Apple TV

Apple TV 3

Apple heeft vorige week een update uitgebracht voor de Apple TV 3 (de op één na laatste versie). Sinds eind 2015 is de vierde generatie Apple TV beschikbaar. De nieuwe update kan direct vanaf de Apple TV worden geïnstalleerd. Het gaat hierbij om de versie 8.4.1 van de firmware.

Je kunt deze update installeren door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Hier kun je ook automatische updates inschakelen voor je (derde generatie) Apple TV.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

You can update your third-gen Apple TV to the latest build by heading over to Settings > General > Update Software or, by toggling the Update Automatically option on from the same screen, you can have the set-top box do it for you whenever a new update is pushed to the device.

Apple heeft overigens geen nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de oude Apple TV, maar alleen bugs verholpen. Om gebruik te maken van alle nieuwe functies is het nog altijd nodig om de nieuwste Apple TV te kopen. Deze kost €179,- bij Bol.com, terwijl de oude Apple TV (3) nog altijd voor €79,99 te koop is.

De bugs die in deze update verholpen zijn hebben voornamelijk te maken met de veiligheid van je Apple TV 3. Je zult bij het gebruiken van je Apple TV niet veel van de update merken.

Apple TV 3/4

Het belangrijkste verschil tussen de Apple TV 3 en de Apple TV 4 is dat de nieuwere versie een eigen App Store heeft, waarin apps te downloaden zijn die speciaal zijn gemaakt voor de Apple TV (zoals Netflix, NPO en meer). Meer over de apps die beschikbaar zijn lees je hier. Een vergelijking tussen de oude en nieuwe Apple TV vind je hier.

Een ander belangrijk verschil tussen de oude en nieuwe Apple TV is het feit dat er in de nieuwe Apple TV een betere processor zit verwerkt, waardoor je er ook games op kunt spelen. Die games kun je downloaden in de tvOS App Store.