Sigma fietscomputer BC 16

Sigma fietscomputer BC 16

Fietscomputers van het merk Sigma zijn volgens veel fietsers de beste fietscomputers die je kunt kopen. Zo geeft Coolblue aan dat de Sigma BC 16 de beste draadloze fietscomputer is die je kunt kopen.

Naast deze fietscomputer heeft Sigma er nog een stuk of vier met ingebouwde navigatie. Deze fietscomputers zijn natuurlijk meteen ook een stuk duurder. Bedenk je daarom goed of je een fietscomputer met fietsnavigatie wel echt nodig hebt, of dat je voornamelijk stukken rijdt die je goed kent.

Sigma fietscomputers

Sigma is een bekend merk en naast de Sigma BC 16 fietscomputer heeft het merk nog een aantal modellen die je kunt kopen:

Sigma Topline Bc 14.12

Sigma Topline Bc 14.12De Sigma Topline Bc 14.12  heeft een snelheidsmeter en een hoogtemeter. Het apparaatje maakt deel uit van de Sigma Sport-lijn. Helaas zit er geen hartslagmeter in dit apparaat. Dat is voor veel sportfietsers een groot gemis. Ook een GPS ontbreekt helaas en het apparaatje is helaas alleen met draden aan te sluiten. Al met al is dit dus een prima fietscomputer, maar niet als je een draadloze fietscomputer met GPS wilt kopen.

Sigma Borstriem STS

Sigma Borstriem STSWil je tóch een hartslagmeter bij je Sigma-fietscomputer? Dan is de Sigma STS-borstriem iets voor jou. Deze elastische riem voor om je torso kan je hartslag meten tijdens het fietsen. Je kunt hem gebruiken met de volgende sporthorloges van Sigma:

  • PC 22.13
  • PC 26.14

Het is dan wel aan te raden om ook te kiezen voor een fietscomputer die compatibel is met deze sporthorloges.

Sigma BC Pure

De Sigma BC Pure is een fietscomputer met GPS van Sigma Sport. Er zit ook een handig kompas in deze fietscomputer. Erg handig voor wanneer je richtingsgevoel je even in de steek laat. Daarnaast bevat deze fietscomputer een hoogtemeter én is deze fietscomputer handig uit te lezen voor mensen met een Android-telefoon met NFC. Je kunt hiervoor de SIGMA LINK-app downloaden. Hiermee kun je je resultaten ook direct delen op bijvoorbeeld Strava. iPhone-gebruikers moeten hun fietscomputer eerst uitlezen op de PC of Mac en vervolgens syncen met de app.