Trampoline kopenWil jij een geschikte trampoline kopen voor binnen of buitenshuis? Dan zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Er zijn veel verschillende soorten trampolines, sommige geschikt voor binnen en anderen voor buiten. Hierbij spelen maat, vorm en kwaliteit van het materiaal een belangrijk rol. Daarnaast moet je ook rekening houden met de veiligheid. Op deze pagina bespreken we alles over trampolines en waar je ze het beste kan kopen gelet op kwaliteit, aanbiedingen en kortingen. Alvast nieuwsgierig naar de modellen, prijzen en technische specificaties? Neem dan een kijkje in het assortiment via de link.

Trampoline kopen

Een trampoline kopen? Analyseer eerst welke aspecten voor jou belangrijk zijn. Trampolines zijn er namelijk in veel soorten en maten. Maak bijvoorbeeld keuze uit ronde, ingraaf of rechthoekige trampolines. Overweeg daarna welke doorsnede geschikt is voor in je tuin of wellicht in huis.

Vergelijk alle trampolines! (vanaf €110)

Bekijk op Bol.com

Trampolines zijn in veel verschillende maten te krijgen. Populaire maten zijn bijvoorbeeld ø183cm, ø213cm, ø244cm, ø251cm, ø305cm, ø366cm en ø427cm. Wellicht kies je liever voor een kleinere trampoline van bijvoorbeeld ø96cm. Grote trampolines worden meestal in de tuin gezet en zijn zeer gewild onder de jongeren. Kleine trampolines zijn geliefd onder peuters en kleuters maar worden vaak ook door volwassenen gebruikt om de spieren en gewrichten te trainen. Daarnaast gebruikt men deze trampolines tevens voor calorieën te verbranden en om balans te creëren.

Er bestaat een onderscheid tussen huis en tuin en professionele/competitieve trampolines. De vrije tijd trampolines zijn minder stevig en de veren zijn zwakker dan professionele trampolines. Vrije tijd trampolines hebben vrijwel altijd een water werende mat of geweven mat van polypropylene materiaal. Professionele trampolines zijn meestal gemaakt van zogeheten ‘coiled steel springs’ om terugspringende kracht te creëren.

Populaire vrije tijd trampoline merken zijn ‘Salta Combo’, ‘Buffalo Sky-High’, ‘Game on Sport’, ‘SPRING’, ‘Domyos’ en ‘Essential’. De prijzen voor grote buitentrampolines variëren op basis van maat en kwaliteit. Gemiddeld betaal je een prijs tussen de €100,00 en €500,00 euro voor een vrije tijd trampoline.

Mini Trampoline kopen

Een mini trampoline kopen voor plezier of fitness doeleinden? Mini trampolines zijn ook wel bekend als ‘trampettes’ en zijn geschikt voor oefeningen of uit stilstand te joggen. De afmetingen zijn meestal kleiner dan 1 diameter en staan minder dan 30cm van de grond. De milde veerkracht heeft een positieve werking op gewrichten en spieren. Een mini trampoline geeft minder sterke veerkracht dan de grotere varianten.

Veiligheid Trampolines

Trampolines kunnen gevaarlijk zijn. Georganiseerde sportclubs hebben meestal extra beschermkussens om de rand en tegen het frame. De meeste ongelukken gebeuren op vrije tijd trampolines in de tuin of in speelparken. De veerkracht kan iemand een vrije val geven van wel 3 a 4 meter. Veel ongelukken ontstaan door gezamenlijk trampolinespringen. Het effect van gezamenlijk springen kan resulteren in een katapult effect. Dit effect zorgt voor onverwachte hoogtes en richting. Hierdoor raakt men vaak uit balans en is er een aanzienlijk kans op ongelukken wat kan resulteren in pijnlijke botsingen of soms zelfs gebroken botten.

Deze gevaarlijke toestanden kunnen beperkt worden door bijvoorbeeld een ingraaf trampoline te installeren. Hierdoor is de springmat dichter bij de grond en wordt de hoogte van een vrije val verminderd. Daarnaast is het handig om veren de bedekken zodat benen niet ongelukkig vast komen te zitten.

Trampoline accessoires en onderdelen

Er zijn speciale accessoires en onderdelen voor de trampoline om veiligheid voor een groot gedeelte te waarborgen. Een veiligheidsnet om de trampoline voorkomt dat men naast de trampoline valt en een extra trampoline rand dempt een val. Daarnaast zijn vele onderdelen los te kopen. Denk hierbij aan een trampoline springmat, losse springveren, trampoline trap en natuurlijk een trampoline rand.

Vergelijk alle trampolines! (vanaf €110)

Bekijk op Bol.com

Heeft u nog vragen of opmerkingen omtrent dit onderwerp? Twijfel dan niet en stuur ons een berichtje.