Skateboard Cruiser kopen? Skateboards komen skateboard cruiser
sinds de surfers in de jaren zestig de straat op gingen met de eerste exemplaren in verschillende soorten en maten. De maat van een surfplank die een surfer pakt verschilt per golf, land of weertype. Voor skateboards geldt hetzelfde. Voor elk type ondergrond bestaat er een perfect type wiel en voor elke activiteit bestaat er een ander type board. Het Cruiser Skateboard is met zijn middenmaat perfect voor in het drukke verkeer in de grote stad.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard Cruiser

Skateboards (Skateboard cruiser) versus longboards. Cruisers zijn een combinatie van het normale skateboard en een longboard. Het verschil tussen beide boards zit vooral in de vorm van het deck en de grotere wielen en trucks. Omdat het skaten in eerste instantie is ontwikkeld om op straat te kunnen ‘surfen’ als dit op de zee niet mogelijk was, liggen longboards eigenlijk dichterbij het oorspronkelijke skateboard dan de kleinere skatebords die gebruikt worden voor het streetskaten.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard Cruiser

Een Cruiser Skateboard zit qua maat tussen een skateboard en een longboard in. De vorm van de Cruiser is vaak gebaseerd op de traditionele longboards, maar ze zijn wel kleiner. Doordat het Cruiser Skateboard het gebruiksgemak van het Street skateboard combineert met het comfort van een longboard is een skateboard Cruiser ideaal om je dagelijks op voort te bewegen in de grote stad – te ‘cruisen’. Je ziet de Cruiser dan ook steeds meer als lifestyle accessoire.

Hoe ziet een Cruiser eruit?

De Cruiser lijkt qua vorm veel op de traditionele skateboards uit de jaren zestig. Het grote verschil zit hem in de grotere trucks met dikkere en zachtere wielen waardoor Cruiserboards sneller zijn en meer grip hebben dan andere boards. Het geheel wordt op deze manier iets flexibeler. Hierdoor is draaien en manoeuvreren op een Cruiser een stuk makkelijker dan op een traditioneel longboard. Perfect voor in de stad dus.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com