Robotstofzuiger accessoiresRobotstofzuiger accessoires zijn accessoires voor je robotstofzuiger. Er zijn veel verschillende accessoires beschikbaar voor robotstofzuigers. In dit artikel zullen we een aantal soorten accessoires toelichten.

Robotstofzuiger accessoires

In het overzicht op deze pagina lees je alles over de verschillende accessoires voor robotstofzuigers. Denk hierbij aan virtuele muren, accu’s, borstels, filters, afstandsbedieningen en nog veel meer!

[Accessoires]

Virtuele muren voor robotstofzuigers

Een virtuele muur voor je robotstofzuiger is een apparaat waarmee je een bepaald gedeelte van een ruimte kunt “afbakenen”. Zo kun je dus een virtuele muur maken waar de robotstofzuiger niet langs zal rijden. Deze virtuele muren zijn er van Samsung, iRobot en meer robotstofzuiger-merken. Een virtuele muur zorgt er dus voor dat je bepaalde zones in je woning kunt afschermen voor je robotstofzuiger. Een goed voorbeeld is als je niet wilt dat je robotstofzuiger over een bepaald tapijt rijdt.

Lees ook: Robotstofzuiger virtuele muur

Oplaadstations

Hoewel de meeste robotstofzuigers standaard worden geleverd met een zogeheten oplaadstation (of docking station), zijn ze ook als accessoire beschikbaar. Handig als je een extra oplaadstation wilt hebben. In zo’n docking station kan je robotstofzuiger opladen voor zijn volgende rondje door je woning.

[Accessoires]

Accu’s

Soms gaat een accu kapot of wil je gewoon een extra accu hebben voor je robotstofzuiger. In zo’n geval is het handig om een nieuwe (of extra) accu aan te schaffen.

Borstels

De meeste robotstofzuigers hebben standaard een aantal borstels die je er op kunt monteren. Zo zijn bepaalde borstels speciaal gemaakt voor kleine hoekjes waar je robotstofzuiger anders niet bij zou kunnen. Als je nog niet de juiste borstels op je robotstofzuiger hebt kan het dus een optie zijn om een extra set borstels voor je robotstofzuiger te kopen. Let hierbij wel op dat je borstels koopt die geschikt zijn voor het merk en model robotstofzuiger dat je hebt.

Afstandsbedieningen

Voor het merk iRobot heb je ook afstandsbedieningen. De meeste daarvan zijn geschikt voor de 500/600/700-series. Je kunt hiermee het schema instellen of je robotstofzuiger terug laten gaan naar zijn laadstation. Erg handig als je geen zin hebt om steeds je robotstofzuiger zelf te gaan pakken en terug brengen naar zijn station.

Filters

Het filter voor je robotstofzuiger moet af en toe vervangen worden. Dit filter zorgt ervoor dat de uitblaaslucht geen kleine stofdeeltjes meer bevat. Zo is de lucht in je huis een stuk prettiger ademen.

Stofzuigerzakken

Net als bij een normale stofzuiger, heb je voor je robotstofzuiger ook stofzuigerzakken nodig. Wanneer je stofzak vol is kan de robotstofzuiger zijn werk namelijk niet goed doen.

[Accessoires]

Via de bovenstaande knop kun je alle robotstofzuiger accessoires bekijken bij CoolBlue. Zij verkopen alle hierboven genoemde accessoires voor je robotstofzuiger en voorzien je ook van veel extra informatie over het gebruiken van deze accessoires. Let wel op dat je een accessoire koopt die ook daadwerkelijk op jouw robotstofzuiger past of compatible is met jouw robotstofzuiger.