Heb je een smartwatch met draadloos opladen (bijvoorbeeld met Qi)? Je hebt dan weinig aan een powerbank met alléén USB-aansluitingen. Je kunt dan beter op zoek gaan naar een powerbank die ook draadloos (inductie) opladen ondersteunt. Veel smartwatches kunnen uitsluitend inductief opgeladen worden. Een goed voorbeeld is de Apple Watch 3.

ZENS Powerbank met draadloos opladen

Maar niet alleen smartwatches worden draadloos opgeladen met Qi. Ook veel smartphones worden met deze inductie-techniek opgeladen. Denk hierbij aan de iPhone 8 en de iPhone X, en natuurlijk veel Android-telefoons waarbij dit al langer mogelijk was. Toch is het dan beter om een powerbank te kopen die ook USB-kabels ondersteunt, want het opladen van je smartphone gaat nog altijd een stuk sneller via de kabel.

Powerbanks met draadloos opladen

In dit artikel zetten we ze allemaal op een rijtje: onze favoriete powerbanks die draadloos opladen (Qi) ondersteunen. Deze powerbanks zijn ideaal voor het opladen van je smartwatch. Dit werkt natuurlijk wel alléén wanneer je smartwatch ook draadloos (inductief) kan worden opgeladen met Qi. Sommige smartwatches ondersteunen dit namelijk niet; die worden nog altijd met een micro-USB aansluiting opgeladen. Hiervoor kun je ook prima een normale powerbank gebruiken. Zo’n normale powerbank kun je heel goedkoop aanschaffen bij de Action of zelfs online in de Lidl webshop.

ZENS Qi Apple Watch Powerbank – 1300 mAh / €48,99

Zens Qi Apple WatchDeze powerbank was al te zien in de foto bovenaan dit artikel. Laat je niet misleiden door “Apple Watch” in de naam van deze powerbank. Ook andere merken met Qi kunnen gewoon opgeladen worden met deze powerbank. Helaas zit er géén USB-aansluiting op deze powerbank. Je kunt dus niet óók je smartphone opladen. Met de capaciteit van 1300 mAh kun je je Apple Watch zo’n drie keer volledig opladen (van 0 naar 100 procent). ZENS is een Nederlands bedrijf.

Xtorm XB103 Powerbank met Qi Lader – 8000 mAh / €57

Xtorm XB103Ook de Xtorm XB103 powerbank is geschikt voor Qi-devices. Het voordeel van deze powerbank ten opzichte van de ZENS-powerbank is dat deze een capaciteit heeft van maar liefst 8.000 mAh én dat je er ook een smartphone mee kan opladen; de powerbank heeft namelijk ook twee USB-poorten. Ideaal, zeker omdat deze powerbank maar iets duurder is dan het model van ZENS.

Xtorm XW200 10000 mAh / €80


Xtorm XW200Er zit maar liefst 10.000 mAh in deze powerbank! Er zit een Qi-inductieplaatje op, én een USB-poort voor het opladen. Vooral de hoge capaciteit maakt deze powerbank zeer aantrekkelijk ten opzichte van de andere powerbanks. Het nadeel is dat er maar één USB-poort in zit en dat de prijs wel een stuk hoger ligt dan bijvoorbeeld  de Xtorm XB103.

Gridler 5K Qi 5000 mAh / €60

Gridler 5K Qi powerbankDeze powerbank beschikt over een capaciteit van 5000 mAh en is dus een middenmotor qua accucapaciteit. Wel heeft de Gridler een USB-poort én een Qi-oppervlak voor het draadloos opladen van je smartphone of smartwatch. We noemen dit model daarom toch maar in dit overzicht. Er zijn namelijk genoeg mensen die dit apparaat hebben gekocht en zeer tevreden zijn!

Conclusie

Afhankelijk van jouw wensen kun je met de informatie hierboven een goed overwogen keuze maken bij het aanschaffen van een draadloze powerbank. Belangrijk om op te letten zijn de capaciteit en natuurlijk of er ook een USB-poort in de powerbank zit. Dit laatste is vooral handig als je ook andere apparaten wilt kunnen opladen. Wij raden je dat wel aan, want als je toch veel geld gaat uitgeven kun je maar beter zorgen dat je al je apparaten onderweg kunt opladen. Daarom is onze “beste keuze” ook de Xtorm XB103. Deze heeft een capaciteit van maar liefst 8.000 mAh én heeft ook een USB-aansluiting. De prijs van 57 euro is relatief laag.