Voor wie echt geen genoeg kan krijgen van skateboard spelletjes
skateboarden, bestaan er inmiddels ook al veel diverse skateboard spelletjes online, spelletjes voor op de Wii, de playstation of gewoon voor op de pc. Zelfs voor de kleinste skatefanaten zijn er spelletjes bedacht met de kleine superheldin Dora. De spellen zijn er in 2D en in 3D. Dus ideal voor als het een keer regent en je niet met je echte skateboard naar buiten kunt. Ook is het voor de jongens en meisjes die nog niet helemaal toe zijn aan het echte skateboarden omdat ze het een beetje akelig vinden een mooi alternatief om kennis te maken met allerlei
termen binnen de skateboardsport.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard spelletjes

Leer alles over skateboarden met de skateboard spelletjes. Er valt een hele hoop te leren over skateboarden. Zo bestaat een skateboard bijvoorbeeld al uit een aantal onderdelen waar je als professioneel skateboarder toch de kennis van moet hebben. Een standaard skateboard bestaat bijvoorbeeld uit een essenhoutenplank, het deck dus. Hij heeft een neus en een staart. De staart wordt ook wel concave genoemd. Een concave kan ‘progressive’ zijn. Hij is dan wat hoekig. Een concave kan ook ‘radial’ zijn. Dan is hij wat meer vloeiend rond. Naast het board, heb je ook nog de onderdelen waar de wieltjes aan vastzitten. De assen. Deze assen worden trucks genoemd. Trucks zijn er in allerlei soorten en diverse materialen. De ene truck is lichter dan de ander en dat is voor de ene tak van sport weer handiger en voor de andere heb je juist weer een wat zwaardere truck nodig.
Dan heb je nog de wieltjes. Wieltjes zijn er ook in allerlei maten, groottes en diverse materialen. Het ene wieltje is harder dan het andere wieltje. Dan heb je in ieder wieltje ook nog twee lagers. Die kun je vergelijken met de wielen van een auto waar de banden omheen zitten. En dan hebben we het alleen maar over een simpel skateboard. Wie zich meer verdiept in diverse soorten skateboards, komt er al snel achter dat daar veel verschil in zit. Je hebt de brede skateboards waarmee je toffee tricks (kunstjes) kunt doen op bijvoorbeeld een Half Pipe.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Leer over diverse disciplines
In het skateboarden heb je verschillende disciplines. Vergelijk het met zwemmen. Je hebt wedstrijd zwemmen waarbij je probeert om het snelste te zijn en je hebt ook figuurzwemmen. Beiden vallen in de catagorie zwemmen, maar zijn twee compleet andere disciplines. Dat heb je binnen het skateboarden dus ook. Op de X Games, de spelen voor de extreme sporten waar ook skateboarden onder valt, worden de onderdelen Vert, Park, Street, Best Trick en Big Air onderscheiden. Tijdens het spelen van skateboard spelletjes, wordt naar mate steeds duidelijker en vanzelfsprekender wat dit inhoudt. Bij Vert ga je met je skateboard verticaal, zoals op een Half Pipe. Bij Park is er een skate omgeving met allemaal hellingen en dergelijken waar de skateboarders hun skatekunsten vertonen. Best Trick spreekt voor zich. De skateboarders laten hun beste, meest gevaarlijke en heftige kunstjes zien. Bij het onderdeel Street gaan de skateboarders los op openbare plekken. Ze doen dus kunstjes op bankjes, trapjes, trapleuningen en eigenlijk alles wat je op openbare plekken tegenkomt. Bij Big air gaan de skaters van een enorme helling af met hun skateboard en doen onder hun gigantische jumps allerlei complexe tricks.

Leer hoe je welke trick doet
In de skateboard spelletjes krijg je niet alleen te maken met allerlei termen. Je leert ook hoe je een trick uitvoert zonder dat je honderd keer op je gezicht valt. Je leert dus min of meer de theorie van het skateboarden en daar kun je je voordeel mee doen op het moment dat je daadwerkelijk op een skateboard stapt. Ook leer je van tevoren überhaupt welke tricks er allemaal bestaan en hoe deze tricks heten. Want de tricks hebben ook nog allemaal een eigen naam. Vaak krijg je in de skateboard spelletjes ook extra punten wanneer je een complexere trick uitvoert. Zo leer je ook welke tricks dus complexer zijn dan andere tricks. Al met al kun je dus uren skateboard plezier beleven door het spelen van de skateboard spelletjes waar er veel van in het leven zijn geroepen. Leer dus vandaag nog alles over skateboarden en start een spel.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com