VPN Apple TVDe Apple TV ondersteunt standaard geen VPN-verbindingen. Hier is met de Apple TV 4K helaas geen verandering in gekomen. Toch zijn er manieren om het voor elkaar te krijgen. In dit artikel zullen we twee manieren uitleggen:

  1. De VPN-verbinding van je Mac of PC delen met je Apple TV.
  2. Een speciale VPN-router gebruiken.

Deze twee manieren waarop je het voor elkaar krijgt zullen ook werken met de meeste Smart TV’s en bijvoorbeeld een XBoX of een PlayStation.

VPN-verbinding van je Mac of PC gebruiken

Wil je de VPN-verbinding van je Mac of PC gebruiken, dan zul je eerst moeten controleren of je computer zowel een Ethernet-aansluiting als een WiFi-verbinding heeft. Als je laptop alléén een WiFi-verbinding heeft maar geen bedrade aansluiting, dan gaat deze methode niet werken.

Stap 1: Installeer de VPN-service op je computer

Je zult eerst een VPN-verbinding moeten installeren op je Mac of PC voordat je deze kunt delen met je Apple TV of ander apparaat. Download daarom het programma van je VPN-provider (bijvoorbeeld Tunnelbear of GOOSE VPN).

Zodra de VPN-software is geïnstalleerd dien je verbinding te maken met de juiste server voor jouw doeleinden. Wil je bijvoorbeeld films downloaden dan is het handig om een server te kiezen die P2P toestaat. Dit wordt er meestal bij vermeld.

 

Stap 2: Je VPN-verbinding delen met andere apparaten

De volgende stap is om je VPN-verbinding te delen vanaf je PC of Mac met het apparaat in kwestie (de Apple TV). Hier beneden vind je de uitleg voor Mac en Windows-computers.

Mac

Zorg dat je Mac met een bedrade verbinding is aangesloten op het internet. Dit doe je met een Ethernet-kabel. Open nu de System Preferences van je Mac en kies voor Sharing (of Delen). Hier kies je vervolgens voor de optie Internet Sharing, door deze aan te vinken.

Sharing menu Mac

Windows

Ga naar het Control Panel van je Windows-PC (ook wel Configuratiescherm). Vervolgens ga je naar de Network and Sharing-instellingen (Netwerk en Internet). Kies vervolgens voor het wijzigen van de Adapter-instellingen (“change adapter settings”).

Klik nu met je rechter muisknop op de verbinding die je met je Apple TV wilt delen en klik op “Eigenschappen” (of “Properties”). In het scherm dat nu opent kies je voor het tabblad Sharing / Delen. Hier moet je de optie aanvinken “Andere netwerkgebruikers mogen verbinding maken via de internetverbinding van deze computer”. Klik vervolgens op “OK”.

Stap 3: De juiste verbinding selecteren op de Apple TV

De laatste stap is het makkelijkst. Het enige dat je hoeft te doen is de juiste internetverbinding te selecteren op je Apple TV. Als je bijvoorbeeld de VPN-verbinding hebt gedeeld via WiFi, dan dien je de naam van dit WiFi-netwerk te selecteren.

Een VPN-router gebruiken

Zoals we eerder al schreven is het ook mogelijk om een speciale router te gebruiken, een zogeheten VPN-router. Als je niet heel technisch bent ingesteld raden wij je aan om een kant-en-klare VPN-router aan te schaffen In dit artikel vind je vijf geschikte opties. Of lees op vpngids.nl hoe je je router kunt instellen voor VPN-gebruik. De mogelijkheden zijn onbeperkt!

Waarom een VPN?

Een VPN-verbinding wordt door veel mensen tegenwoordig gebruikt omdat ze via deze verbinding minder makkelijk te traceren zijn. Zo wordt het gebruiken van een VPN over het algemeen gezien als een veilige manier om illegaal films en muziek te downloaden. Hoewel wij dit als Productgids.com niet willen aanmoedigen, is het wel zo dat je het de autoriteiten een stuk lastiger maakt om je te traceren wanneer je een VPN gebruikt. Niet alleen voor illegale activiteiten, maar ook qua privacy is een VPN geen overbodige luxe. Je maakt het voor commerciële partijen ook een stuk lastiger om je te ‘tracken’.

Beoordeel dit artikel:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 3 reviews

Top artikel!

Super, bedankt! Deze informatie had ik nodig 🙂

Het is me dankzij jullie artikel gelukt om EINDELIJK een VPN-verbinding voor mijn apple tv te regelen.