[one-half-first]Hierbeneden vind je een vergelijking tussen de iPhone SE en de overige iPhone-modellen (6S en 6). De tabel is opgezet in volgorde van scherm-formaat (eerst de kleinste iPhone SE, dan de iPhone 6S en 6, dan de 6S Plus en de 6 Plus).[/one-half-first][one-half]Let op: De prijzen in de onderstaande tabel zijn gebaseerd op de aanschaf van een losse telefoon. Wil je een abonnement? Check dan de pagina iPhone SE abonnementen.[/one-half]

[clear]

 

[table id=3 /]

Vergelijking iPhone SE, 6S en 6

Vergelijking iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6S

iPhone SE

In de bovenste tabel heb je de iPhone SE kunnen vergelijken met de iPhone 6S (Plus) en de iPhone 6 (Plus). Zoals je kunt zien is de iPhone SE op bijna ieder gebied gelijkwaardig aan de iPhone 6S en superieur aan de iPhone 6. Het enige dat de iPhone 6S écht beter maakt is 3D Touch, een iets hogere resolutie en een betere FaceTime-camera. Als je dit soort zaken niet bijster belangrijk vindt, is de iPhone SE dus een hele logische keuze, zeker als je naar het prijsverschil met de iPhone 6S kijkt: de 64GB-varianten verschillen maar liefst 300 euro! In onderstaande tekst lees je nog eens uitgebreid over alle verschillen tussen de iPhone SE, iPhone 6S en iPhone 6.

Scherm

De iPhone SE heeft een scherm van 4 inch (diagonaal). Dit formaat is gelijk aan de iPhone 5 en iPhone 5S. De reden dat Apple de iPhone SE heeft gemaakt is het formaat; veel klanten wilden een nieuwe telefoon in het formaat van de iPhone 5(S).

De iPhone 6 en iPhone 6S hebben beiden een scherm van 4,7 inch. De iPhone 6 Plus en 6S Plus hebben een enorm scherm van 5,5 inch. Deze laatste twee passen bijna niet in je hand. De grotere schermen zijn vooral gelanceerd om populariteit te winnen in Azië; daar zijn grote telefoons al jaren het populairst.

Kleuren

Net als de iPhone 6S-modellen is de iPhone SE in vier kleuren beschikbaar: Spacegrijs, Zilver, Roségoud en Goud. De iPhone 6-modellen zijn slechts in twee kleuren beschikbaar; Spacegrijs en zilver.

3D Touch

3D Touch is Apple’s benaming voor het drukgevoelige scherm. Dit zit vooralsnog alleen in de iPhone 6S en 6S Plus. Wij vinden dit zelf geen groot gemis; we hebben het op onze iPhone 5S ook niet. Mensen die wij kennen die een 6S hebben zeggen ook dat ze 3D Touch nauwelijks gebruiken. Als je écht per se 3D Touch wilt hebben zul je dus toch voor een iPhone 6S moeten gaan.

Processor

De iPhone SE heeft dezelfde processor als de iPhone 6S en 6S Plus; een Apple A9-processor in combinatie met een M9 motion processor. Hierin is de iPhone SE dus gelijkwaardig en bovendien superieur aan de iPhone 6 en 6 Plus. Het gebruiken van apps en het spelen van games gaat dus op een iPhone SE net zo smooth als op een iPhone 6S.

Camera’s

Net als de iPhone 6S is de iPhone SE uitgerust met een 12-megapixel camera aan de achterkant. Hiermee kun je bovendien video’s opnemen in 4K-kwaliteit! Daarnaast heeft de SE een dual-tone flitser, net als de 6S.

Alleen de FaceTime-camera (de selfie-camera aan de voorkant van de telefoon) is minder dan bij de 6S. Bij deze SE is deze gelijk aan de FaceTime-camera van de iPhone 5S, terwijl de iPhone 6S een FaceTime-camera met 5 megapixels heeft.

Gewicht

Door het kleinere formaat is de iPhone SE de lichtste iPhone van de vijf beschikbare modellen. Hij weegt slechts 113 gram, waar de iPhone 6S een gewicht van 143 gram heeft.

Prijs

De prijs is hét onderdeel waarop de iPhone SE het meest uitblinkt. Om de SE aantrekkelijk te maken, moest deze natuurlijk een stuk minder kosten dan de iPhone 6S. Het verschil mag er zeker wezen: zowel de 16GB- als 64GB-varianten van deze twee telefoons schelen maar liefst 300 euro! De iPhone SE is al verkrijgbaar vanaf €489 voor 16GB, of €589 voor 64GB. Wij raden je trouwens aan om voor die 64GB te gaan, 16GB is in de praktijk vaak nét te weinig. Aan 64GB heb je ruim voldoende en het scheelt maar 100 euro!