Smart TV kopen? Het is een ‘must’ om tegenwoordig in bezit te zijn van een Smart tv. Lees daarom verder op deze website voor alle informatie, aanbiedingen en kortingen bij een Smart TV kopen. Smart TV nog iets te duur? Kijk dan eens naar de Google Chromecast.

 

Smart TV kopen

Smart TV kopen

De Smart TV is iedere TV met ingebouwde internetverbinding waarmee toegang wordt verschaft naar services als interactieve televisie, sociale web en online messengers. Er zijn ook Smart TV’s die alle functies van een browser bezitten. Hiermee kan dus iedere website bezocht worden.

Bekijk alle Smart TV's! (vanaf €179,00)

Bekijk op Bol.com

Tegenwoordig bezit bijna iedere hoge standaard TV deze ‘smart’ functie en zelfs de goedkopere TV’s krijgen steeds meer deze online toegang. Om het gebruiksgemak in uw woonkamer te verbeteren zou een Smart TV kopen een goed begin zijn.

Om toegang voor deze functies te krijgen is uiteraard wel een internetverbinding vereist. De meeste slimme televisies bevatten een Ethernet poort aan de achterkant. Deze kunnen direct verbonden worden met de modum. Er zijn ook modellen die op Wi-Fi verbonden worden. Daarbij is wel een ingebouwde hardware of USB dongle voor nodig. Deze USB dongle is een mechanisme waarmee tussen twee apparaten kan worden gecommuniceerd. Je kan hierbij denken aan een Apple TV of Chromecast 2.

Zo bieden de gevarieerde interactie tv opties en applicaties als de Panasonic app een uitgebreide selecties spellen om te downloaden. Om deze spellen toegankelijker te maken, wordt een uitgebreide selectie van accessoires als controllers en mobiele apps aangeboden om het gebruiksgemak te verhogen.

Bekijk alle Smart TV's! (vanaf €179,00)

Bekijk op Bol.com

Er zijn nog meer accessoires voor de Smart TV. Er bestaat bijvoorbeeld ook een elektronische pen waarmee direct op het televisiescherm, door middel van touchscreen, geschreven kan worden. Zo kan je scherm ook dienen als een prikbord waarop huishoudelijke taken staan voordat er TV gekeken mag worden. Er zijn ook accessoires voor fitness doeleinden zoals een BMI of armband om je gezondheid te meten. De Lichaamsgewicht index (BMI) houdt het gewicht en grote van de persoon in de gaten. Het gaat hierbij om het gewicht van de spieren, vet en botten en kwalificeert vervolgens of iemand te veel, te weinig of het juiste gewicht heeft. Alhoewel sporten en TV ogenschijnlijk niet samen lijken te gaan, kan het voor veel mensen juist de oplossing zijn.  Men wordt op deze manier regelmatig geattendeerd op gewicht en gezondheid, bovendien is sporten in de woonkamer een stuk toegankelijker en goedkoper dan naar de sportschool gaan.

Bekijk alle Smart TV's! (vanaf €179,00)

Bekijk op Bol.com

Een andere (bijzondere) feature is de Evolution kit van Samsung. Met deze accessoire kunnen gebruikers van oudere Samsung TV’s, d.m.v een box inpluggen achter in de TV,vervolgens de laatste spec upgraden. Afhankelijk van het type en model zorgt deze kit voor een snellere processor en toegang tot de nieuwste applicaties en TV features. Daarnaast installeert het apparaat de nieuwste verbindingsopties waaronder de HDMI 2.0 en de USB 3.0. Aangezien de smart tv nogal een investering is, kan met deze upgrades de oudere versies van de laatste features voorzien worden.

Smart TV kopen

Smart TV kopen? Smart TV’s zijn verkrijgbaar bij elektronica winkels en online groothandels als bol.com, Amazon, Mediamarkt, Coolblue, Dixon etc. Wij adviseren om via een van deze gerenommeerde groothandels uw aankoop te doen.

Apple TV/Chromecast 2

Er zijn een variatie aan set-top apparaten aanwezig waarmee vergelijkbare opties als met een Smart TV verwezenlijkt kunnen worden.

Deze werken bijna hetzelfde als de analoge televisies die naar digitale veranderen. Het is eenvoudig in gebruik, plug de set-top in de HDMI poort, volg de instructies en klaar is kees. Uw televisie is verandert in een slimme TV.

Bekijk alle Smart TV's! (vanaf €179,00)

Bekijk op Bol.com

Een van de beste en goedkoopste apparaten op dit moment is de Chromecast van Google. Hiermee kan je niet alleen grote hoeveelheden streamen op de TV, het is ook mogelijk om contact te maken met een computer, iOS of Android apparaat. Hierdoor is het makkelijk om veel soorten media te streamen, denk hierbij aan; foto’s, muziek en video’s direct op een groot scherm.

Naast de Chromecast zijn er nog andere alternatieven, zo heeft Apple de Apple TV uitgebracht. Dit apparaat is aanzienlijk duurder maar beschikt over een prachtig design met afstandsbediening, bovendien maakt het beter contact met andere Apple apparaten en diensten als de Apple Mac of iTunes.

Naast de Chromecast 2 en Apple TV zijn er nog veel meer varianten, sommige zijn zelfs voor €15,- verkrijgbaar. Ze verschillen ook allemaal in vorm en grootte zodat het ideaal past bij de gewenste setup. Ze bieden viel, van 1080p resolutie, Netflix, omgevingsgeluid en ga zo maar verder. Mocht u op zoek zijn naar een Smart TV maar krap bij kas zijn, dan is een set-top apparaat de ideale vervanging.

Bekijk alle Smart TV's! (vanaf €179,00)

Bekijk op Bol.com

De meeste game consoles beschikken nu ook over verschillende media opties om interactieve TV of video’s te streamen. Zo heeft Netflix laten weten dat de PS3 het meest populaire apparaat is om series af te spelen. De nieuwe Playstation 4 blijft interactieve TV ondersteunen, de X-Box gaat zelfs een stapje verder, zo beschikt dit apparaat over een ingebouwde TV gids en kan je de TV controleren met je eigen stem. Aangezien de consoles vrij prijzig zijn, is het niet aan te raden om alleen voor deze functie het apparaat aan te schaffen. Daarom is het beter om een Chromecast 2, Apple TV, Roku of een dergelijk ander betaalbaar apparaat aan te schaffen. Hecht u veel waarden aan design en wilt u alles vanaf uw TV bedienen, dan is het een beter idee om te investeren in een Smart TV zonder toegevoegde apparaten.

Sommige TV fabrikanten bieden nu ook toegang tot de Smart TV platvormen via hun eigen Blu-Ray afspelers. Mocht u alleen geinteresseerd zijn om video en muziek te streamen, dan kunt u heel goedkoop het systeem upgraden aangezien Blu-Ray afspelers aangeboden worden voor minder dan €90,- euro. Met name Sony biedt een goed systeem vergelijkbaar met de interface van de Playstation.

Voor de ultieme kijkervaring bestaat er tegenwoordig ook een thuistheater computer, ook wel HTPC genoemd in het Engels. Dit apparaat geeft toegang tot alle programma’s, websites, spellen en alle andere opties die op een computer mogelijk zijn. Dit revolutionaire apparaat is meestal een lage energie computer zodat het efficient en geruisloos kan functioneren. Dit is bevorderlijk voor het kijkplezier aangezien hierdoor geen onderbrekingen ontstaan tijdens het kijken. Daarnaast heeft het ook de standaard Windows programma’s die bedienbaar zijn met een afstandsbediening.

Bekijk alle Smart TV's! (vanaf €179,00)

Bekijk op Bol.com

FAQ

Veelgestelde vragen over de Smart TV.

Wat is een Smart TV?

De Smart Tv is een televisie met geïntegreerde internet mogelijkheden. Een televisie kan ook ‘smart’ worden als er een extra apparaat mee verbonden wordt, zoals de Chromecast 2, Apple Tv of Ruka. Deze systemen hebben een focus op het online web. Dit kan interactieve televisie, social media of andere applicaties zijn.

Wat kan je allemaal met een Smart Tv?

De services die verbonden zijn aan een Smart TV bestaan uit: traditionele zenders, interactieve TV, EPG, personalisatie, spellen, stemmen, social media, messenger en nog veel meer. Veel applicaties moeten handmatig door de gebruiker gedownload worden.

Wat zijn de voordelen van een Smart Tv?

De Smart TV geeft consumenten de mogelijkheid om van al de bovenstaande services gebruik te maken. Youtube, Facebook, Pinterest, Flickr, Tinder noem het maar op. Deze applicaties zijn ook via de TV te bedienen. Sommige slimme televisies hebben ook een browser waarmee alles opgezocht kan worden.

Waaruit bestaat een Smart Tv?

Over het algemeen bezitten Smart TV’s geïntegreerde internet en web mogelijkheden. Net zoals mobiele telefoons en tablets bezit de Smart TV geïntegreerde software applicaties. Let hier wel bij op dat sommige platvormen hun eigen technologie bezitten. Zo heeft Google TV android en gebruikt Apple IOS. Daarnaast zijn er nog andere apparaten die de Smart TV kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan game consoles, Blu-ray, set-top boxes etc. Deze apparaten helpen gebruikers bij het vinden van films, video’s, documentaires, series, foto’s en andere mogelijkheden op het online web.

Hoe staat de Smart TV in de markt?

De Smart TV heeft nog niet de potentiële status bereikt. Veel internet en elektronica bedrijven concurreren voor publiciteit en een solide plek in de markt. Op dit moment zijn er een aantal bedrijven de marktleiders. We hebben het hier over Sony, Samsung, Apple, LG, Yahoo en Google. De Europese markt heeft met Samsung een dominante speler in de markt.

Kan ik mijn Apple Ipad verbinden met een Samsung Smart TV?

Het ligt eraan wat u daarmee bedoelt. Er bestaat een IOS app genaamd ‘SmartView’ van Samsung waarmee de televisie bediend kan worden. Wanneer je via je Iphone, Ipad of tablet wil projecteren op de televisie moet je een apple TV kopen en de app ‘airplay’ downloaden.

Wat voor bedrijven maken Smart TV’s?

Min of meer iedere grote TV fabricant. Dit komt omdat de markt steeds meer op zoek is naar ‘smart’ producten. Goedkope Chinese fabricanten als Hisens en TCL bieden met de Roku ‘smart’ services aan,  terwijl hoge kwaliteitsproducten van Samsung ingebouwde videocamera’s, geluidsherkenning en microfoontjes hebben. Om terug te komen op de vraag, de grootste TV makers zijn; Panasonic, Samsung, Philips, Sharp Toshiba, Vizio, Hisense en nog een aantal.

Hoe verbind je een Smart TV met het internet?

Smart TV’s gebruiken directe internetverbinding via het ethernet of functioneren via de Wi-Fi. De meeste hebben de mogelijkheid om Wi-Fi- te gebruiken en de beste modellen kunnen deze op 802.11ac standaard laten functioneren. Mensen met een groot huis moeten opletten dat het apparaat in de buurt blijft van de modum aangezien sommige Wi-Fi verbindingen geen groot bereik hebben. Je kan dan last krijgen van vertragingen. Sommige Smart TV’s kunnen ook verbonden worden met een smartphone, tablet of computer. Hierdoor kan persoonlijke content gedeeld worden op een groot scherm. Vaak is het ook mogelijk om de TV te verbinden met een afstandsbediening of keyboard, meestal gebruikt men een smartphone als afstandsbediening. 

Waarom is mijn Smart TV zo traag?

Wanneer de Smart TV geen goede verbinding heeft zijn er een aantal mogelijkheden om het probleem op te lossen. Ten eerste is het verstandig om een nieuwe modem/router te bestellen wanneer deze 3 jaar of ouder is. Het beste is om er een van 802.11ac te hebben. Het is ook mogelijk om extenders te bestellen, hiermee heeft de Wi-Fi een groter bereik.

Zal mijn Smart-TV regelmatig updates uitvoeren voor software met nieuwe opties?

Dat ligt eraan. Voor het grootste gedeelte zijn de fabrikanten zelf bezig met het customize van applicaties en voegen ze dingen toe. Sommige bedrijven zijn sneller dan andere bij het oplossen van fouten of zijn meer bezig met het verbeteren van een app. Welke regelmatig ge-update worden zijn Android TV en Roku. Desondanks, de meeste producenten voorzien van regelmatige updates die meestal in de avond plaatsvinden. Wanneer een bedrijf een populaire app toevoegt, zoals Facebook, zal de rest meestal volgen.

Kan een Smart-TV vastlopen?

Absoluut, dit vindt plaats wanneer er iets fout gaat met de verbinding, vergroten, meerdere schermen, muziek of graphics. Net zoals telefoons, tablets en computers geldt dit ook voor de Smart-TV. Zo gebeurt in huishoudens wel eens dat de TV blijft hangen, de stroom plotseling uitvalt of glitches waargenomen worden. Alhoewel deze fouten nog steeds plaatsvinden komt het steeds minder vaak voor aangezien de processors om de tijd verbeterd worden. Bovendien kunnen de bovenstaande problemen meestal opgelost worden d.m.v de TV uit en vervolgens aan te zetten.

Hebben Smart TV’s andere opties naast de applicaties?

Smart TV’s beschikken over meer opties, ze hebben namelijk een ingebouwde computer met online verbinding. Dit betekent dat wanneer iets nieuws op de markt komt, de fabrikanten deze opties beschikbaar kunnen maken op de Smart TV’s. Daarnaast worden tal van spellen aangeboden als Angry birds plus en andere amusement spellen. Alhoewel de spellen bij lange na niet in de buurt komen van de PS4 of X-box zijn ze absoluut vermakelijk. Daarnaast beschikken veel apparaten over een ingebouwde camera waarmee Skype gesprekken kunnen plaatsvinden. Sommige Smart TV’s kunnen zelfs geluiden herkennen.

Wat is het verschil tussen een Smart TV, Apple TV, Chromecast, Roku of Fire TV?

In principe is een Smart TV niet nodig om Netflix of Youtube af te spelen. Amazon, Google, Roku en Apple hebben apparaten waarmee dat ook mogelijk is en vaker zijn deze ook goedkoper. Dus mocht u geen TV willen kopen maar toch gebruik maken van de Smart service, koop dan bijvoorbeeld een Chromecast 2 voor maar €39,- of een Apple TV van ongeveer €175,- euro.

Wat is beter, een Smart TV, Chromecast, Apple TV of Roku?

Een Smart TV kost een beetje meer dan de normale TV’s. In vergelijking met de andere streaming apparaten is er niet veel verschil. Echter, de Smart TV beschikt vaker over betere resolutie en kan meestal ook sneller series, foto’s of filmpjes afspelen. Daarnaast beschikt een Smart TV over meer HDMI poorten. Hierdoor biedt het naast apps en internetverbinding ook nog over andere services.

Kan mijn Smart TV een virus krijgen of gehackt worden?

Het bovenstaande is absoluut mogelijk, daarom kan je beter niet bankieren of online shoppen via een Smart TV, tenzij deze goed is beveiligd. Deze apparaten zijn meestal minder goed beschermt als computers and laptops.

Kan een smart TV jou zien?

Ja, informatie die via Facebook gedeeld wordt of bestellingen via Netflix of Amazon zullen met de rest van de wereld gedeeld worden, dit verschilt niet met computers, laptops, smartphones of tablets.

Kan je internetten met een Smart TV?

Sommige, niet alle televisies hebben de mogelijkheid om een browser te gebruiken. Het vereist namelijk een speciale browser die niet alleen gebruik maakt van de HTML standaarde die websites gebruiken, maar die ook converten en op juiste grote tonen op het scherm. Mocht u op het internet willen, zorg dat dat de Smart TV een eigen browser heeft. Daarnaast is het ook handig om een keyboard te hebben die draadloos is.

Heeft een Smart TV ook de normale zenders?

Smart TV services en extra opties beïnvloeden niet in het verkrijgen van de normale zenders. Als u kabel of satelliet heeft zal het geen probleem zijn om dezelfde zenders te krijgen. Als u geen van deze opties heeft zult u wel over internetverbinding moeten beschikken, kabel of DSL voor de Smart functies en HDTV antennen voor de normale zenders.

Kan een Smart TV, kabel vervangen?

Het wordt veel gezegd dat de Smart TV functies kabel of satelliet TV kunnen vervangen voor bepaalde zenders als Netflix of Hulu Plus. Er zijn ook netwerken die voor niks shows uploaden die vervolgens via hun app bezichtigd kunnen worden. Kortom, de Smart TV kan grotendeels de normale functies van kabel of satelliet vervangen.

Heeft een Smart TV broadband of kabel nodig?

Mocht u precies dezelfde zenders of stationen willen ontvangen op de Smart TV, dan is het antwoord; ja. Kabel en Satelliet zijn nog steeds vereist om de kanalen te decoderen ter bestrijding van piraterij. Voor het webcasten van films via Amazon of Netflix op de Smart TV, is een broadband verbinding nodig.

Wat is het verschil tussen 4k ultra HD en normale HD?

Bij 4k ultra HD is de nieuwste resolutie mogelijk. Met de 2160p biedt het tot wel vier keer de resolutie van 1080p, hierdoor voorziet de TV in optimaal beeldmateriaal. Hoe dichter je bij het beeldscherm zit hoe meer je de optimale ervaring beleeft. 1080p geeft de mogelijkheid tot het afspelen van Blue-Ray video’s voor scherp beeld. Dit is de meest voorkomende resolutie in de HD televisie markt. 720p biedt ook toegang tot HD televisie en wordt aangeboden voor redelijk lage prijzen. De televisies zijn over het algemeen kleiner dan de hogere resolutie HD TV’s.

Wat betekent Hertz?

De hoeveelheid Hertz is relevant voor de afspeelkwaliteit van de TV. Hoe hoger de Hertz hoe beter het beeldmateriaal afgespeeld wordt. Een TV met 240 Hertz refreshed 240 keer in een seconde. Hierdoor komen interrupties of haperingen bijna niet voor waardoor het kijkplezier bevordert. Bij 60Hz zal dit wel eens kunnen voorkomen en bij 120Hz ook. Mocht u kiezen voor een apparaat met 240Hz of zelfs 600Hz, wil dat niet direct zeggen dat het beeldmateriaal ‘smooth’ verloopt. 600Hz kan vergeleken worden met LCD en LED TV refresh hoeveelheid. Plasma TV’s hebben weer een andere methode.

Wat kan een curved TV?

De curved of kromme televisie is wederom een uitvinding om de aandacht van klanten te trekken. Het design wordt meestal toegepast op een 4k ultra HD of OLED TV. Het design zou de beeldervaring verbeteren, echter, verslechtert het de resolutie en het kijkplezier vanaf de zijkant. Daarnaast is de helderheid niet evenredig verdeelt over het scherm. Kortom, de curved TV is meer een fashion statement dan een daadwerkelijke verbetering voor echte bioscoopervaring, bovendien, zijn de meeste modellen ongeveer €200,- euro duurder dan de gebruikelijke HD TV’s.

Wat kan ik op mijn Smart TV kijken?

Op een Smart TV kan je de standaard programma’s bekijken maar ook extra services als Amazon of Netflix. Bij een aankoop let je op het merk en met welke applicaties dat merk is verbonden. Daarnaast is het ook mogelijk om social media als Twitter, Facebook, Instagram of Youtube te bedienen. Sommige televisies ondersteunen ook Skype, hierbij is een ingebouwde webcam wel vereist.

Bekijk alle Smart TV's! (vanaf €179,00)

Bekijk op Bol.com

Tips

  • In deze categorie geven we een aantal tips bij de aankoop van een Smart TV.
  • Koop geen TV met een resolutie van 1080p of minder.
  • Koop geen TV met een hoeveelheid Hertz van 120 of minder.
  • Overweeg een 4k ULTRA TV als je de televisie na vijf jaar nog acceptabel wilt hebben.
  • Alhoewel de OLED duurder is dan de LED TV, is het kwa design een stuk mooier.
  • Een HDR pakket voorzien in de meest realistische kleuren.
  • Laat je niet verleiden door de ratio specs. Veel verkopers hechten daar waarden aan en zie je het ook terug in de prijs. Vergelijk zelf de apparaten en zie wat u het belangrijkst vindt.
  • Zorg dat de Smart TV in bezit is van 4 HDMI poorten.
  • Laat je niet verleiden door een curve TV, kwa beeldresolutie zijn ze niet beter.
  • Koop een extern geluidsysteem, de meeste TV geluidsprekers zijn niet van hoge kwaliteit.

Bekijk alle Smart TV's! (vanaf €179,00)

Bekijk op Bol.com

Bekijk ook:

[child-pages sort_column=”post_title”]