RollerCoaster Tycoon op Nintendo SwitchRollerCoaster Tycoon is een echte klassieker die vrijwel iedereen kent. Het eerste spel verscheen in 1999 op de pc en werd vervolgens 6 miljoen keer verkocht! Het gamebedrijf Atari wil het populaire en nostalgische RollerCoaster Tycoon beschikbaar stellen op de Nintendo Switch.

De Nintendo Switch schijnt het ideale platform voor deze game te zijn omdat het zowel thuis alsook onderweg gespeeld kan worden. Het doel van deze nieuwe RollerCoaster Tycoon is om een zo groot, uniek en/of origineel mogelijk pretpark te bouwen rekening houdend met geld en management. Dit wordt de ‘Career Mode’ genoemd.

De nieuwe RollerCoaster Tycoon-serie zal naar verwachting tevens met een ‘Sandbox Mode’ komen waarbij beperkingen als geld worden weggelaten.

Door middel van een crowdfundingcampagne kunnen mensen op StartEngine in RollerCoaster Tycoon op de Nintendo Switch investeren. Het minimale investeringsbedrag komt op 250 dollar. Volgens Atari moet er minstens 10.000 dollar geïnvesteerd worden en een maximaal bedrag van boven de 1 miljoen.  De teller staat momenteel als ver boven de 30.000 wat betekent dat het spel sowieso zal verschijnen.

Atari heeft nog geen verschijningsdatum vermeld op hun crowdfundingcampagne.