SNES mini classic spellenWil jij weten welke SNES mini classic spellen op de SNES mini classic console uitkomen? Deze kleine console wordt met 21 spellen geleverd en twee controllers. Op deze pagina wordt ieder spel uitgebreid besproken door middel van een verhaallijn en bijbehorend Youtube filmpje. Lees snel verder!

Zoals jullie waarschijnlijk al weten komt de mini Super Nintendo Entertainment System uit op 29 september. De bijbehorende spellen waren stuk voor stuk ware klassiekers met unieke storyline en leuke gameplay.

Bekijk alle retro games & consoles! (vanaf €)

Bekijk op Bol.com

SNES mini classic spellen/games

Super Mario World

Mario en Luigi moeten dinosaurus land van Bowser bevrijden. Hiervoor moeten de twee zeven verschillende werelden langs om alle vijanden uit te schakelen. Yoshi werd in Super Mario World voor het eerst geïntroduceerd.

The Legend of Zelda: A link to the past

Het plot van dit spel is het redden van Hyrule en de maidens door middel van Ganon uit te schakelen.

Super Metroid 

De hoofdrolspeler speelt de rol als intergalactic Bounty Hunter Samus Aran. Hierbij reist ie naar een planeet genaamd Zebes om de Metroid terug te pakken van de kwaadaardige space piraat Ridley.

Earthbound

De hoofdrolspeler reist een wereld af om melodietjes te verzamelen om uiteindelijk de vijand (Giygas) te verslaan.

Final Fantasy III

In Final Fantasy III gaat het verhaal over 4 weeskinderen en verbonden crystal light. Deze crystal light geeft de jongeren superkrachten om de wereld te herstellen van het kwaad.

Super Mario Kart

In Super Mario Kart kan men in kleine go-karts tegen elkaar racen. Hierbij krijg je keuze uit acht verschillende personages die ieder unieke eigenschappen heeft. Race in verschillende cups, game modes en levels.

Secret of Mana

In deze fantasie wereld volg je drie helden die met behulp van een ancient flying fortress de wereld moeten redden. Dit spel is met name bekend geworden door de gameplay en prachtige achtergrond muziek.

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

Mario en zijn team zoeken de antagonist Smithy die zeven sterren heeft gestolen. Deze sterren behoren tot de Star Road waar alle inwoners naartoe gaan om hun wensen om te toveren tot Wish Stars.

Mega Man X

Mega Man X speelt zich af in een futuristische wereld waar zowel mensen als Reploids leven. Reploids zijn robots ontwikkeld door de mens die dezelfde eigenschappen bezitten. Helaas zijn deze Reploids kwaadaardig en moeten ze worden bestrijd.

Street Fighter II Turbo

Deze fighter game werd populair wegens de nieuwe manier van gameplay. Met additionele super combo’s, air combo’s en nieuwe personages was het spel zeer geliefd.

Super Punch Out

Met de kleine personage ‘Mac’ probeer je World Video Boxing Champion te worden. Hierbij speel je vanuit het ‘behind the back’ perspectief wat inhoudt dat je alles vanuit de rug van de hoofdrolspeler waarneemt.

Super Mario World 2: Yoshi’s Island

Yoshi begeleidt baby Mario door 50 verschillende levels om ‘m vervolgens met zijn broer Luigi te herenigen. Luigi is namelijk ontvoerd door minions die in opdracht van baby Bowser werken.

F-Zero

F-Zero is op de formule 1 races gebaseerd en speelt zich af in een futuristisch landschap met hovercars. Spelers kiezen tussen vier unieke hovercars. Het spel kent 15 banen in drie verschillende leagues.

Kirby Super Star

Gamers kruipen in de huid van Kirby. Kirby zweeft door het scherm, inhaleert blokken en vijanden om ze vervolgens weer uit te spugen. Het opslokken van vijanden zorgt dat Kirby extra capaciteiten krijgt. Een van de meest unieke eigenschappen is het omtoveren van vijanden naar helpers.

Contra III: The Alien Wars

Contra III speelt zich af in het jaar 2636 waarbij Alien invallers de volledige oorlog verklaren met de mens, de zogenaamde “Alien Wars”. ‘Red Falcon, ‘Jimbo’ en ‘Sully’ zijn de hoofdpersonages in dit SNES spel.

Super Castlevania IV

Castlevania 4 speelt zich af in het jaar 1691 in Transylvania waarbij Simon Belmont de vampier Dracula moet verslaan. Met de hoofdpersonage speel je door elf levels en heb je in totaal drie levens.

Donkey Kong Country

Het spel draait om Donkey Kong en zijn neefje Diddy Kong. King K. Rool en de kremlings hebben hun bananen gestolen en jij moet ze terug vinden. Dit spel karakteriseert zich door de vrolijke en ritmische deuntjes.

Star Fox

Star Fox is een shooter game in third-person en first-person 3D perspectief. In dit spel bedien en navigeer je het spaceship van Star Fox door vijandelijke omgevingen en moet je andere robots, wezens en spaceships elimineren.

Star fox 2

Starfox 2 is nooit officieel op de SNES uitgekomen en zal zijn opwachting maken op 29 september op de SNES mini classic console. Men heeft wel de mogelijkheid gekregen om Star Fox te spelen. Bekijk het onderstaande Youtube filmpje voor een betere indruk.

Super Ghouls ‘N Ghosts

Je begint het spel met Arthur in de standaard outfit. Zijn outfit kan drie keer een upgrade krijgen en verbetert de verdediging en aanval capaciteiten. Het is de bedoeling om schatkisten te vinden. Tijdens deze tocht moet je obstakels trotseren en vijanden uitschakelen.

Kirby’s Dream Course

Kirby’s Dream Course is een golfspel met isometrisch perspectief. Het spel is niet veel anders dan midgetgolf. Je moet de power, spin en hoeken goed inschatten en uitvoeren om vervolgens het balletje via vijanden in het gat te krijgen.

Reviews

Via het onderstaande formulier kan je de bovenstaande SNES spellen beoordelen en becommentariëren.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 1 reviews
by Hiba on Snes spellen

Super spellen voor de SNES mini classic! Ik mis wel nog Super Double Dragon maar verder ben ik tevreden over de selectie van Nintendo!