Skateboard longboard kopen? Longboarden is een skateboard longboard
van de oudste vormen van skateboarden. Doordat het skateboarden in eerste instantie is ontstaan vanuit de behoefte van surfers om ook als de condities in het water niet toereikend waren om te surfen, tóch te kunnen surfen. Maar dat op het land. Longboardskateboard hebben dan ook een langere plank dan dat je kent vanuit het streetskateboarden. Longboards zijn dan ook vooral geschikt ook mee te cruisen. Ze zijn minder geschikt om allerlei tricks mee uit te voeren en hebben dan ook grotere wielen.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard longboard

Tricks op je Skateboard longboard. Toch is bovenstaande opmerking dat een longboard minder geschikt is om tricks mee te doen niet helemaal waar. Er worden wel degelijk allerlei trucjes uitgevoerd op een longboard. Dit zijn echter wel andere trucs dan wij gewend zijn vanuit het streetskateboarden in bijvoorbeeld een halfpipe. Met een longboard kun je veel beter langere afstanden afleggen dan op een gewoon skateboard. Daarnaast haal je met een longboard door de lengte en de grotere wielen flinke snelheden.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard vs longboard

Of een longboard iets voor jou is, ligt eraan waar je het voor gaat gebruiken. Hou je van spannende tricks in de halfpipe, dan kun je misschien beter kiezen voor een iets kleiner skateboard. Wil je graag langere afstanden skaten, je voortbewegen op je longboard in plaats van fietsen en wil je graag flinke snelheden halen, dan is een longboard perfect voor je.

Verschillende soorten longboards

Naast het verschil tussen de kortere streetskateboards met de kleinere wieltjes en de snellere draaimogelijkheden, bestaan er ook binnen de longboard nog verschillende typen boards. Slideboards, cruiseboards, pompboard en danceboards zijn maar een paar van de typen skatenboards die onder de longboard vallen. Allemaal hebben ze hun eigen specialiteit. Bedenk eerst goed wat je met je longboard wilt en laat je goed adviseren voordat je er een aanschaft.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com