Skateboard Action mogelijkheden. Skaten is nog steeds skateboard action
een van de populairste buitensporten. Niet alleen onder jongens, ook steeds meer meisjes wagen zich op het dunne plankje met wieltjes om zo duizelingwekkende trucs uit te halen of vliegensvlug te berg af te rijden terwijl je knap je evenwicht probeert je houden. Skateboards zijn er in alle vormen, maten en kleuren en in alle soorten en materialen.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard Action

Verschillende skateboardtricks met een Skateboard Action. Echte skateboarders noemen de trucjes die ze uithalen met hun rijdende plank tricks, het Engelse woord voor trucs. Tijdens skatetoernooien voeren de skateboarders diverse tricks uit waarvoor ze punten krijgen. Foutjes of valpartijen betekent puntenaftrek en de skater met de meeste punten is uiteraard de winnaar. Elke trick heeft zijn eigen naam. Sommige tricks zijn genoemd naar beroemde professionele skateboarders die ze voor het eerst uitvoerden, andere tricks heten al jaar en dag zo en worden door iedereen die een beetje kan skaten geoefend en beoefend.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com

Beroemde tricks

Een ‘ollie’ is misschien wel de bekendste skateboardtrick. Het is daarmee ook gelijk de basis van heel veel uitgebreidere en ingewikkeldere tricks. De ollie moet je echt leren als je verder wilt met skateboarden. Je maakt een ollie door te springen met je boards. Door het naar beneden duwen van je tail van je skateboard (de achterkant) springt je board omhoog. Je kunt dit zowel rijdend als vanuit stilstand proberen. Ook ‘grinden’ is een bekende truc. Hierbij glijd je met je board over een voorwerp zoals een railing of de rails bovenaan de halfpipe.

Skateboard bij action

Ben je op zoek naar een skateboard om al deze trucs te oefenen? Onder andere bij action vind je vast een skateboard om een echte professional te worden. Met een Skateboard van Action leer je voortaan zonder moeite een ollie te maken, te grinden of om verder te oefenen met een backflip en een kickflip.

Bekijk alle skateboards! (vanaf €9,99)

Bekijk op Bol.com