Skateboard lagers kopen? Van basis tot pro, lagers skateboard lagers
voor je skateboard komen in verschillende soorten. Goede lagers zijn van groot belang voor je skateplezier. Ze bepalen onder andere je snelheid en het gemak waarmee je skateboard blijft rollen. Heb je het idee dat je nieuwe lagers voor je skateboard nodig hebt, maar weet je het niet zeker? Hieronder vind je een simpele uitleg over de lagers van je skateboard en vind je een aantal tips voor het perfecte onderhoud van je lager.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard lagers

Skateboard lagers bestellen? Om goed om zijn as te kunnen blijven draaien hebben de wieltjes van je skateboard lagers nodig. Daarnaast verschillen de perfecte lagers ook nog eens per skatestijl en ondergrond. Heb je het idee dat je wieltjes niet meer zo soepel draaien als toen je skateboard nieuw was? Dan heb je misschien inderdaad nieuwe lagers nodig. De kwaliteit verschilt per lager. Zo zijn er lagers van verschillende materialen en ook bestaan er gesloten of open lagers. Kijk goed wat past bij jouw skatestijl.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Zand en vocht, de grootste vijanden van je lagers

Als je je lagers zo lang mogelijk in goede conditie wilt houden, dan kun je het beste zand vermijden. Ook is het verstandig om niet te gaan skaten als het regent of als de straten nat zijn. Zand en vocht zijn namelijk de grootste vijand van je lagers. Door je lagers goed schoon en droog te houden gaan ze een stuk langer mee. Skate je veel buiten? Dan worden je lagers uiteraard sneller vies. Kies dan voor gesloten lager, zo houd je het meeste vuil buiten.

Hoe onderhoud je je lagers het beste?

Naast het goed schoonhouden van je lagers is ook af en toe smeren goed voor de duurzaamheid van je lagers. Een spacer kan daarnaast voorkomen dat je lagers snel slijten.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com