Skateboard wielen los kopen? Er zijn twee dingen skateboard wielen
waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van (nieuwe) skateboard wielen. Je moet letten op de hardheid van de wielen en de grootte van de wielen. En natuurlijk zijn er zoveel ontzettend leuke kleuren en designs te verkrijgen, dat je ook prima wieltjes kunt kopen die helemaal naar jouw zin zijn.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard wielen

De grootte van de Skateboard wielen zijn belangrijk.  Wanneer je skateboard wielen koopt voor je skateboard, bijvoorbeeld omdat je oude wieltjes versleten zijn of omdat je snellere wieltjes wilt hebben, dan kom je er al gauw achter dat de grootte van de wieltjes wordt aangegeven in het aantal milimeters van de diameter. Hoe groter de diameter, hoe groter het wieltje. Een groter wieltje is sneller dan een kleiner wieltje. Wanneer je grote afstanden wilt afleggen, dus meer wilt cruisen, kun je dus het beste grotere wieltjes kopen. Kleine wieltjes zijn wendbaarder dan dan grote wieltjes. Daardoor keer je gemakkelijker en stuur je ook beter. Dit is weer veel handiger wanneer je allerlei tricks beoefend en meer op de ramp of in de half pipe te vinden bent.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

De hardheid van het wieltje
Wat ook heel belangrijk is bij het aanschaffen van nieuwe wieltjes voor je skateboard, is de hardheid van de wieltjes. Deze worden in winkels aangeduid met A. De hardheid van de wielen geven aan hoe snel een wieltje verslijt, of het wieltje veel grip heeft en of het goed de schokken opvangt. Wanneer je vooral rond rolt op je skateboard door de stad of op straat, dan kun je het beste voor wat zachtere wielen gaan. Deze zijn comfortabeler wanneer je langere afstanden aflegt en zijn minder gevoelig voor onregelmatigheden in de weg, zoals kleine putjes en gaatjes. Zachte wielen bieden ook meer grip dan harde wielen. Zeker wanneer je veel bochten maakt, is dat wel zo prettig.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com