Voor veel westerlingen is het merk Xiaomi (Powerbank Xiaomi) Powerbank Xiaomi
een nogal onbekend merk. De laatste jaren is China echter economisch gezien sterk aan het groeien en deze groei maakt dat ook de technologische ontwikkeling een behoorlijke vlucht hebben genomen in de afgelopen jaren. Voorheen stonden Chinese producten vooral bekend als goedkope namaakmodellen van westerse fabrikanten. Xiaomi is echter een voorbeeld van het moderne China.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank Xiaomi

Powerbank Xiaomi vinden? Sinds 2010 produceert Xiaomi smartphones en tablets en in 2015 hadden ze al 5% van de wereldmarkt in handen met een verkoop van ruim 70 miljoen toestellen. Het succes van dit bedrijf is terug te zien in de producten die ze maken. Een mooie strakke vormgeving en een stevige behuizing waardoor hun producten lang mee gaan, gecombineerd met een aantrekkelijke prijs is de reden voor de opmerkelijke groei van Xiaomi.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

De powerbanks van Xiaomi

Xiaomi heeft zich de laatste jaren ook gericht op de ontwikkeling en de productie van een lijn van powerbanks. Zo langzamerhand beginnen westerse bedrijven ook de powerbanks van dit merk op te nemen in hun assortiment. Een powerbank van dit merk kun je al kopen voor ongeveer €30 en ook de duurdere modellen kosten je niet meer dan €50. Een voordeel van een powerbank van Xiaomi is het design. Niet alleen zien ze er erg mooi uit, maar vanwege de strakke vormgeving zitten er ook geen uitsteeksels aan die ergens achter kunnen blijven hangen. Daarbij zijn ze erg compact en kun je je powerbank dus makkelijk in je broekzak of jaszak meenemen. De powerbanks van Xiaomi zijn ook stevig gebouwd en zullen dus niet snel beschadigen en gaan lekker lang mee. De meeste modellen beschikken ook over twee USB poorten zodat je twee telefoons tegelijkertijd kunt opladen. Afhankelijk van het type dat je kiest heb je tussen de 10.000 en de 16.000mAh wat voldoende is om ook je tablet op te kunnen laden. Het opladen van je telefoon gaat snel en met de meeste modellen kun je een telefoon ongeveer 4 of 5 keer opladen. Het opladen van de powerbank zelf kan eenvoudig met de bijgeleverde adapter. De powerbanks van Xiaomi staan er echter wel om bekend dat de oplaadtijd van de powerbank nogal lang is.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

De omgekeerde wereld

Omdat Xiaomi een relatief nieuw merk is en een nieuwe speler op de westerse powerbank markt, zijn de modellen van Xiaomi op dit moment maar bij een aantal winkels en online shops verkrijgbaar. Er zijn echter wel steeds meer aanbieders maar let goed op. Er worden namelijk ook een hoop namaakmodellen verkocht. Deze hebben uiteraard niet dezelfde kwaliteit als het origineel dus let goed op waar je je Xiaomi powerbank koopt. Wanneer je twijfelt, kijk dan eens op internet en probeer een paar reviews op te zoeken op diverse sites. Koop de powerbank alleen bij een officieel verkooppunt zodat je lang plezier hebt van een mooie powerbank die veel stroom levert voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com