Skateboard tricks uitvoeren? Skateboard tricks zijn simpelweg Skateboard tricks
trucjes die je uitoefent op je skateboard. Je oefent de manouvre uit terwijl je skateboard. Het is de bedoeling dat je aan het einde weer met beide voeten op je deck staat en het skateboard de kant uit stuurt, die hij uit moet sturen.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard tricks

Skateboard tricks Op de X Games, de spelen voor extreme sporten waar skateboarden ook onder valt, heb je ook het onderdeel ‘Best Trick’. Je kunt namelijk héél veel kunstjes doen op je skateboard, al vergt de ene trick meer oefening dan de ander. Ieder jaar verzinnen ervaren skaters ook steeds weer nieuwe tricks. De lijst met bestaande tricks is dan ook behoorlijk en de nieuwe tricks worden ook steeds gecompliceerder. Hoe gecompliceerder de trick, hoe meer punten je van de jury zult krijgen tijdens wedstrijden.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Wat is een Ollie?
Een Ollie is de naam van een trick waar veel andere tricks weer op gebaseerd zijn. Je springt door te poppen. Poppen is het naar beneden duwen van de staart (tail) met je achterste voet en het naar de voorkant schuiven met je voorste voet. Je maakt dan als het ware een sprongetje op je skateboard. De trick is bedacht door Allen Gelfand en kan zowel stilstaand als rijdend gedaan worden. Een prima trick voor een beginner dus.

Wat is Grinden?
Grinden is wanneer je over een voorwerp heen glijdt. Je glijdt dan over het voorwerp heen met de trucks. Je ziet bijvoorbeeld op youtubefilmpjes vaak skaters over een trapleuning grinden. Een populaire trick.

Wat is een kickflip?
Wanneer je tijdens een Ollie het board horizontaal om zijn as laat draaien, spreek je over een kickflip. Dit doe je door je voet naar de buitenkant van het board te laten sliden. De trick is bedacht door Rodney Mullen. Twijfel niet langer en koop nu een skateboard!

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com