Een VR bril met controller kopen?Het bevestigen van je smartphone in een VR Bril is niet moeilijk, net zoals het in elkaar zetten van een Cardboard Bril. Je stapt op vrij snelle en eenvoudige wijze de virtuele wereld binnen maar dan, hoe kun je dan verder? Hiervoor heb je een VR Bril met controller nodig. De controller stelt je in staat om de smartphone te bedienen, zonder dat je de bril van je hoofd hoeft te halen.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

VR bril met controller

Hoe ziet een VR bril met controller er uit?
VR bril met controller
Een aantal apps is zo ontworpen dat ze bediend worden door simpelweg met je hoofd te schudden of te knikken. Daarnaast zijn er games ontwikkeld waar je toch echt een VR Bril met controller voor nodig hebt. De meest gebruikte controllers werken via bluetooth en kun je gewoon  vasthouden terwijl je de VR bril op je hoofd hebt zitten. Diverse producenten hebben bluetooth controllers op de markt gebracht zodat je een ruime keuze hebt uit de mogelijkheden. Virtueel gamen is net iets anders dan gewoon ‘een spelletje’ doen. Je zit in het spel en door gebruik te maken van een bluetooth controller kun je op eenvoudige wijze door de verschillende menu’s bladeren. Dat neemt niet weg dat je geweldig goed rond kunt vliegen door gewoon met je hoofd te draaien, maar als er voor je een onbekend object opdoemt is het tóch praktisch om daar met behulp van een controller korte metten mee te maken.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

Eenvoudig je smartphone besturen

Op het moment dat je de VR Bril op je hoofd hebt staan zit je smartphone daarin bevestigd. Wil je dan snel wisselen naar een andere game of toepassing dan is het handig dat je niet eerst je telefoon uit de VR Bril moet halen om handmatig te wisselen. Met een bluetooth controller kun je de smartphone besturen zonder deze uit de bril te halen. Ideaal als je druk aan het gamen bent en gewoon verder wilt spelen zonder de bril af te zetten. Bluetooth controllers zijn los te koop en doorgaans met elke smartphone compatibel.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com