Skateboard bearings voor uw skateboard kopen? Bearings skateboard bearings
of lagers zijn andere woorden voor een en hetzelfde ding: zonder lagers draaien je wielen niet en ga je nergens heen met je board. Laat staan dat je in staat bent om vette tricks uit te halen. De bearings of lagers van je skateboard bepalen hoe snel je gaat. Eigenlijk zijn het hiermee de belangrijkste onderdelen van je skateboard.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard bearings

Verschil in kwaliteit Skateboard Bearings. Elk skateboard heeft lagers, ook goedkope exemplaren zijn voorzien van lagers die vrijwel in elke maat wiel passen. Ben je echter een fanatieke skater? Dan is het de moeite waard om rekening te houden met de kwaliteit van je lagers. Vaak betekent hoe duurder ook hoe beter.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

De hoeveelheid balletjes in een lager

Voor een leek zal dit klinken als abacadabra, maar je skateboard bearings bestaan onder andere uit balletjes. De hoeveelheid balletjes bepaald hoe snel je lagers rollen. Deze hoeveelheid wordt uitgedrukt met de term ABEC. De ABEC loopt van van 3 tot 7. Het is dus belangrijk om hierop te letten als je op zoek bent naar nieuwe of betere lagers voor je skateboard.

Het materiaal van je lagers

Het materiaal van je lagers is van levensbelang voor de duurzaamheid. Doordat er gebruik is gemaakt van beter materiaal voor je skateboard bearings zijn ze vanzelfsprekend ook duurder. Naast gemaakt van beter materiaal sluiten duurdere bearings vaak beter af. Dit betekent dat ze beter stof, vuil en vocht buiten houden waardoor ze soepeler blijven rollen en ze langer meegaan. De meeste lagers zijn van staal, hoewel goedkopere modellen ook wel gemaakt kunnen zijn van restmetaal. Dit maakt ze gelijk minder stevig. Ga je voor kwaliteit? Kies dan voor lagers van chroom, titaan of Zwitsers staal. Je kunt ook gaan voor keramische kogeltjes, deze roesten niet waardoor ze nog duurzamer zijn.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com