Op deze pagina lees je alles Robotstofzuiger functies die verschillende robotstofzuigers hebben. Rechts is bijvoorbeeld een plaatje van de Robotstofzuiger die als extra functie kan dweilen.

Robotstofzuiger Functies

Robotstofzuiger functiesOIn ieder geval, onderin gaan we dieper op de meest voorkomende robotstofzuiger functies.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Navigatiesysteem

Er is geen reden om toe te zien dat uw robot wel alles schoonmaakt. De robot navigeert de ruimte namelijk op 4 of 5 methodes. Bijvoorbeeld, de robotstofzuiger kan schoonmaken in cirkel of spiraal achtige routes om de gehele ruimte te benutten. Er is ook een methode waarbij de robot de muur volgt tot het midden van de kamer, zigzaggend, kruislings, diagonaal en nog veel meer. Sommige apparaten zijn zo slim dat ze ingebouwde virtuele muren of lichthuizen waarnemen om bepaalde plekken te vermijden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van infrarode straling. Sommige maken ook gebruik van radio-frequentie om nog efficiënter te werken.

Mapsysteem

Bij het navigatiesysteem is grotendeels ook het mapsysteem verwerkt. Echter zijn er ook robots die dit systeem niet hebben. Een oplossing hiervoor zou een GPS-chip kunnen zijn. Op deze manier weet het apparaat waar nog gestofzuigd moet worden en waar niet.

Sensoren

Robotstofzuigers bezitten verschillende soorten sensoren, sensoren voor:

  • Vuil (Sensor voor het herkennen van vuil en vervolgens opruimen tot alles schoon is)
  • Val (Sensor om hoogteverschillen waar te nemen)
  • Route (Sensor om te achterhalen waar het al geweest is)
  • Oplaadpunt (Sensor om de thuisbasis te vinden)
  • Obstakels (Sensor om obstakels waar te nemen)
  • Accu verbruik (Sensor om het energie pijl waar te nemen)

Gebiedsafbakening

Wilt u dat het apparaat een bepaald gebied overslaat? Dan is het misschien handig om een meegeleverde, of nieuw gekochte sensor te gebruiken waarmee je een virtuele muur creëert die ervoor zorgt dat de stofzuiger en niet voorbij komt. Het is ook mogelijk om in plaat van sensors een magneetstrip te gebruiken.

Zijborstels

De meeste Robotstofzuigers hebben zijborstels als accesoires. Deze borstels zijn aan de zijkant/voorkant bevestigd en zorgen dat ook het stof op splinten en muren verdwijnt.

Accu

De meeste robots bezitten een batterij/accu die ongeveer tussen de 1 en 10 uur meekunnen. Deze tijd hangt natuurlijk af van de intensiteit tijdens het schoonmaken.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Bescherming

Om te voorkomen dat uw interieur beschadigd wordt, zijn de meeste robots voorzien van bumpers aan de voor, achter en zijkant. De meest geavanceerde robots komen niet eens in contact met obstakels.

Oplaadpunt/thuisstation

Het thuisstation heeft een basisfunctie: het opladen van de batterij, wat vaak gebeurt tijdens het schoonmaken. De robot kan dit thuisstation vinden d.m.v een lichtstraal dat een bereik van een aantal meter heeft. Als de robotstofzuiger tijdens het schoonmaken dit licht waarneemt, gaat het automatisch terug dit gebeurt ook wanneer de schoonmaakcyclus voltooid is.

Afstandsbediening

Mocht uw robot toch plekken in de kamer overslaan, dan kan het eenvoudig opgelost worden met een druk op de afstandsbediening.

Bekijk alle robotstofzuigers! (vanaf €79,00)

Bekijk op Bol.com

Rooster

Als u uw robot op vaste tijden wil laten werken, dan is dat mogelijk door eenvoudig een timer in te stellen. De robotstofzuiger zal dan starten op de door u ingestelde tijd.