Stofzuiger stinktWat moet je doen als je stofzuiger stinkt? Een stofzuiger kan behoorlijke stank veroorzaken. De oorsprong ligt meestal bij het stofreservoir, stofzak of filter. Het zou ook goed kunnen dat de stofzuigbuis of slang verstopt is met viezigheid. In dit blog bericht vind je een aantal tips en adviezen om definitief het stank probleem op te lossen.

Stofzuiger stinkt – tips en adviezen

Het kan aan een aantal factoren liggen wanneer je stofzuiger stinkt. De meestvoorkomende oorzaak is de inhoud van het reservoir of zak. Zorg dat je de deze regelmatig vervangt en het reservoir of opvangbak reinigt. Heb je nog steeds last van stank? Dan moet je de buis of slang even controleren op verstopping(en) of wellicht met een compressor het stof uit de filter zuigen. Is het probleem alsnog niet verholpen? Dan is het verstandig om een kijkje te nemen naar de volgende handige tips en adviezen.

Bekijk de stofzuiger verfrissers! (vanaf €3,-)

Bekijk op Bol.com

  • Koop geurstaafjes, geurkorrels of geurvloeistof voor slechts een paar euro bij een van de grote webwinkels
  • Pak een wattenstaafje, spray er deodorant of parfum op. Plaats het vervolgens in de stofzuigerzak of reservoir
  • Plaats waspoeder op de grond en zuig het op met de stofzuiger
  • Doe een klein beetje geurolie op de filter van de stofzuiger
  • Pak een nieuwe stofzuigerzak en zuig kruidenthee blaadjes op

De bovenstaande tips en adviezen kan je natuurlijk altijd toepassen. Je huis, appartement of kamer gaat er geurig en fris van ruiken. De grote webwinkels hebben veelal een uitgebreid assortiment stofzuiger verfrissers. Denk aan tropical breeze korrels, parels of geurstaafjes die naar citroen, bloemen, lavendel, zee of mint ruiken. De stofzuiger verfrissers zijn vrijwel altijd goedkoop en effectief. Zo niet, dan is wellicht een nieuwe stofzuiger kopen het beste alternatief.

Heb je nog steeds vragen of opmerkingen over slechte geurtjes afkomstig van de stofzuiger? Stuur dan jouw vraag naar onze redactie en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren!