snenz stormparapluEen stormparaplu is een paraplu die een speciale vorm heeft waardoor de wind deze niet kan laten omklappen. De paraplu “drijft” als het ware op de wind en kan daardoor makkelijk met één hand vast te houden. Vaak hebben deze ook een kortere voorkant waardoor je beter zicht houdt.

Bekijk alle stormparaplu's! (vanaf €14,98)

Bekijk op Bol.com

Stormparaplu

De betere stormparaplu’s kunnen windsnelheden van wel 80 kilometer per uur weerstaan. Het moet dus wel heel erg hard waaien wil deze paraplu het niet overleven. Dit soort features maken het comfort van een dergelijke paraplu een stuk hoger.

Volgens Kassa (BNN/VARA) is de Human Nature-stormparaplu van de ANWB de beste paraplu die je kunt kopen. Deze kost ongeveer 35 euro. Goedkopere versies zoals de senz original zijn vaak wel windbestendig, maar houden je niet goed droog.

Bekijk alle stormparaplu's! (vanaf €14,98)

Bekijk op Bol.com

Garanties

Bij sommige producten in de categorie stormparaplu krijg je ook twee jaar garantie. Zeker als je door harde wind je paraplu beschadigt dan heb je recht op een nieuwe, de fabrikant beweert immers dat de paraplu windproof is. Ook bij productiefouten en andere fouten aan de kant van de fabrikant heb je recht op een nieuwe paraplu.

Tests

Naast Kassa heeft ook de ANWB een aantal stormparaplu’s getest. De paraplu die hier als beste uit de test kwam was de ‘Stormparaplu Groot’ van Travel & Co. Voor ANWB-leden kost deze 25 euro. Voor niet-leden kost hij vijf euro meer. De reden dat deze paraplu gewonnen heeft is dat deze groot genoeg is om je droog te houden én daarnaast ook goed windbestendig is. Je ziet niet vaak een stormparaplu die naast “windproof” ook groot genoeg is om je droog te houden.

Het advies is dus ook om hier goed op te letten voordat je zo’n paraplu gaat kopen; is deze groot genoeg om je droog te houden? Windbestendigheid is heel leuk, maar alleen als het primaire doel van de paraplu nog werkt; jou droog houden.