Skateboard bescherming vinden? Skaten valt niet skateboard bescherming
voor niets onder de extreme sporten: met een longboard haal je flinke snelheden en met een streetskateboard kun je de meest bizar uitziende tricks uithalen, soms zelfs op grote hoogte boven de halfpipe. Of je nu op straat skateboard of in een skatepark, skateboarden is nooit geheel zonder risico’s. Maar dat maakt het vaak juist zo spannend.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard bescherming

Skateboard bescherming vinden? Vallen en opstaan tijdens het skaten het hoort er nu eenmaal bij als je iets aan het leren bent. Het is dus verstandig om skateboard bescherming aan te schaffen wanneer je wilt gaan skateboarden.  Lang niet alleen de beginners vallen regelmatig, ook bij de professionele skateboarders gaat het nog regelmatig mis. Zeker als ze voor een belangrijk toernooi een nieuwe trick willen leren. Tijdens deze trainingsperiode komen ook de ervaren boarders nog vaak genoeg thuis met schaafwonden en kneuzingen. Bescherming zorgt er voor een groot deel voor dat het blijft bij kleinere verwondingen zodat je snel weer op je board staat.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

bescherming

Hoewel je behalve oefenen, oefenen en oefenen en misschien een beetje valtraining weinig kunt doen aan valpartijen tijdens het skaten, kun je er wel voor kiezen om skateboard bescherming te dragen. Er zijn verschillende soorten en maten beschermers te koop die je beschermen tegen vervelende schaafwonden en eventueel zelfs tegen botbreuken.

Verschillende soorten bescherming

Voor bijna elk lichaamsdeel is er wel bescherming te koop. Goede kleding is al een goed begin. Naast verschillende modellen skateboard helmen die je hoofd beschermen, heb je ook beschermers voor je knieën, je ellebogen en je polsen. Omdat je jezelf al snel opvangt met je handen kan het ook geen kwaad om handschoentjes aan te schaffen voor tijdens het skaten. Deze geven je tegelijk meer grip als je een trick aan de rand van de halfpipe probeert te doen. Ook polsbeschermers zijn slim om aan te schaffen. Een polsbreuk is een van de meest voorkomende breuken bij skaters, en een polsbeschermer kan je hier voor een groot deel al tegen beschermen.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com