Call of Duty WWIIToen Call of Duty WWII werd aangekondigd, was vrijwel iedereen direct enthousiast. Jarenlang hebben de Call of Duty-games vooral gedraaid om science fiction-achtige settings, die zich bijvoorbeeld in de ruimte afspeelden. Zo niet WWII, die zich volledig afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.

Wij vinden deze nieuwe Call of Duty fantastisch, en de game deed ons bovendien erg denken aan Band of Brothers, de bekende en populaire serie over WO2.

Bekijk Call of Duty WWII: (vanaf €58,99)

Bekijk op Bol.com

Review: Call of Duty WWII

Ieder heeft zo zijn eigen smaak en eigen mening, maar persoonlijk houd ik totaal niet van games (of films/series) met zombies. De zombie-modus van Call of Duty WWII heb ik daarom niet uitgeprobeerd. Daarnaast heeft Call of Duty WWII een multiplayer-modus én natuurlijk een single player. Het verhaal dat de single player-modus volgt draait om een Amerikaans “platoon” en begint bij de bestorming in Normandië en eindigt bij de val van nazi-Duitsland.

D-Day

Het spel begint met de bestorming van Normandië: D-Day. Dit is niet nieuw voor games, ook Medal of Honor heeft D-Day vaker laten zien in games. Echter, in Call of Duty WWII krijgt D-Day een hele nieuwe dimensie. Dit komt mede doordat ik het spel speelde met een PlayStation 4 Pro op een 4K televisie.

Op het begin van het spel zit je dus in een boot die aan land gaat op het strand van Normandië (Frankrijk). Dit zag je ook al in de trailer (zie video hierboven). Zodra je van de boot af gaat word je direct van alle kanten beschoten. Dit is precies hoe het ook gebeurde op 6 juni 1944 tijdens Operatie Overlord. Wanneer je geraakt wordt kun je niet even schutting zoeken totdat je leven weer is aangevuld. Dit onrealistische aspect is nu uit de game gehaald. Je kunt wel nog gebruik maken van “med kits” die je van je medesoldaten kunt krijgen.

Na D-day

Na het begin (D-day) speelt het verhaal zich af rond de bevrijding van meerdere kleine plaatjes. Ook doe je mee aan het offensief van Parijs en de strijd om de Ardennen. Het allermooiste van het spel vind ik nog altijd het feit dat de echte WWII-sfeer constant aanwezig is. De sfeer is precies zoals je het gewend bent uit de Amerikaanse oorlogsfilms. Bovendien draait het niet alleen om schieten en rennen. Af en toe mag je met een tank rijden (en schieten) en je mag op een gegeven moment zelfs in een vliegtuig stappen om mee te doen aan een luchtgevecht.

Multiplayer

Je kunt het spel natuurlijk ook spelen in een Multiplayer-modus. Je gaat in deze modus wat sneller dood omdat de kogels harder aankomen. De maps zijn erg leuk, al zie je je tegenstanders soms wat lastiger omdat het allemaal vrij donker is. Na een tijdje word je hier echter vanzelf beter in. Je kunt met diverse classes spelen en er is een “War Modus”.

Die laatste modus is erg leuk. Er zijn hierbij twee partijen: aanval en verdediging. Beide partijen hebben bepaalde “objectives” die per missie verschillen. Dit zorgt dat er heel veel variatie in het spel zit en dat je je met het multiplayer-gedeelte nog maanden kunt amuseren. In het begin waren er helaas nogal wat serverproblemen, maar volgens diverse bronnen zijn deze problemen nu eindelijk opgelost, waardoor je volledig van het spel kunt gaan genieten.