Top 10 boekenBen je nieuwsgierig naar de top 10 boeken van 2017? ProductGids voorziet in jouw boekentips voor dit jaar! In dit blog bericht vind je de top 10 boeken van 2017 in een handig overzicht. Het boekenoverzicht bestaat uit verschillende genres, fictie en non fictie, waaronder romans, thrillers, satire, biografie en meer.

Top 10 boeken van 2017

Neem een kijkje in de top 10 boekenlijst van 2017. Deze zijn geselecteerd op basis van bestverkochte en meest relevante literatuur.

1) Oorsprong

Dan Brown’s nieuwe boek ‘Oorsprong’ of ‘Origin’ is momenteel de bestverkochte thriller. De hoofdlijn gaat over de oorsprong van de mensheid en waar we uiteindelijk naartoe gaan. Het verhaal speelt zich af in Spaanse steden als; Madrid, Sevilla, Barcelona en Bilbao.

Oorsprong (Origin) gaat veelal over moderne kunst, innovatieve technologie, godsdienst/religie, geschiedenis, architectuur en codes. Het boek heeft 500 pagina’s leesplezier en kost gemiddeld 24,99 euro.

2) Homo Deus

top 10 boekenYuval Noah Harari, auteur van het boek Homo Deus – een kleine geschiedenis van de toekomst, beschrijft de 70.000 jaar menselijke evolutie en en welke gevolgen de ontwikkelingen hebben voor de toekomst. Factoren als; wetenschap, filosofie en geschiedenis zijn belangrijke elementen die impact hebben op nachtmerries en dromen van de 21e eeuw. Harari legt de nadruk op gevolgen van technologische revoluties. Hierbij wordt voortborduurt op de volgende stap in onze revolutie, Homo Deus. Homo Deus kan je onder anderen bij Bruna en Bol.com voor 24,99 euro bestellen.

3) Sapiens

top 10 boekenSapiens – Een kleine geschiedenis van de mensheid is ook een boek van Yuval Noah Harari. Sapiens biedt 461 pagina’s leesplezier over de geschiedenis van de mens. Het boek gaat 100.000 jaar terug in de tijd toen 6 verschillende soorten mensen leefden waarvan nog één soort over is, de Homo Sapiens. Veel vraagstukken passeren de revue waaronder; waarom vertrouwen we op boeken, wetten en geld? of hoe ziet de aardbol er in de toekomst uit?

Sapiens is onder anderen door bekenden als Barack Obama, Mark Zuckerberg en Bill gates gelezen en positief beoordeeld. Je kan het kopen voor slechts 19,99 bij Bol.com of Bruna.

4) Nazomer

top 10 boekenNazomer van Esther Verhoef is een Nederlandstalig boek gaande over twee werelden met als hoofdpersonage modeontwerpster Vivian D. Ze wordt op handen gedragen in haar eigen florerende bedrijf. Op een groot evenement in Parijs loopt ze over de rode loper en beseft ze plotseling haar turbulente levenspad. Sinds tientallen jaren verdringt ze een ingrijpende gebeurtenis.

Esther Verhoef beschrijft in een meeslepend verhaal hoe de jonge Claudia verandert in de succesvolle Vivian D. Hiervoor moesten keuzes en offers gemaakt worden. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig van Amsterdam, Parijs en New York.

Nazomer van Esther Verhoef is verkrijgbaar voor 22,50 euro. 

5) Pogingen iets van het leven te maken

top 10 boekenPogingen iets van het leven te maken is een meeslepend verhaal over Hendrik Groen (83 jaar) die alle ups en downs beschrijft. Het verhaal speelt zich af in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik Groen vertelt luchtig en openhartig over diverse fragmenten in zijn leven. Zijn afnemende mobiliteit tijdens wandelingen en zijn vraagtekens bij koffiedrinken achter de geraniums wachtend op de dood. Het geheime dagboek van Hendrik Groen won de NS publieksprijs in 2016 en kan voor 18,99 euro besteld worden.

6) Het beste wat we hebben

top 10 boekenHet beste wat we hebben is een roman geschreven door Griet op de Beeck. Het boek gaat over de complexiteit van het leven. Denk aan de thematiek van afscheid durven nemen of hoever schaduwen uit het verleden rijken.

Het beste wat we hebben is het eerste deel van een trilogie waarbij de meest relevante thematiek door Griet op de Beeck uitgespit wordt. Alle drie de delen zijn afzonderlijk te lezen. De roman is verkrijgbaar voor 22,50 euro.

7) The subtle art of not giving a fuck

top 10 boekenEen bekende blogger doorbreekt de standaard levensles dat positiviteit je een beter en gelukkiger mens maakt. Volgens auteur, Mark Manson, gaat deze mantra tegen de natuur in.

”F**k positivity,” Mark Manson says. ”Let’s be honest, shit is f**ked and we have to live with it.”

Het boek sleept je mee in een rauwe, verfrissende en eerlijke blik op het leven die vaak hardnekkig wordt ontweken. Volgens de auteur leven we in een “Let’s-all-feel-good” gedachtegang die met name de Amerikaanse verwende generatie weerspiegelt.

Uit reviews/beoordelingen en reacties blijkt dat het boek geestig is en vlot leest. The subtle art of not giving a fuck is verkrijgbaar voor 14,49 euro.

8)  Zolang er leven is

top 10 boekenHendrik Groen is reeds bekend van zijn eerste boek over; ‘pogingen iets van het leven te maken’. Ditmaal schrijft de auteur over zijn leven met de oud-maar-niet-dood-club bestaande uit onder anderen zijn beste vriend Evert. ‘Zolang er leven is’, is op kenmerkende charmante en ironische humor geschreven. Het boek bevat fragmenten van de oud-maar-niet-dood-club, medebewoners, directie, zijn vrienden en de ouderdom.

‘Zolang er leven’ is van Hendrik Groen kan je voor 19,99 euro in huis halen. Neem een kijkje bij webwinkels als Bol.com en lees de recensies om een betere indruk te krijgen.

9) De logica van geluk

top 10 boekenDe logica van geluk is door Mo Gawdat geschreven. Deze auteur is werkzaam bij Google, is welvarend en gezond maar worstelt met het fenomeen van gelukservaring. Geluk moet rationeel en volgens een wetenschappelijke manier benaderd worden aldus Mo. Maar wat is dan de geluksformule? Hoe word je gelukkig? vraagstukken die zo nauwkeurig mogelijk op een wiskundige manier worden uitgelegd.

In de bovenstaande video zie je een interview met auteur Mo Gawdat en Humberto Tan van RTL Late Night. Hier wordt kort de geluksformule uitgelegd. De logica van geluk is mede door dit interview enorm in populariteit gestegen en behoort nu tot de bestverkochte boeken van 2017. Bestel de logica van geluk voor slechts 20,- euro.

10) De acht bergen

De acht bergen van Paolo Cognetti is een literaire fictie gaande over Pietro, een stadsjongen uit Milaan. Zijn ouders delen hun liefde voor de natuur en met name het berglandschap. In dit landschap hebben ze elkaar ontmoet, ontwikkelde ze hun liefde waarop ze vervolgens in het dorpskerkje aan de voet van de berg trouwde. Het gezin is verbonden met de stad omdat de vader van Pietro werkzaam is in een fabriek. Dit stadsleven vervult vaak het gevoel van spijt. Ondanks dat, delen ze wel een passie voor natuur. Deze gemeenschappelijke passie houdt hun op de been tijdens tragische gebeurtenissen.

Het gezin ontdekt een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta. Vanaf dat moment spenderen ze de zomertijden in dit gebied. Pietro, de hoofdpersonage, leert hier Bruno kennen. De leeftijdsgenoten vervullen de zomers met eindeloze wandelingen en spannende avonturen. Hun vriendschap lijkt onverwoestbaar.

De acht bergen heeft gemiddeld een beoordeling van 5.0 sterren. Uit recensies blijkt dat de acht bergen een meeslepend, spannend en vooral ontroerend boek is. Neem een kijkje bij Libris of Bol.com voor de volledige samenvatting en recensies. Het boek is verkrijgbaar voor 19,99 euro

Winkels

De bovenstaande top 10 boeken van 2017 zijn bij meerdere winkels te krijgen. De meest bekende zijn natuurlijk de AKO, Bruna en Libris. Je kan het boek ook online bij Bol.com, boekenwereld of boekenvoordeel bestellen. Vergelijk de prijzen bij (web)winkels, bekijk de beoordelingen en lees de recensies van voorgaande kopers. De besproken boeken zijn allemaal boven de 4 sterren beoordeeld en ontvangen vrijwel alleen positieve reacties. Heeft u reeds een van deze boeken gelezen? Vergeet dan niet uw leeservaring met ons te delen en stuur een berichtje naar ProductGids.com!