Een PS 4 Pro kopen? De Sony PlayStation 4 pro console is nu verkrijgbaar. Op deze pagina vindt u informatie over de specificaties en vergelijken bij PS 4 prijzen bij diverse online winkels.

PS 4 Pro kopenZoals hierboven staat aangegeven behandelen we de volgende onderwerpen in volgorde: PS 4 Pro specificaties, PS 4 Pro prijs, PS 4 Pro accessoires, PS 4 Pro games en PS 4 Pro winkels.

Bekijk de PlayStation 4 Pro! (vanaf €399,-)

Bekijk op Bol.com

PS 4 Pro kopen

De PS 4 Pro kopen is een verstandige keuze aangezien deze een stuk krachtiger is dan zijn voorganger. Het spelen van spellen op 4k / HDR zorgt dat alle resolutie effecten veel beter worden afgespeeld. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal specificaties waaronder de verbeterde CPU en GPU. Deze verbetering brengt tevens een verschil in formaat met zich mee. Zo zijn de afmetingen van de PS 4 Pro naar 29,5 x 32,7 x 5,5 cm gebracht in tegenstelling tot zijn voorganger die 27,5 x 30,5 x 5,3 cm is. Hierdoor is het gewicht 500 gram zwaarder geworden, van 2,8 kg naar 3.3 kg.

Specificaties in het kort

PS 4 Pro kopen, dit zijn de specificaties die je kan verwachten:

 • Input/output: super snelle USB 3.1 gen1 (3 keer)
 • Memory capaciteit GDDR5 8 GB
 • Heeft een CPU van x84-64 AMD Jaguar met een relatief laag energieverbruik, acht kernen
 • Heeft een GPU van 4,20 TFLOPS en een basis van Radeon™ waar de grafische engine (next generation) op functioneert
 • De Playstation 4 Pro heeft een opslagcapaciteit van 1 Terabyte
 • AC 100 volt, vijftig / zestig Herz output
 • Het stroomverbruik komt neer op maximaal 100 Watt
 • Beschikt over ingebouwde Wifi, internetaansluiting, bluetooth verbinding

Zoals u kunt zien zijn de specificaties van de Playstation 4 Pro uitstekend. Hierdoor kan Sony de experience waarborgen en zal u zowel VR alsook de nieuwe spellen in volledige kwaliteit kunnen spelen. Verder wordt op deze pagina meerdere onderwerpen besproken waarvan het verschil tussen de PS 4 en PS 4 Pro kopen centraal staat. In de sectie games zijn meerdere video’s zichtbaar waarbij de verschillen duidelijk gemaakt worden. Ook vind je op deze pagina een aantal afbeeldingen zodat u rustig de verschillen in details kan zien.

PS 4 Pro prijs

De Playstation 4 Pro wordt momenteel verkocht bij vanaf prijzen van €399,00 euro. Bij de standaardverpakking die voor €399,00 euro verkocht wordt zijn de volgende elementen inbegrepen:

 • PS 4 Pro console
 • Dualshock controller (PS 4)
 • PS 4 headset
 • Guideline
 • USB en HDMI kabels
 • Ac energie adapter

Naast de standaard pakketten zijn er ook pakketten rond de €450,00 euro. Bij dit soort pakketten zit vaak een extra controller, camera en spel inbegrepen.

Bekijk de PlayStation 4 Pro! (vanaf €399,-)

Bekijk op Bol.com

PS 4 Pro en PS 4 verschillen

Afhankelijk van het spel zullen de graphics verschillend zijn. De PS 4 Pro beschikt over extra power waardoor game developers deze zelf kunnen toepassen bij games. De verbetering ten opzichte van de normale PS 4 zal met name voor de resolutie gebruikt worden. Tegenwoordig heb je veel 4k televisies, hiervoor zijn de PS 4 Pro’s dus meer geschikt.

Het verschil in GPU van de PS 4 Pro (2.1GHz 8-core AMD Jaguar) en normale PS 4 (1.6GHz 8-core AMD Jaguar) zorgt ervoor dat ontwikkelaars meer kwaliteit in textuur en licht kunnen aanbrengen. Hierdoor ziet alles er realistischer uit en kan het met een soepeler tempo worden gespeeld. Wanneer je afbeeldingen gaat bekijken waarbij het verschil te zien is, dient u goed op te letten aangezien sommige afbeeldingen niet of wel op een 4k televisie zijn afgebeeld. Hierdoor kan de vergelijking niet opgaan. Enfin, laten we eens een voorbeeld zien waarbij het verschil tussen een PS 4 Pro en een normale PS 4 te zien is (Demo):

PS 4 Pro kopen

De bovenstaande afbeelding is een demo van de normale Playstation 4.

PS 4 Pro kopen

Graphics

De verschillen zijn aanzienlijk te noemen. Als je alleen al kijkt naar de gedetailleerde plantengroei op de rots valt het op dat de PS 4 Pro betere graphics heeft. De feature die natuurlijk het meeste opvalt is het verschil in ligt. Bij de PS 4 Pro is het veel meer een experience.

Bij de PS 4 Pro is het wel belangrijk om een televisie te hebben met een hoog dynamisch bereik. Veel bezoekers die nog nooit een dergelijke TV hebben gehad zullen hoogstwaarschijnlijk de relevantie er niet van inzien. De volgende afbeelding laat het verschil zien:

PS 4 Pro kopen
De bovenstaande afbeelding is een demo van de normale Playstation 4.

PS 4 Pro kopen

Deze laatste is dus met een PS 4 Pro op een TV met hoog dynamisch bereik gespeeld. Hierbij is het verschil met name duidelijk wanneer je naar de wolken kijkt. Bij de normale PS 4 is het een grote grijze massa terwijl bij de Pro een diepere kleur en scherpere contouren zichtbaar zijn. Kortom, met de PS 4 Pro (PS 4 Pro kopen) en HDR TV kunt u veel realistischer uw spellen spelen.

Bekijk de PlayStation 4 Pro! (vanaf €399,-)

Bekijk op Bol.com

PS 4 Pro accessoires

Er zijn een aantal accessoires die handig/nodig zijn bij de aanschaf van een standaard pakket. Accessoires die audio en visualisatie ervaring op de Sony Playstation 4 Pro kunnen verhogen.

PS 4 Pro gaming headsets

 • Razer Kraken Pro V2; Prachtige gifgroene, zwarte of witte Razer game headset voor de PS 4 Pro, X Box, iOS of Android toestellen. Deze headset worden voor €85,00 euro verkocht. PS 4 Pro kopen
 • Astro A40 TR in combinatie met een MixAmp Pro. Een prachtig apparaat met unieke audio sound vor de prijs van €269,00 euro.
 • Logitech G430 – 7.1 virtueel surround speelervaring gemaakt voor de PS 4 en PC, te koop voor €69,99.
 • Originele Playstation 4 en Vita headset ter waarde van €24,95 behoort ook tot de mogelijkheden.

PS 4 Pro racestuur

De Logitech G29 racestuur speciaal gemaakt voor de Playstation 3 en 4 (ook mogelijk op de PC) geeft het ultieme simulatie racing gevoel. Zo beschikt deze accessoire over forcefeedback wat een functie is die het gevoel van je auto en banden simuleren. Deze zijn (met name) te merken bij het maken van bochten, driften of het rijden op zand/grind.

Het stuurwiel beschikt over vele knoppen, denk hierbij aan de: D Pad, versnellingsregelaars en console knoppen. Via LED lampjes wordt aangegeven wanneer van versnelling gewisseld moet worden. De pedaleneenheid zijn erg responsive wat wil zeggen dat ze gevoelig reageren op iedere drukuitoefening. Hierdoor kan accurater en sneller gehandeld worden.

PS 4 Pro verticale stand

Een verticale stand kan handig zijn bij kleinere of speciale ruimtes.Op Bol.com zijn verschillende verticale stands te koop waarvan de Trust GXT 226 het best beoordeeld is. Deze verticale stand voor de Playstation 4 Pro staat te koop voor €13,99 euro. Op Bol.com zijn meerdere vertical stands te koop, de vanaf prijs ligt wel rond de €13,00 euro.

PS 4 Pro camera

Daarnaast dien je in bezit te zijn van een speciale Playstation 4 camera die lost te kopen zijn voor €59,00 euro. Een dergelijke camera is bijvoorbeeld een ‘must have’ have wanneer u VR spellen wilt spelen. In het volgende kopje bespreken we de PS VR bril die daarbij hoort.

PS 4 Pro VR

De PS VR, Playstation VR is een geavanceerde virtual reality bril te koop voor €399,00 euro. Deze headset wordt standaard geleverd met processor unit, stereo oordopjes, kabels voor de USB en een HDMI, de headset connection adapter en AC adapter zijn daar ook bij inbegrepen.

Het beschikt over de volgende specificaties: OLED beeld, een beeldschermformaat van 5,7 inch, display resolution van 1920 x RGB x 1080, de PS VR heeft een refresh frequentie van 90 Hz / 120 Hz en een gezichtsveld van om de nabij 100 graden. Verbinding wordt via de USB en HDMI gemaakt. Verder beschikt de Playstation VR voor de PS 4 Pro over verschillende sensoren zoals de gyroscoop en acceleratiemeter. Mocht u een PS 4 Pro kopen, adviseren wij zeker om deze accessoire erbij te nemen.

PS 4 Pro dualshock controller

Bij het standaard pakket wordt altijd een controller meegeleverd die op de PS 4 Pro console gebruikt kan worden. De controller heeft een futuristische uitstraling door de LED verlichting aan de bovenkant van de controller. Deze LED verlichting zorgt dat u ook in het donker makkelijker spellen kan spelen. PS 4 pro kopen

Rechts ziet u een afbeelding van de Nacon Revolution Pro controller voor de PS 4. Deze joystick beschikt over 4 extra sneltoetsen en 8-wegs richtingtoetsen. Deze controller is ideaal voor de pro gamers, met name shooters zijn ideaal met deze joystick aangezien die heel nauwkeurig is. Dit type is momenteel voor €109,00 euro te koop bij Bol.com.

Mocht u een PS 4 Pro kopen, dan kan het verstandig zijn om een uitgebreid pakket te bestellen. Hierbij worden meestal twee controllers en een spel meegeleverd. Een losse PS 4 Pro dualshock controller kost rond de €100,00 euro. Dus wanneer u uiteindelijk toch in bezit wil zijn van twee controllers, kunt u beter direct investeren in een duurder pakket waarbij twee controllers zijn inbegrepen.

Bekijk de PlayStation 4 Pro! (vanaf €399,-)

Bekijk op Bol.com

PS 4 Pro games

De PS 4 Pro kopen of bestellen? Laten we eens bekijken welke spellen hierbij horen. Op dit moment zijn de volgende spellen het meest populair en absoluut de moeite waard om te kopen.

Resident Evil 7

Resident Evil 7, in Japan ook wel Biohazard genoemd, wordt als een van de meest populaire en beste games voor op de PS 4 Pro beschouwd. Alleen op deze console is het mogelijk om optimaal te genieten van de 4k resolutie. Hierbij is het ook belangrijk om een HDR TV te hebben. Technisch gezien kan je Resident Evil 7 ook op een snellere frame rate afspelen, geen irritaties meer dus. Het spel draait om de personage genaamd Ethan die op zoek is naar zijn vrouw Mia. In het spel moet Ethan naar Louisiana rijden nadat duidelijk werd dat Mia zich hier bevindt. Hij komt terecht bij het huis van de Baker family.

Een familie die niet al te gezellig is kort gezegd. Tijdens dit horror spel moet je veel puzzels en taken uitvoeren om erachter te komen waar Mia is. Het speelt zich dus af in dit angstaanjagende oude naargeestige huis waarbij je hart snel klopt. Het spel is op meerdere consoles verkrijgbaar. Denk hierbij aan de X Box One, PC en Playstation 4/Pro. Het is in principe niet nodig om de voorgangers van Resident Evil te spelen, Resident Evil 7 is een totaal nieuwe game met een totaal andere verhaallijn. Hieronder ziet u een stukje van het spel waarbij meteen een vergelijking is gemaakt tussen de PS 4 en PS 4 pro.

Call of Duty: Infinite Warfare

Wanneer u een PS 4 pro wilt kopen (PS 4 Pro kopen), moet u zeker overwegen om ook Call of Duty Infinite Warfare aan te schaffen. Dit spel is ontwikkeld door Infinity War en door Activision gepubliceerd. Call of Duty Infinite War is verkrijgbaar op de X Box One, PC en Playstation 4 en 4 Pro. Naast de standaard campaign en multiplayer modus is het ook weer mogelijk om zombies te spelen. Met zestig frames per second (FPS) kan dit spel zowel op de Sony Playstation 4 en 4 Pro goed worden afgespeeld. Wilt u graag de verschillen zien, neem dan een kijkje in de onderstaande video.

Watch Dogs 2

Watchdogs staat bekend om zijn open-adventure game ervaring. Ook dit spel hoort in het rijtje thuis van populaire spellen op de PS 4 Pro. De game speelt zich af in San Francisco waarbij de meeste plekken bereikbaar zijn. Wilt u ook hiervan de verschillen in graphics zien, bekijk dan het filmpje hieronder:

Fifa 17

De grootste graphic update voor FIFA 17 is de update naar de PS 4 Pro. De resolutie is absoluut verbeterd, je ziet scherp 4k beeld waarbij contouren en licht duidelijk verbeterd zijn. De verschillen in graphics zijn voor ons minder te zien in vergelijking met de bovengenoemde spellen. Neem een kijkje in de volgende video en zie het verschil zelf.

Daarnaast zijn er nog veel andere games voor de PS VR, denk aan VR worlds, Resident Evil, Rush of Blood etc. Er zullen nog veel meer games uitkomen die ongetwijfeld een ultiem gaming gevoel zullen geven. Denk maar aan de nieuwe Fifa 18 of GTA.

Bekijk de PlayStation 4 Pro! (vanaf €399,-)

Bekijk op Bol.com

PS 4 Pro winkels

De Playstation 4 Pro kan bij veel winkels gekocht worden. De meest bekende zijn Ebay, Coolblue, Bart Smit, Intertoys, Mediamarkt, Wehkamp, Gamemania enzovoort. Bij vrijwel alle winkels zullen de prijzen vergelijkbaar zijn, deze licht dus rond de €399,00 euro voor het basis pakket beschikkende over diverse kabels, de console en een PS 4 dualshock controller.

Hopelijk heeft deze informatie u geholpen bij de keuze voor een PS 4 Pro kopen. Bij productgids zijn wij zeer gecharmeerd van de bovenstaande winkels, met name Bol.com. Bij deze online winkel kopen wij het liefst onze producten. Uitstekende garanties, snelle levertijden, uitmuntende service en kwalitatief goede producten. Mocht u nog vragen hebben omtrent dit stukje, twijfel niet en stuur een mailtje naar de redactie. Heeft u interesse in andere producten, neem dan een kijkje in het menu, wellicht staat het product ertussen en vindt u ook daarover alle benodigde informatie.