Review GoPro HERO 6 BlackGoPro heeft de nieuwe GoPro HERO 6 Black actiecamera op 28 september bekend gemaakt. Dit nieuwe model lijkt qua design sprekend op de GoPro HERO 5 Black editie. Echter, heeft het veel nieuwe veranderingen doorstaan aan met name de binnenkant. Het enige nadeel is dat de nieuwe actiecamera wederom een stukje duurder is geworden. Lees alle informatie en reviews over de GoPro HERO 6 Black editie in dit blog bericht.

Review: GoPro HERO 6 Black

De meest prangende vraag is; Wat zijn de verschillen tussen de GoPro HERO 6 Black en de GoPro HERO 5 editie?  Bekijk het volgende Youtube filmpje zodat je alvast een idee hebt wat de verschillen zijn (na 2:20).

Design: De GoPro HERO 6 Black heeft een donker, ruwe, rubberachtige behuizing. met de standaard buitenkant is de actiecamera waterbestendig t/m 10 meter diepte. Wil je professioneel onderwater duiken met een GoPro? Koop dan een extra behuizing om zodoende dieper te kunnen duiken.

Resolutie en fps: De nieuwe HERO 6 lijn heeft een ingebouwde GP1 processor. Met deze chip kan beeldmateriaal in hogere resolutie en snellere fps opgenomen worden. Hierdoor kan de HERO 6 opnemen in 4k resolutie bij 60fps en de slow-motion modus in 1080p bij 240fps. Volgens CEO Nick Woodman heeft deze chip ook een positieve invloed op kleur, nauwkeurigheid, licht kwaliteit, kracht om beelden te versnellen en het verwerken/herkennen van beeldmateriaal in QuikStories.

Stabilisatie/controle: De GoPro HERO 6 Black heeft een drie-assen software voor de stabilisatie van beelden. Zoals het bovenstaande Youtube filmpje laat zien, zijn de verbeteringen omtrent stabilisatie duidelijk zichtbaar. Met de nieuwe HERO 6 heb je tevens controle via stemherkenning. Je kan de camera simpele opdrachten geven zonder ook maar een knop te hoeven indrukken. Deze stemherkenning werkt voor 10 verschillende talen. Helaas herkent de GoPro HERO 6 lijn geen Nederlands.

Wifi: GoPro heeft de laatste tijd veel energie, tijd en geld in het gebruiksgemak geïnvesteerd. GoPro wilt de mobiele apps uitbreiden om het opnemen, bewerken en delen van beeldmateriaal makkelijker te maken. Hiervoor moet je opnames overdragen naar je smartphone, dit kost tijd, geheugen en batterij. Daarom is de HERO 6 Black met 5GHz Wi-Fi drie keer sneller in het overdragen van bestanden dan de GoPro HERO 5 Black.

Vergelijk alle GoPro's! (vanaf €169,-)

Bekijk op Bol.com

Dit zijn de grootste veranderingen die GoPro in de nieuwe actiecamera heeft geïmplementeerd. De belangrijkste veranderingen is het dynamisch bereik en het zogeheten low light performance. Op de derde en vierde plek komt de 4k bij 60fps modus en 4k bij 30fps image stabilisatie. Er zijn ongetwijfeld nog vele andere kleine features die een positieve bijdrage leveren aan het maken van actiefoto’s en actiebeelden.

De GoPro HERO 6 Black wordt momenteel voor €569,- euro verkocht bij winkels als de Media Markt, Bol.com, Amazon en Coolblue. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje via de bovenstaande link en vergelijk de verschillende GoPro’s. Heb je reeds een GoPro HERO 6 Black gekocht? Dan zijn wij nieuwsgierig naar jouw review/beoordeling!