijk zijn om staan en zitten af te wisselen.

Wat is het verschil tussen een VR bril en een Hololens?

De VR bril zorgt dat u volledig een virtuele wereld ziet. De Hololens is daarentegen een stuk socialer middel aangezien de werkelijke omgeving nog steeds gezien kan worden.

Met hoeveel personen kan je tegelijk spelen?

Dit hangt natuurlijk af van de VR bril die gebruikt wordt. De Playstation VR biedt de mogelijkheid om met vrienden samen en tegelijk spellen te spelen. Zo kan bijvoorbeeld een iemand de bril ophebben en de andere spelen met controllers.

Wat krijg je allemaal bij de aankoop van een Playstation VR bril?

Bij de aankoop van een PSVR krijgt u een: HDMI kabel, AC adaptor, PS VR headset connection adaptor, USB kabel, Stereo oordopjes, Processor unit en natuurlijk de PlayStation VR headset. Zoals reeds boven is aangegeven, dient u separaat nog de PS camera aan te schaffen.