Skateboard griptape online kopen? Om de beste skateboard griptape
tricks uit te halen heb je natuurlijk het beste board nodig. Goed geoliede lagers, niet teveel afgeslepen wieltjes en een deck met voldoende grip. Je wilt niet middenin je trick de controle verliezen en van de deck afglijden en hierdoor je ‘run’ verliezen. Om deze reden is het belangrijk om af en toe wat extra onderhoud aan je board te plegen. Het plakken van extra griptape op je deck is een van de manieren om je board tip top in vorm te houden. Ben je nog niet bekend met het begrip griptape? Hieronder lees je een korte uitleg en een aantal simpele tips om straks je eigen griptape te kunnen monteren.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard griptape

Wat is Skateboard griptape? Gripstape is een soort zelfklevend schuurpapier waarmee je de toplaag van je skateboard beplakt met als functie om de grip op je board te verbeteren. Dit is belangrijk tijdens de tricks die je uit wilt halen met je board. Ook kun je met behulp van griptape aangeven wat de voorkant en wat de achterkant van je board is. De zelfklevende tape zit zelden over de hele plank geplakt.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Hoe griptape ik zelf mijn deck?

Het griptapen van je skateboarddeck is niet moeilijk, oefening baart kunst en geduld doet al een hele hoop. Een ding is belangrijk om op te letten: zorg dat je de tape geleidelijk op je board plakt. Hierdoor voorkom je luchtbellen en blijft je tape strak en gelijkmatig zitten.

Hoe verwijder ik oude griptape?

Is het tijd voor nieuwe griptape omdat je tape los begint te laten of zijn grip kwijtraakt? De makkelijkste manier om oude griptape te verwijderen is door de tape warm te maken. Hierdoor wordt de lijm warm en kun je de tape er makkelijk af trekken. Om diezelfde reden is het niet erg verstandig om je skateboard teveel in de zon te laten liggen. Ook dan wordt je skateboard griptape zacht.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com