Powerbank vliegtuig vinden? Deze situatie zal velen van ons bekend voorkomen. Powerbank vliegtuig
Je gaat lekker op vakantie naar Spanje en je besluit om met het vliegtuig te gaan. Het is zomer en dus hoogseizoen op de vliegvelden. Daarom besluit op tijd te vertrekken met als gevolg dat je uren voor vertrek al op het vliegveld bent.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank vliegtuig

Maar dat is niet erg want je hebt je telefoon bij je om een spelletje te kunnen spelen en zo vliegt de tijd voorbij. Na drie uur spelen kun je eindelijk gaan boarden maar dan is echter je telefoon leeg en je moet nog 2,5 uur vliegen (Powerbank vliegtuig). In dergelijke gevallen zou het ideaal zijn als je een powerbank mee kunt nemen in het vliegtuig zodat je je telefoon tijdens de vlucht kunt opladen. Maar kan dat zomaar?

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank in het vliegtuig

Een powerbank mag je niet zomaar meenemen in het vliegtuig. Dat heeft te maken met de batterij, die bevat namelijk lithium en dat staat gemarkeerd als een gevaarlijke stof omdat het, wanneer het vrijkomt erg brandbaar is. Hiervoor zijn richtlijnen opgesteld bij vliegmaatschappijen die aangeven waar de grens ligt wat betreft het vervoeren van deze spullen. Deze grens wordt over het algemeen aangegeven in Wattuur of Wh en de hoogte hiervan kan per vliegmaatschappij verschillen. Wil je een powerbank meenemen in het vliegtuig? Kijk dan altijd even wat de richtlijnen van de desbetreffende maatschappij zijn.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Lithium in batterijen

In bijna alle batterijen zit lithium en over het algemeen is het geen probleem om bijvoorbeeld een laptop mee te nemen of een mobiele telefoon. Hier zitten weliswaar ook batterijen met lithium in maar deze zit vaak in een stevigere behuizing dan een powerbank waardoor de richtlijnen hiervoor strenger zijn dan bij andere elektronica.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Enfin, neem alvorens u een powerbank koopt een kijkje naar de beoordelingen, recenties en commentaar. Dit kunt u makkelijk op Bol.com doen. Hier vindt u bij ieder artikel deze informatie.