Welkom op deze pagina over robotstofzuigers. Robotstofzuiger kopen? Natuurlijk koop je een Robotstofzuiger of Robotdweiler. Op deze website lees je alles over robotstofzuigers! Ze worden namelijk steeds populairder en schelen je erg veel tijd in het huishouden!

Robotstofzuiger Kopen

Robotstofzuiger kopen

Robotstofzuiger: Dirt Devil Spider

Het zal niet lang meer duren of alle huishoudens bezitten een robotstofzuiger, overweeg daarom ook over te gaan op een robotstofzuiger kopen. Zo bezit 80% van alle Zuid-Koreaanse en Japanse gezinnen een dergelijk apparaat en zie je ook een duidelijke stijging in Nederland. Zo is de machine populair onder zowel mensen die regelmatig het huis schoonhouden als degene die alleen bij familie of vriendenbezoek zorgen dat alles schoongemaakt is. Daarnaast kan het een handig middel zijn om de dagelijkse last van invalide, ouderen of mensen met medische klachten te verminderen.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Door de toepassing van navigatiesystemen, mapsystemen en sensoren zorgt het apparaat ervoor dat uw traditionele stofzuiger niet meer nodig is. Robotstofzuigers worden steeds zuiniger, goedkoper en bovenal geavanceerder. Zo raken de stofzuigers niet snel meer zonder stroom, werken ze efficiënter, en houden ze goed bij welke plekken al zijn schoongemaakt. Door middel van een GPS of infrarood-laser navigeert het door de kamer om vervolgens het stof of afval in het reservoir op te vangen.

Bij de introductie van de robotstofzuiger waren een aantal bedrijven het meest prominent op de markt. Zo beheerste Neato en iRobot Roomba met name deze niche. Tegenwoordig is er stevige concurrentie van onder andere merken als, Samsung, Miele, Kärcher, LG, Vileda, Kobold, Dirt Devil en ga zo maar verder. Robotstofzuigers zijn te verkrijgen in veel verschillende modellen en de prijzen variëren van €100,- tot wel €2000,- .

Op deze website vindt u alle benodigde informatie over de robotstofzuiger kopen.

Robotstofzuiger kopen

Robotstofzuiger kopen? Robotstofzuigers zijn te koop bij alle grote elektronica-zaken zoals Media Markt, Dixons, en meer. Wij raden zelf aan om een robotstofzuiger online te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Robotstofzuiger; werking

Schoonmaken is een van de meest vervelende klusjes, en een hulp is vaak te duur. Door een robotstofzuiger kopen kan iedere kamer er binnen no-time schoon uitzien. Deze apparaten zijn voorzien van accessoires als de vacuüm machine, borstels, filters die ongetwijfeld met groot gemak het schoonmaken oplossen.

Bijna alle robotstofzuigers rijden rond op drie wielen waarvan er twee aangedreven zijn. De robot bevat zichtbare sensoren onderin/bovenin en binnen die informatie doorsturen over de omgeving zoals het spotten van stoelen,heuvels, tafelpoten etc. Deze sensoren zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat het apparaat niet van de trap valt Daarnaast zit er een vacuüm machine in met aan de zijkant borsteltjes (meestal) die het vuil naar de zuigkracht werken. De machine beweegt geheel automatisch en werkt aan een stuk door wat betekent dat bij thuiskomst de kamer er brandschoon uitziet. Het behoeft geen speciale setup of configuratie, het enige wat u moet doen is op de start knop te duwen en de robot begint.

Ruimte scannen voor het zuigen

Sommige robots zijn zo geavanceerd dat ze de ruimte eerst scannen om vervolgens zo efficiënt mogelijk de klus te klaren. Zo heb je ook stofzuigers die meerdere malen dezelfde plek schoonmaken en vaker ergens tegenaan botsen. Of het nu een nieuwe of oudere versie is, bij beide behoeft het geen toezicht. Sommige fabrikanten maken een zeer slimme robot die je in meerdere kamers aan het werk kan laten gaan. Deze robots maken dan gebruik van infrarood en magnetische strips. Het is ook mogelijk om een rooster op te stellen zodat u bij thuiskomst bijvoorbeeld geen last hebt van ‘t stofzuigen.

Wanneer het apparaat niet in gebruik is

Wanneer het apparaat niet in gebruik is, dan beweegt het automatisch en geheel zonder geluid naar het thuisstation. Men moet er wel voor zorgen dat deze omgeving niet omringt is met obstakels en toegankelijk is voor de robotstofzuiger. Dit kan het namelijk alleen maar ingewikkelder maken voor de robot om zijn weg te vinden. Het thuisstation heeft een basisfunctie: het opladen van de batterij, wat vaak gebeurt tijdens het schoonmaken. De robot kan dit thuisstation vinden d.m.v een lichtstraal dat een bereik van een aantal meter heeft. Als de robotstofzuiger tijdens het schoonmaken dit licht waarneemt, gaat het automatisch terug, dit gebeurt ook wanneer de schoonmaakcyclus voltooid is. Tegenwoordig krijg je bij een stofzuigrobot meestal een thuisstation erbij. Er zijn echter ook robot eigenaren die nog steeds handmatig de robot aan een oplaadpunt moeten bevestigen.

Onderhoud robotstofzuiger

De Robotstofzuiger behoeft wel hulp bij het legen van de stofbak, en het schoonmaken van de filter. De borstels kunnen verstrikt raken in het haar en daardoor minder goed functioneren, daarom is het handig om deze regelmatig te verwijderen. De mate waarin deze attributen schoongemaakt moeten worden hangt af van de hoeveelheid die de Robot opzuigt.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Meer info

Bij de keuze voor een robotstofzuiger is het belangrijk om naar de beoordelingen te kijken. Hieruit kunnen we opmaken dat op dit moment de Irobot roomba en neato het beste presteren. Vandaar dat we beide producten even samenvatten zodat u ondersteuning krijg bij de aankoop van een robotstofzuiger.

iRobot roomba

De iRobot Roomba types, op dit moment de Roomba 980, zijn technologisch gezien het beste op dit moment. Het bevat veel functies, is gebruikersvriendelijk en is speciaal gebouwd op huisdier bezitters die continu kampen met allergische problemen. De robot onderscheid zich met bepaalde functies als de ‘aeroforce’ prestaties. Deze optie zorgt voor hoge zuigkracht en lucht acceleraties voor optimale en snelle schoonmaak sessies. Het apparaat is niet zwaar en zeer compact en vereist niet veel aandacht omtrent onderhoud. Daarnaast beschikt het over een geavanceerd navigatiesysteem waarmee meubels en andere objecten niet meer beschadigd kunnen worden. Voor 100% zekerheid is er natuurlijk ook nog de optie om speciale bumpers te bevestigen. Bij de juiste instellingen zult u zien dat de Roomba langs iedere plek kan komen en zorgt dat het brandschoon is.

Een licht en futuristisch apparaat

Het apparaatje weegt enkele kilo’s en heeft een futuristisch design. De combinatie van optimale prestaties en prachtige design maken de Roomba tot de ideale robotstofzuiger. Daarnaast is het eenvoudig schema’s in te stellen en resetten. De robot is ook zeer zelfstandig en zal bij bepaalde omstandigheden zelfstandig terugkeren naar de thuisbasis. Bij deze thuisbasis wordt de batterij automatisch opgeladen waardoor het u deze moeite kan besparen. U kan ook de iRobot home app gebruiken zodat u een schoonmaakschema kan instellen en de robot handmatig door het huis kan laten schoonmaken via de smartphone.

Een ander positief aspect is de snelheid waarmee de vuilnisbak, wieltjes en borsteltjes verwisseld kunnen worden. Vooral het laatste is handig aangezien deze borsteltjes hardnekkig vuil kunnen verwerken. Er wordt nogal geklaagd over de kleine vuilnisbak, echter, raakt deze niet snel vol als u iedere dag het schoonmaken bijhoudt.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Neato

Het bedrijf Neato Robotics is een bedrijf dat is ontstaan in 2005 en specialiseert in robotstofzuigers. In 2010 heeft het bedrijf hun eerste product gelanceerd, de Neato XV-series. Consumenten kunnen bij ieder nieuw gelanceerd type uitgaan van kwaliteit en geavanceerde techniek.

Een van de laatste en goed beoordeelde Neato robots is de Botvac 85. Dit type is gespecialiseerd in het opzuigen van haren. De zuiger beschikt over een grotere borstel (ook aan de zijkant) om vuil makkelijker op te nemen in de extra grote filters en vuilnisbak zonder zak. Dit type beschikt daarnaast ook over een navigatie systeem wat functioneert met lasers. Hiermee krijgt het apparaat overzicht in de ruimtes en kan het schoonmaakroutes inplannen.

Uniek design

De robot heeft een uniek design en maakt het net iets specialer dan sommige andere modellen. Een van de meest belangrijke eigenschappen van de Neato is de mogelijkheid om de plattegrond te scannen door middel van het ingebouwde navigatiesysteem. Volgens verschillende bronnen zou de Neato hier beter presteren dan de meeste fabrikanten. Veel andere type robots beschikken niet over deze technologie, waardoor ze d.m.v aanraken/botsen hun weg door de ruimte vinden. De Neato zorgt voor de meest efficiente weg door het huis. Hierdoor zal het zuinig omgaan met energie en hoeft u niet continu meubels uit de weg ruimen. De Neato zal zigzaggend alle plekken rondom de meubels schoonmaken.

Wanneer de Neato Botvac 85 is geprogrammeerd op uw woning, zal het automatisch van ruimte naar ruimte tijdens het schoonmaakproces bewegen. Veel andere apparaten bezitten deze optie niet waardoor continu toezicht is vereist. Bij grote ruimtes delven de meeste robotstofzuigers het onderspit door te weinig batterij. De Neato daarentegen zal terugkeren naar de thuisbasis, automatisch opladen, en vervolgens uit eigen beweging het schoonmaakschema weer oppakken. Alleen aanzienlijke hoogteverschillen zouden de robot kunnen weerhouden om het proces te herpakken.

Meerdere kamers

Met maar een druk op de knop kan maakt de stofzuiger meerdere kamers schoon. Het kan dagelijks en iedere tijd van de dag ingeschakeld worden, de Neato is namelijk geruisloos. Het vierkante design zorgt, in tegenstelling tot veel andere vormen, dat alle hoeken van de kamer schoongemaakt kunnen worden. Consumenten kunnen ook updates downloaden zodat de Neato efficienter wordt in het schoonmaakproces. Deze kwaliteit en service zijn belangrijke redenen voor consumenten om voor de Neato te kiezen.

Huishoudens die in bezit zijn van een huisdier herkennen de problemen van loslatend vacht. Met deze vacuum en de eenvoudige uitklappende borstels is schoonmaken snel en makkelijk gedaan. De zijborsteltjes zorgen voor krachtige en eenvoudige schoonmaakmethodes tegen het vuil. De zijborstels zijn voornamelijk handig tegen stofdeeltjes waardoor het allergische reacties beperkt.

Redenen om voor Neato te kiezen

Ter verduidelijking, dit zijn de belangrijkste redenen voor een robotstofzuiger kopen van het merk Neato:

 • 2 extra grote filters
 • geïntegreerd oplaadpunt
 • eenvoudig in gebruik
 • geruisloos en snel
 • hoge prestatie filters en borstels
 • navigatie systeem

De bedoeling van een robotstofzuiger kopen is het verlichten van huishoudelijke werkdruk en het creeëren van meer tijd voor zinvollere bezigheden. De robotstofzuiger vereist niet veel aandacht en zal op sommige punten zelfs beter schoonmaken dan mensen.

FAQ

Welk vuil mag de robotstofzuiger niet opzuigen?

Zorg ervoor dat het apparaat geen vochtige of hete substanties te fijne stofjes, grof vuil (glas), chemische, explosieve of andere schadelijke stoffen opzuigt.

Waar plaats ik het oplaadpunt?

Zorg dat het oplaadpunt ergens tegen de muur staat en op egale grond. Zorg dat de locatie los staat van tapijt en dan het 1 meter afstand van obstakels staat. In een hoek kan voor de stofzuiger ingewikkeld zijn om te vinden zorg daarom dat het een plek is die makkelijk te vinden en bereikbaar is. Plaats de kabels van de thuisbasis langs de muur.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Moet ik het oplaadpunt in het stopcontact laten?

Laat het oplaadpunt permanent in ’t stopcontact. De automatische oplaadfunctie zal niet meer werken als de thuisbasis geen energie meer ontvangt.

Hoe laadt de robotstofzuiger op in random mode?

Wanneer random mode is geactiveerd, zal het opladen automatische plaats vinden. Automatisch opladen zal gebeuren wanneer de stofzuiger laag op energie is en zal dan automatisch naar de thuisbasis gaan. Als de robot eenmaal verbonden is met het oplaadpunt, kan je voor de zekerheid op de display kijken of het apparaat daadwerkelijk wordt opgeladen. Zelfs als de robotsofzuiger compleet uitstaat kan ie nog steeds opgeladen worden.

Bij afwezigheid, kan de robotstofzuiger gewoon doorgaan?

Ja, het is mogelijk om de robot te programmeren om op specifieke momenten schoon te maken, zelfs als je niet thuis bent. Via de applicatie kan de robot volgens een bepaald schema werken.

Waar en hoe kan een virtuele muur geinstalleerd worden?

Plaats de virtuele muur op ongeveer 30 cm afstand van de plek waar de robot niet mag komen. Plaats het vervolgens in de richting van de pijl waar je de virtuele muur wilt hebben, zorg er dan voor dat er niets in de weg staat.Let op dat deze virtuele muur op 3 meter afstand staat van de thuisbasis.

Kan ik de robotstofzuiger op ieder tapijt of kleed gebruiken?

Dit is afhankelijk van het type, maar de meeste kunnen beter niet gebruikt worden op 1,5 cm dikke tapijt. Sommige stofzuigers hebben ook moeite met zwart tapijt.

Moet de kamer opgeruimd zijn voor gebruik van de robotstofzuiger?

Raap en zet opzij ieder object dat eventueel problemen kan veroorzaken tijden het schoonmaken. Denk hierbij aan kleine kleedjes, kabels, nagels etc. Daarnaast is het af te raden om het apparaat op kwetsbare of natte ondergrond te gebruiken. Let ook op dat de stofzuiger niet in aanraking komt met kaarsen of glazen kommen.

Mijn robotstofzuiger maakt teveel geluid, wat nu?

Bij de meeste robotstofzuigers kan je dan het beste de zuigkracht verminderen.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Wat moet ik doen als de power kabel kapot is?

Zorg dat deze kabel niet meer wordt gebruikt en koop een nieuwe kabel. Hetzelfde advies geldt voor andere onderdelen of apparaten die onderdeel uitmaken van de robotstofzuiger.

Wanneer moet ik de vuilnisbak van de robotstofzuiger verwisselen?

Leeg het vuilnisbakje na iedere schoonmaakronde. Ga er ook eens met een doek overheen voor optimaal ondehoud van robot.

Mijn robotstofzuiger maakt een vreemd geluid, wat nu?

Zet de hoofdschakelaar direct uit. Hiermee kan brand of beschadiging van het apparaat voorkomen worden. Laat de stofzuiger vervolgens controleren door een reparateur. Dit geldt ook voor andere signalen als geur en rook.

Het oplaadpunt van de robotstofzuiger functioneert niet goed, wat nu?

De volgende stappen kunnen het beste uitgevoerd worden; Zet de hoofdschakelaar uit en dan weer aan. Ontkoppel de kabel en vervolgens weer koppelen met de thuisbasis. Zorg ervoor dat de oplaadpunten en de sensoren vrij zijn en zorg vervolgens dat alles schoongeveegd is met een doekje. Vervolgens kijk je of er geen objecten in de weg staan van de thuisbasis. Mocht geen van deze stappen helpen, laat de robotstofzuiger dan checken door een reparateur.

Welke talen zijn beschikbaar voor de robotstofzuigers?

Afhankelijk van het type, beschikken de meeste robots over de volgende talen.

 • Frans
 • Engels
 • Duits
 • Nederlands
 • Italiaans
 • Spaans
 • en Portugees.

Meestal kan je de taal veranderen met de afstandbediening.

Mijn robotstofzuiger start niet meer op. Wat nu?

Kijk of alles onder de robot goed zit. Als dit niet het geval is, zorg dan dat het bevestigd wordt en zet vervolgens de robot in de thuisbasis.

Mijn robotsofzuiger kan het oplaadpunt niet vinden.

 • Zorg dat het oplaadpunt niet op een tapijt of kleed staat.
 • Het oplaadpunt mag niet in de zon staan of bij andere warme objecten.
 • Zorg dat de thuisbasis op een paar meter afstand staat van ieder object.
 • Zorg dat alle bijbehorende kabels ingestoken zijn.
 • Let op dat je de virtuele box/wall functie goed en op afstand hebt geinstalleerd van de robotstofzuiger.

Mijn robotstofzuiger zuigt bijna niets meer op.

Controleer of het vuilnisbakje leeg is en of de filters schoon zijn. Als dit niet werkt kan er iets vast zitten onder de robotstofzuiger, controleer dus de onderkant. Mocht het nog steeds niet opgelost zijn, dan is het misschien goed om contact op te nemen met de fabrikant.

De virtuele muur functie van de robotstofzuiger werkt niet.

Heeft u het plastic omhulsel goed verwijderd en heeft u de batterijen in de muur geplaatst? Lees voor de zekerheid ook even het instructieboekje.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Waarom draaien de borstels soms de andere kant op?

Wanneer de Robotstofzuiger objecten als draden of vloerbekleding tegenkomt, dan draaien de borstels soms zelfs stil of achterstevoren zodat het niet vast komt te zitten. Mocht de Robot zelfs zonder obstakels dit doen, dan is het misschien handig op de borstels schoon te maken.

Waarom maakt mijn Robotstofzuiger soms een dreunend geluid?

Als uw Robot objecten als draden of vloerbekleding tegenkomt draaien de borstels de andere kant op wat een dreunend geluid kan veroorzaken. Mocht het apparaat zonder deze obstakels toch dat geluid maken, dan is het verstandig om de borstels schoon te maken.

Waarom rijdt de Robotstofzuiger langzamer als het in de buurt komt van obstakels?

De Robot signaleert obstakels vrij snel, waardoor het expres snelheid vermindert zodat het niet of amper de obstakel aanraakt met de bumper. De robot kan anders reageren op extreem donkere plekken.

Hoeveel kost een Robotstofzuiger?

Robotstofzuigers zijn te verkrijgen in veel verschillende modellen en de prijzen variëren van €100,- tot wel €2000,- .

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Lees meer over robotstofzuigers:

[child-pages sort_column=”post_title”]