Lidl robotstofzuigersWelke robotstofzuigers kun je allemaal kopen bij de Lidl? De Lidl heeft verschillende robotstofzuigers in het assortiment en de prijzen variëren van €29,99 tot €79,99. Ben je van plan om een robotstofzuiger te kopen? Wij kunnen het je niet kwalijk nemen! Stofzuigen is typisch één van die klusjes waar iedereen altijd enorm tegen op ziet. Als je een automatische stofzuiger kunt betalen scheelt dit je enorm veel werk en tijd. Het mooiste is dat je ’s ochtends naar je werk kunt gaan en als je dan ’s avonds thuis komt heeft de robotstofzuiger je hele huis gestofzuigd!

Zeker de betere robotstofzuigers van merken als iRobot of Dirt Devil zijn vaak heel erg goed. Bij de Lidl wordt één robotstofzuiger verkocht van het merk Dirt Devil. De andere twee zijn van het huismerk “Vileda”. In dit artikel zullen we alle drie de robotstofzuigers behandelen en uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van ieder model.

Bekijk alle robotstofzuigers: (vanaf €21,89)

Bekijk op Bol.com

Online of in de winkel?

Je kunt de robotstofzuigers natuurlijk in de winkel kopen, maar sommige winkels verkopen ze niet alle drie. Daarom is het vaak handiger om het apparaat online te bestellen. Dit kan via de Lidl website (klik hier). Ga je toch naar de winkel? Dan kan het zo zijn dat ze daar niet alle drie de apparaten te koop hebben. Wel hebben sommige Lidl-vestigingen net een aanbieding die er online niet is, al gebeurt dat ook vaak andersom.

Lidl robotstofzuigers

Zoals gezegd verkoopt Lidl maar liefst drie robotstofzuigers. Dat zijn er een stuk minder dan bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue of MediaMarkt, maar tegelijkertijd zijn dat er voor de Lidl best veel. Voordat je een robotstofzuiger koopt kun je op deze pagina alle voor- en nadelen vinden van die robotstofzuigers.

1: Vileda® Virobi robotstofwisser (€29,99)

Vileda Virobo robotstofwisserHet is eigenlijk geen volwaardige robotstofzuiger, maar we moeten het apparaat toch even noemen: de Vileda Virobi robotstofwisser. Deze automatische stofwisser veegt het stof van je vloer zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Het stof wordt dus niet opgezogen zoals een volwaardige robotstofzuiger dat zou doen, maar het helpt zeker om je huis schoon te houden! Het apparaat doet er zo’n 30 tot 120 minuten over om je huis te stoffen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid stof én het oppervlak van je huis.

Bij dit apparaat meegeleverd zitten drie stofdoeken en een oplader. Het apparaat heeft twee programma’s: één van 30 minuten en één van 120 minuten. De wegwerpdoekjes die op de onderkant van het apparaat worden gezet vangen stof en deeltjes op, zelfs in de kleinste hoekjes. De robot is slechts 4,5 centimeter hoog waardoor hij ook onder de meeste banken, stoelen en tafels zijn ding kan doen. Als de robot vastloopt stopt deze automatisch zodat de accu niet leegloopt zonder dat er iets gebeurt.

Let op: Deze stofwisser werkt natuurlijk alléén op harde vloeren!

2: Dirt Devil® Robotstofzuiger (€69,99)

Dirt Devil Lidl robotstofzuiger

Het merk Dirt Devil is bekend van de stofzuigers én van de robotstofzuiger. Dit is de goedkoopste (volwaardige) robotstofzuiger die Lidl in de webshop verkoopt. Deze robot stofzuigt echt en haalt stof dus ook echt weg. De eerder genoemde stofwisser is eerder een soort stofdoek die je vloer over beweegt, deze robot zuigt ook echt.

De Dirt Devil-robot is slim genoeg om obstakels te herkennen en deze te ontwijken. Korte tapijten kan de robot aan, maar hij is natuurlijk vooral bedoeld voor harde vloeren zoals parket, tegels en andere soorten harde vloeren. Doordat deze robotstofzuiger maar 7 centimeter hoog is kan hij ook onder het meeste meubilair door om daar alles schoon te zuigen.

Deze robot komt ook met drie verschillende zuigprogramma’s: rand, cirkels en “random”. Er zitten drie sensoren in de stofzuiger die voorkomen dat het apparaat tegen obstakels aan botst en de twee ronde borstels zijn verwisselbaar. Om de “Ni-MH accu met 14,4 V 1000 mAh” op te laden ben je vier uur kwijt en het duurt vervolgens 60 minuten stofzuigen voordat de accu weer leeg is. Je kunt het filter (0,27 liter) van de stofzuiger uitschuiven en makkelijk schoonmaken.

3: Vileda® Robotstofzuiger (€79,99)

Vileda robotstofuiger LidlDe duurste van de drie producten is de Vileda robotstofzuiger. Deze robotstofzuiger is geschikt voor parketvloeren, tegels, linoleum en daarnaast ook voor laagpolig tapijt. De accu kan worden opgeladen voor een gebruiksduur van maar liefst 80 minuten en het apparaat beschikt over drie verschillende programma’s.

Er zitten sensoren in die obstakels herkennen en bovendien ook verhinderen dat het apparaat “valt”. Zo zal deze robotstofzuiger bijvoorbeeld niet snel van de trap vallen. Het apparaat heeft geen stofzak en is daardoor makkelijk te legen voor een volgende schoonmaakronde.

Bekijk alle robotstofzuigers: (vanaf €21,89)

Bekijk op Bol.com

Conclusie

Onze conclusie luidt: wil je écht een goede robotstofzuiger kopen bij de Lidl, dan raden wij je aan om de Dirt Devil-robotstofzuiger te kopen. Dit is veruit het beste apparaat van de drie en kost bovendien slechts 70 euro. Dat is heel goedkoop voor een apparaat dat zo veel kan. Als je één verdieping (met een harde vloer) hebt waarvoor je dit apparaat wilt gebruiken dan is de Dirt Devil een absolute uitkomst.

Wil je een betere robotstofzuiger? Dan raden we je aan om bij de webshops Bol.com, Coolblue of MediaMarkt te kijken. Daar hebben ze robotstofzuigers van bijvoorbeeld iRobot, Samsung en AEG. Dit zijn vaak de absolute toppers in het segment en de beste robotstofzuigers die op dit moment kunt kopen. Ze zijn vaak wel een stuk duurder (tot in de honderden euro’s).