skateboard kopenSkateboard kopen? Droom jij ervan om net zo’n coole skater te zijn als Tony Hawk, Danny Way en Ryan Allen Sheckler? Droom je van de X Games en de Gravity Games? Laat je fantasieën uitkomen en kom hier je skateboard kopen. Doe je tricks en ben net zo cool als Tony Hawk, Danny Way en de jonge Ryan Allen Scheckler. Geef je dromen de vrije loop wanneer je fantaseert over de X Games en Gravity Games en koop een skateboard om zelf aan de slag te gaan en eigen tricks te verzinnen. Bekijk het assortiment op Bol.com, hier vind je namelijk een grote collectie skateboards voor weinig geld. Prijzen beginnen vanaf €15,00 euro.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard kopen

Een Skateboard kopen? Skateboards zijn weer helemaal terug van weggeweest. De skatepleinen en -hallen zijn weer ontzettend populair en op straat rollen mensen voorbij op hun skateboard. Wil jij je er ook op wagen en een skateboard kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben diverse skateboarden in verschillende maten, vormen en designs in de aanbieding.

Skateboarden is weer helemaal in. Op straat, in de steden zie je jongeren voorbij steppen op hun board. Ze hebben een cool imago, een nonchalant imago en dat maakt skateboarden wederom zo populair. Skate dus mee en kom je eigen skateboard kopen op deze website. We hebben zoveel diverse skateboards in de aanbieding. Dus of je nou een beginner of pro bent, we hebben het juiste skateboard voor jou.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboarden is als surfen op het land

Het skateboarden is een Amerikaanse sport die zijn oorsprong vindt in de jaren zestig van de twintigste eeuw. De skateboard is ontwikkeld door surfers, die ervan droomden om ook op het land te kunnen surfen. Als je dus een skateboard gaat kopen, surf je er dus als het ware mee op het land.

Heb je een gave surfvakantie achter de rug? En zou je wensen dat je het surfen bij wijze van spreken in je achtertuin kon uitoefenen. Dan is een Skateboard kopen absoluut een aanrader. Het skateboarden is immers ontstaan omdat Amerikaanse surfers graag op het land wilden surfen. En het is ook nog eens hartstikke cool en je kunt er nog meer truckjes mee uithalen. Ga dus snel je skateboard kopen in onze webshop of winkel.

Waaruit bestaat een skateboard?

De Amerikaanse surfers die op het land wilden surfen, monteerde rolschaatswielen onder hun surfboard. En zo was het eerste skateboard geboren. Dit was natuurlijk niet ideaal. Een surfplank is niet hetzelfde als een skateboard. Een zogenoemde ‘kickturn’ kon bijvoorbeeld al niet gemaakt worden omdat een surfboard geen neus of staart heeft, wat een echt skateboard wel heeft. Een kickturn is essentieel in de sport, want daarmee verander je gemakkelijk van richting doordat je op de staart gaat staan, de voorwieltjes van de grond af komen en je met je gewicht de neus de andere kant opstuurt en dus van richting verandert. Veel meer dan rijden en slippen, kon deze surfplank op wieltjes dus niet.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Een standaard skateboard bestaat tegenwoordig uit een essenhoutenplank met twee trucks, dat zijn de ijzers waar de wieltjes aan vast zitten, en vier wieltjes waar per stuk twee lagers in zitten. De plank heeft bij een normaal skateboard een neus en een staart die iets omhoog staan. Je kunt ook dit standaard skateboard kopen op onze website.

Op je skateboard van A naar B?

Naast dat het skateboarden een extreme sport is, is het voor veel jongeren ook een handig vervoersmiddel. Je skate snel door de stad, even naar de winkel of naar een vriend of vriendin. Train je beenspieren ermee door als het ware te steppen en jezelf vooruit te rollen. En je kunt dus ook een skateboard kopen om gewoon lekker rond te skaten. Een keer wat anders dan de fiets of de brommer.

Ben jij je fiets helemaal zat? Zou je op iets stoerdere manier naar school, naar je vrienden of naar de stad willen? Dan is een skateboard kopen wellicht een optie voor jou. Het is goed voor je beenspieren, want het kost je de nodige kracht om jezelf constant vooruit te steppen en je kunt heel makkelijk ook nog eens allerlei trucjes leren op dat hippe skateboard van je. Koop dus vandaag nog je skateboard en skate jezelf over de straten.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Voor ieder trucje een skateboard

In het begin van het skateboardtijdperk waren de skateboards lang en smal, later werden er aparte boards ontworpen. Soms voor elk trucje een ander board. Zo is slalommen en freestylen makkelijker op een smal bord, maar zijn verticale trucjes makkelijker met een breed skateboard. Een voorbeeld van een breed skateboard is de vert board. Het heeft maar weinig neus en concave (staart). Om te freestylen kreeg het board juist meer neus en werden de trucks lichter en de wieltjes kleiner maar harder.

Een typische skateboard om mee te slalommen, het zogenoemde slalom board is van foam/fiberglass of aluminium. Het board is sterk verend en heeft in sommige gevallen een duikende voorkant in verband met de stroomlijning. Kortom, er zijn dus verschillende soorten skateboards en het is een slim idee om van tevoren te bedenken waar jij je board voor wilt gebruiken voordat je een skateboard koopt. Het standaard skateboard is gemakkelijk te verkrijgen. Die bestaat uit een essenhoutenplank en heeft een neus en een staart. Voor beginners is dat een mooi skateboard om te kopen en mee te beginnen.

Beginners kiezen voor een standaard skateboard

Vrijwel iedere beginner begint met een standaard skateboard dat bestaat uit een essenhoutenplank met een neus en een staart. Een wat meer gevorderde skateboard beoefenaar, weet dat er verschillende boards bestaan voor diverse disciplines en tricks. Slalommen is bijvoorbeeld makkelijker op een smal board, maar een vert skateboard (een breed skateboard) is weer veel beter wanneer je de half pipe op gaat of andere verticale stunts uit wilt halen. Om te freestylen kun je beter gaan voor lichtere trucks en kleinere wieltjes, die overigens wel weer een stuk harder zijn.

Bedenk dus van tevoren wat je wilt gaan doen, in welke tricks of disciplines jij je wilt specialiseren en wat voor soort board daarbij past. Onderdelen in de skateboardsport zijn freestylen, slalom en vert skateboarding. Met freestylen doe je allerlei truckjes op de grond of eventueel op hindernissen. Bij slalommen race je tegen een ander en wie het snelst de slalomroute aflegt, wint de wedstrijd. Bij vert skateboarding, dit is misschien wel de vorm van skateboarden die de meeste media aandacht krijgt, ga je de lucht in op je board zoals op een Half pipe.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboarden is een extreme sport

Skateboarden is geen Olympische sport, ook al werd er tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn een demonstratie gegeven. Het skateboarden valt onder de extreme sporten en is dus voor de stoere jongens en meiden. Het mag dan geen Olympische sport zijn, de extreme sporten hebben zo hun eigen ‘spelen’. Deze spelen worden de X Games genoemd en iedere beroemde skater heeft daar wel zijn kunstjes laten zien. Voor veel skaters zijn de X Games echt een droom.

De extreme sporten hebben hun eigen spelen. De X Games kent de sporten BMX, MotoX, Rally, Skateboarden en in de wintervariant skiën en snowboarden. Skateboarden heeft onder andere daarom een stoer imago. Skaters die op de X Games verschijnen laten hun kunstjes zien in de onderdelen Vert, Park, Street, Best Trick en Big air. De X Games zijn jaarlijks live te volgen op ESPN, die tevens hoofdsponsor is. De X Games vinden plaats in Augustus. De wintervariant in januari-februari.

Verticaal

Bij Vert gaan de skateboarders dus verticaal met hun skateboard. Denk aan tricks op de Half Pipe. Bij Park is er een skate omgeving met allemaal hellingen en dergelijken waar de skateboarders hun skatekunsten vertonen. Best Trick spreekt voor zich. De skateboarders laten hun beste, meest gevaarlijke en heftige kunstjes zien. Bij het onderdeel Street gaan de skateboarders los op openbare plekken. Ze doen dus kunstjes op bankjes, trapjes, trapleuningen en eigenlijk alles wat je op openbare plekken tegenkomt. Bij Big air gaan de skaters van een enorme helling af met hun skateboard en doen onder hun gigantische jumps allerlei complexe tricks. Wanneer je deze enorme schansen ziet, begrijp je ook onmiddellijk waarom skateboarden tot de extreme sporten behoort.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Een grappig weetje is dat tijdens een langdurige droogteperiode in Californië, mensen hun zwembad leeg lieten staan vanwege de schaarste van het water. Een aantal creatieve skaters kwam op het idee om in de lege zwembaden te gaan skateboarden waar men tricks bedacht zoals het carven (via verplaatsing van hun gewicht rondjes blijven rijden in bowls), later aangevuld met wheelies die boven de zogenoemde bowls (lege zwembaden) uitstaken.

Verschillende disciplines

De skateboardwereld kent diverse specialisaties en disciplines. De wereldkampioen freestylen is dus niet eveneens wereldkampioen slalommen. Je kunt het vergelijken met paardensport of zwemsport. Dressuur is een heel ander onderdeel dan springen. En snelzwemmen is iets anders dan figuurzwemmen.

Tijdens de X Games, die jaarlijks rond augustus live uit worden gezonden op ESPN, wordt skateboarden onderverdeeld in de onderdelen: Vert, Park, Street, Best Trick en Big Air. Bij Vert ga je dus verticaal met een vrij breed board, ook wel een vertboard genoemd. De discipline Park is anders: je bent in een grote skate-omgeving met allerlei hellingen waarop je kunstjes kunt doen. In de discipline street doe je je kunstjes op openbare plekken en maak je gebruik van bankjes, hellingen, trappen, trapleuningen en alles wat je vinden kunt. Bij Best Trick laten skaters hun meest gecompliceerde en meestal gevaarlijke trucjes zien. Dat kan van alles zijn. Op een trapleuning of op een Half Pipe, dat is erg divers. Bij Big Air maken de skateboarders een enorme sprong vanaf een gigantische helling. De skateboarders doen tijdens de grote sprong ook nog allemaal gewaagde en gecompliceerde trucjes in de lucht.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

De diverse onderdelen van een skateboard

Een skateboard is meer dan een plank op wieltjes. Niet voor niets tasten professionele skaters diep in de buidel voor hun board. Er zijn veel diverse modellen en zo heb je ook weer diverse modellen voor verschillende disciplines.  Ook is het mogelijk om jouw skateboard op te pimpen en stickers voor jouw skateboard te kopen. Zo ben je nog net wat stoerder wanneer je nonchalant over straat rolt op je board. De stickers zijn vooral voor de onderkant van het deck. De trucks, zijn de onderdelen onder het board waar de wieltjes aan vastzitten. Er zijn veel verschillende merken die trucks aanleveren en iedere skateboarder heeft zo zijn eigen voorkeur.

Trucks zijn ook in diverse kleuren verkrijgbaar en maar ook beschikbaar in diverse materialen. Aan de trucks zitten de wieltjes. Wieltjes zijn onderdelen waar honderden verschillende varianten op bestaan. Je hebt standaard wieltjes, maar de wieltjes zijn ook in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar. Bedenk van tevoren ook altijd op wat voor soort grond je meestal skate. Hier kun je bij het kopen van je skateboard en het aanschaffen van de wieltjes rekening mee houden zodat je optimaal plezier eraan beleeft en ze minder snel slijten. Niet elk materiaal is even geschikt voor eenzelfde ondergrond. De ene ondergrond kun je beter berijden met harde wieltjes en de andere ondergrond gaat weer beter af met zachtere wieltjes van een ander materiaal.

Skateboard spelletjes

Inmiddels zijn er ook heel wat jongens en meisjes die skateboarden fantastisch vinden, maar het toch behoorlijk eng vinden om daadwerkelijk op een skateboard te stappen. Inmiddels bestaan er heel veel ontzettend gave skateboardspellen. Zowel 3D-spellen als 2D-spellen. Er zijn zelfs spellen voor de allerkleinste skateboardfans. Zo kun je zelfs gaan skateboarden met kinderheldin Dora. Wellicht kunnen deze spellen je enthousiasmeren om ten slotte toch zelf een skateboard te kopen en erop te gaan oefenen.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Dus waarom zou je een skateboard kopen?

Skateboarden is een stoere en eveneens extreme sport waarbij je jezelf allerlei gave trucjes kunt leren of zelf trucjes kunt verzinnen. Daar zijn skateparks voor, maar ook kun je gewoon je gang gaan op iedere weg die je tegenkomt. Ieder zelf respecterend dorp heeft inmiddels wel een klein skateparkje of een kleine half pipe waarop je kunt oefenen. Vroeger werden er zelfs lege zwembaden voor gebruikt tijdens een langdurige droogteperiode. Maar ook is een skateboard gewoon super handig en ruig om mee door de stad te skateboarden, of per skateboard je vriend of vriendin even op te zoeken. Koop dus vandaag nog je skateboard en ga aan de slag.