Een Skateboard shop bezoeken? skateboard shop
Waar kun je beter een skateboard aanschaffen dan in een echte skateboard shop? Dus ben jij op zoek naar skateboard dat perfect bij jou past? Dan ben je op deze webpagina van onze skateboard shop op het juiste adres. We hebben veel diverse modellen skateboards in onze shop. Voor iedere vorm van skateboarden hebben we een geschikt model. Van brede vertboards tot aan de smallere boards. Jouw skatehelden zoals Tony Hawk, Danny Way en Ryan Allen Sheckler kopen immers hun spullen ook in echte skateboard shops en dat is natuurlijk niet voor niks. Wanneer je in onze skateboard shop winkelt, koop je echte kwaliteit en weet je zeker dat je het maximale uit je skateboard haalt tijdens het skaten.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard shop

De skateboard shop, ook voor losse onderdelen. Naast dat we complete skateboards verkopen, bieden wij ook losse onderdelen aan zoals trucks, losse boards, wieltjes, lagers en stickers om jouw skateboard mee op te pimpen. Handig voor als jouw board nog in prima staat is, maar bijvoorbeeld de wieltjes zijn versleten. Daarnaast hebben verschillende skateboarders per onderdeel wel vaker een voorkeur voor een bepaald merk. Wellicht kunnen we jou hieraan helpen.

Diverse boards voor diverse disciplines
Wie wel eens naar de X Games heeft gekeken, de spelen voor de extreme sporten waar skateboarden een onderdeel van is, heeft wellicht in de gaten gehad dat ieder onderdeel binnen het skateboarden weer een ander soort skateboard gebruikt. In onze skateboard shop kun je voor elke discipline en onderdeel terecht. Skaters die deelnemen aan de X Games, stunten in de onderdelen Vert, Park, Street, Best Trick en Big air. De X Games vinden plaats in Augustus. De wintervariant in januari-februari. Skateboarden vindt dus in augustus plaats, waarbij je kunt genieten van allerlei skatetalenten.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Freestylen, Vert en slalommen
Tijdens het onderdeel ‘Vert’ gaan de skateboarders verticaal op hun board. Je kunt daarbij denken aan tricks op een Half Pipe. Een vertboard heeft maar weinig neus en concave (staart) waardoor je gemakkelijker je evenwicht bewaart in de lucht.

Om te freestylen heb je juist wél een board nodig met meer neus en staart en is het prettig als de trucks was lichter zijn (het onderdeel waar de wieltjes aan vast zitten) en de wieltjes weer wat kleiner zijn, maar wel hard. Een typisch skateboard om mee te slalommen, het zogenoemde slalom board is doorgaans van foam/fiberglass of aluminium. Het board moet namelijk sterk verend zijn en in sommige gevallen heeft het board een duikende voorkant in verband met de stroomlijning. Kortom, er zijn dus verschillende soorten skateboards en het is een slim idee om van tevoren te bedenken waar jij je board voor wilt gebruiken voordat je een skateboard koopt in onze skateboard shop. Uiteraard adviseren we je hier graag over. Het standaard skateboard is gemakkelijk te verkrijgen. Die bestaat uit een essenhoutenplank en heeft een duidelijke neus en een staart. Voor beginners is dat een mooi skateboard om te kopen en mee te beginnen.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Een kleine geschiedenis over het skateboard

Skateboarden komt van oorsprong uit Amerika en werd bedacht door surfers die graag op het land wilden surfen. Het gevolg was dat er dus rolschaatswieltjes onder de surfplanken werden gemonteerd en het eerste skateboard was geboren. Je moet er toch niet aan denken dat je nu met een surfplank op wieltjes een Half Pipe af moet? Sinds die tijd is er dus heel veel veranderd en gesleuteld aan het skateboard om het board te optimaliseren. Verschillende soorten boards. De een met neus of staart, de ander met neus maar zonder staart, weer een ander heeft helemaal geen staart. Het ene board is smal, het ander breed. Dan is een licht board weer handig, maar voor een andere trick kun je beter een zwaarder board nemen. In onze skateboard shop hebben we ze allemaal. Ook geven we in onze skateboard shop je graag advies over welk board het beste bij jou past. Een skateboard dat je bij ons in de skateboard shop koopt, is dus alles behalve een plank op wieltjes, of nog erger: een surfplank op wieltjes. Overigens zijn skateboards wel aan te raden voor wie binnenkort op surfvakantie gaat en alvast een beetje gevoel wilt krijgen in hoe je je evenwicht bewaart op een plank.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com