Review SNES Classic MiniNintendo had met de NES Mini Classic al een kaskraker in huis gehaald. Ditmaal kwam het spelbedrijf met de kleinere variant van de Super Nintendo, de SNES Mini Classic. Deze retro game console heeft maar liefst 21 unieke en originele spellen. Lees de complete review/beoordeling van de SNES Classic Mini in dit blog bericht.

Review SNES Classic Mini

Een jaar nadat Nintendo ons met de NES Mini Classic had verrast is net de SNES Mini Classic als opvolger op de markt uitgekomen. De SNES Classic mini beschikt over 21 super leuke oldschool Super Nintendo spellen waaronder een extra spel, Star Fox 2. Dit spel is nooit eerder uitgekomen op de SNES. De retro game console wordt met twee controllers in de doos geleverd. Het filmpje hieronder geeft een duidelijk beeld van het formaat en design. Het Youtube filmpje laat tevens enkele spellen zien waaronder Zelda, Super Mario, Star Fox 1 en 2.

Wil je de SNES Classic Mini op breedbeeld afspelen?  Een unieke feature van deze 16 bit game console is dat je de resolutie kan aanpassen naar eigen voorkeur. Heb je een grote TV, dan kan je simpelweg het beeld daarop aanpassen.

Hoe moet je een SNES Classic Mini spel opslaan?  Nintendo heeft ervoor gezorgd dat SNES gamers hun vooruitgang kunnen opslaan door kort op de reset knop te duwen. Je ziet dan een scherm met opslaan functie zodat je het moment kan ‘freezen’ of later terug kan spoelen.

Hoe lang is de snoer van de SNES Mini Classic controller?  Het bovenstaande filmpje laat zien dat de snoer langer is dan bij de NES Classic Mini. Maargoed, met een lengte van 76cm snoer zit je nog steeds dichtbij het TV scherm.

Desalniettemin, is de SNES Mini Classic met 21 spellen absoluut de 100 euro waard.  Bij veel webwinkels zijn de SNES Mini Classic consoles uitverkocht. Neem een kijkje bij diverse winkels waaronder Game Mania, Bol.com, Coolblue en Media Markt en probeer eentje te reserveren!