Skateboard trucks kopen? Een skateboard bestaat uit een board, ook wel deck genoemd. skateboard trucks
Onder het deck zitten twee assen waar de wieltjes aan vast zitten. Deze assen worden ook wel trucks genoemd en zijn een belangrijk onderdeel van jouw skateboard.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard trucks

Waar moet ik op letten bij het kopen trucks (Skateboard trucks)? Skateboard trucks zijn er in allerlei soorten en maten en ze zijn essentieel voor het skateboard. Een truck bepaalt voor een groot gedeelte hoe gemakkelijk jouw skateboard zich laat sturen en er controle op kun uitoefenen. Het is daarom verstandig om trucks aan te schaffen die bij jouw skateboard passen en natuurlijk ook bij jouw manier van skateboarden passen. Wat belangrijk is bij het kopen van een skateboard truck, is het gewicht, de sterkte, de afmeting en de hardheid van de zogenoemde bushings van belang. Bushings zijn de ringetjes die de assen laten draaien.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Lichte trucks maken automatisch je skateboard lichter zodat je het skateboard bijvoorbeeld gemakkelijker kunt flippen. Extra sterkte van de trucks kan worden gecreëerd door de kwetsbaardere delen te verdikken en dus te verstevigen. Duurdere skateboard trucks zijn vaak iets sterker dan voordelige trucks. Met name gevorderde en professionele skateboarders belasten een skateboard vaak zwaar met al hun tricks. Vooral voor deze skaters is het belangrijk om een extra stevig setje skateboard trucks aan te schaffen zodat ze er langer mee kunnen doen.

Kies de juiste afmeting voor jouw skateboard
Niet geheel onbelangrijk bij de aanschaf van een nieuwe truck, is dat je weet hoe breed jouw deck is. Op een breed deck heb je bredere trucks nodig. Een deck van 6.75 inch tot 7.4 inch breed, mag een truck hebben met een axle van 7.125 inch. De Axle is de totale breedte van de truck. Een deck met een breedte van 7.4 inch tot 7.75 inch mag een truck hebben met een axle van 7.6 inch.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com