Op zoek naar een HomeKit schakelaar? Fibaro heeft “The Button” nu ook in Europa uitgebracht. The Button is een grappige knop die in meerdere kleuren te koop is; zwart, rood, wit, blauw, groen, oranje, bruin en geel.

The Button van Fibaro

De rode knop is eigenlijk nog het leukst. Deze lijkt op een soort nucleaire knop (zoals de button van Trump). Je kunt deze vervolgens met HomeKit bepaalde triggers meegeven. Zo kun je instellen wat er gebeurt als je één, twee of drie keer achter elkaar op de knop drukt. Je kunt dan bijvoorbeeld een bepaalde scène starten of een ander automatisme instellen.

The Button

Naast de mogelijkheid om The Button te koppelen met HomeKit, kun je deze ook gebruiken om familieleden te helpen. Is bijvoorbeeld iemand in je familie ziek, dan kun je “The Button” ook op het nachtkastje zetten. Zo kan diegene je makkelijk een notificatie sturen wanneer er iets is. De knop kan dan worden ingesteld om jouw telefoon een melding te sturen wanneer er op gedrukt wordt. Ideaal!

The Button als waarschuwingsknop

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van “The Button”? De onderstaande video geeft je nog een beter idee van de mogelijkheden. Wij gebruiken de knop in ieder geval graag om ons huis te automatiseren.

In de video wordt ook getoond hoe verschillende slimme apparaten met elkaar kunnen samenwerken. Zo ook bijvoorbeeld een slimme robotstofzuiger die je kunt laten beginnen met stofzuigen door op een knop te duwen. Ideaal! Wij hebben The Button alvast in huis gehaald om onze HomeKit-apparatuur aan te sturen. Zo hoef ik maar op één knop te duwen bij binnenkomst om al mijn favoriete lichten aan te zetten. Ik druk twee keer op de knop om de lichten in een andere kleur te zetten en drie keer om de verwarming aan te zetten.