Skateboards bekijken? Zijn Tony Hawk, Danny Way Skateboards
en Ryan Allen Sheckler jouw helden? Kijk je ieder jaar weer uit naar de X Games? Droom jij ’s nachts over skateboards en zou je zelf ook op een skateboard willen cruisen door de stad of je kunsten willen laten zien op een Half Pipe? Doe mee met jouw skatelegendes en koop vandaag nog je skateboard hier. Via de onderstaande link kunt u de collectie skateboards op Bol.com bekijken.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboards

Wij hebben diverse skateboards voor diverse disciplines. Een echte skateboard professional ben je niet zomaar. Daar gaat heel wat tijd en oefening in zitten. Om maar niet te spreken over de valpartijen die je te wachten staan. Je moet gevoel krijgen hoe zo’n skateboard doet wat jij wilt dat het doet. Ook is het belangrijk dat je voor jezelf erachter komt wat jij leuk vind. Vind je het leuk om door de stad te cruisen? Of ben je een waaghals die allerlei tricks op de Half Pipe uithaalt? Begin dus als beginner met een skateboard die bij een beginner past. Wanneer je beter wordt en je een bepaalde discipline meer wilt beoefenen, dan kun je een skateboard aanschaffen die daar weer bij aansluit en bij past. Echte skatefans hebben daarom ook meerdere skateboards in huis, zodat ze voor iedere discipline het beste board kunnen gebruiken.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Diverse disciplines van de X Games
Echte skatefanaten kijken maar wat graag naar de X Games. Het zijn de spelen in de extreme sporten die jaarlijks worden gehouden en live worden uitgezonden door hoofdsponsor ESPN. De X Games kent de sporten BMX, MotoX, Rally, Skateboarden en in de wintervariant skiën en snowboarden. Als je het skateboarden op de X Games ziet, begrijp je ook meteen waarom het skateboarden zo’n stoer imago heeft. Skaters die op de X Games verschijnen, laten hun kunstjes zien in de onderdelen Vert, Park, Street, Best Trick en Big air. De X Games vinden plaats in Augustus. De wintervariant in januari-februari. Skateboarden vindt dus in augustus plaats, waarbij je kunt genieten van jouw skatehelden op hun skateboards.

Freestylen, Vert en slalommen
Vert wordt uitgevoerd op een vertboard, dit is een wat breder board onder de skateboards. Je voert er verticale tricks mee uit, zoals op een Half Pipe. Een vertboard heeft maar weinig neus en concave (staart) waardoor je gemakkelijker je evenwicht bewaart in de lucht. Om te freestylen krijgt het board juist meer neus en worden de trucks lichter en de wieltjes kleiner maar harder. Een typisch skateboard om mee te slalommen, het zogenoemde slalom board is van foam/fiberglass of aluminium. Het board is sterk verend en heeft in sommige gevallen een duikende voorkant in verband met de stroomlijning. Kortom, er zijn dus verschillende soorten skateboards en het is een slim idee om van tevoren te bedenken waar jij je board voor wilt gebruiken voordat je een skateboard koopt. Het standaard skateboard is gemakkelijk te verkrijgen. Die bestaat uit een essenhoutenplank en heeft een neus en een staart. Voor beginners is dat een mooi skateboard om te kopen en mee te beginnen.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

De diverse onderdelen van een skateboard

Een skateboard is meer dan een plank op wieltjes. Professionals geven dan ook de nodige centen uit aan de voor hen perfecte skateboards. Er bestaan veel diverse modellen en voor iedere discipline is een ander model weer beter geschikt dan voor een andere discipline. Naast het model van het deck, bestaan skateboards ook nog uit trucks. De onderdelen waar de wieltjes aan vastzitten. Deze zijn ook in allerlei kleuren, maar ook in allerlei materialen verkrijgbaar. Van licht tot zwaar, het is maar net waar de skateboard voor nodig is. Iedere skateboarder heeft ook zo zijn eigen voorkeur daarin.

Aan de trucks zitten de wieltjes. Wieltjes zijn onderdelen waar honderden verschillende varianten op bestaan. Je hebt standaard wieltjes, maar diezelfde wieltjes zijn dan ook alweer in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar. Belangrijk is dat je van tevoren op wat voor soort grond je meestal skate. Hier kun je bij het kopen van je skateboard en het aanschaffen van de wieltjes rekening mee houden zodat je optimaal plezier eraan. Niet elk materiaal is even geschikt voor eenzelfde ondergrond. De ene ondergrond kun je beter berijden met harde wieltjes en de andere ondergrond gaat weer beter af met zachtere wieltjes van een ander materiaal.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com