Powerbank usb c kopen? Powerbanks zijn al een powerbank usb c
tijdje op de markt. Tegenwoordig komen er echter steeds meer modellen bij die adverteren met de zogenoemde USB-C. Maar wat is dat nu eigenlijk? De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met de standaard USB poorten. Deze kun je terugvinden in alle reguliere computers, laptops en in powerbanks.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank usb c

Powerbank usb c vinden? Dit type aansluiting wordt ook wel de USB-A genoemd. Daarnaast is er met de opkomst van de smartphone een nieuw type aansluiting bij gekomen, de kleinere USB-B, of micro USB aansluitingen. Deze kun je vaak terugvinden bij de moderne smartphones. Nu is er echter een ‘new kid on the block’ en dat is de USB-C aansluiting. Het voordeel van deze aansluiting is dat die zo is ontworpen dat hij op iedere bestaande poort kan worden aangesloten. Je hebt dus niet voor al je apparaten een andere aansluiting nodig.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank met USB-C

De nieuwe USB-C aansluiting heeft ook zijn voordelen voor de powerbank. Een UB-C aansluiting kan namelijk bij een laag voltage een veel hoger wattage aan stroom doorvoeren waardoor de oplaadtijd van je powerbank drastisch wordt verlaagd. Een ander, praktisch voordeel is dat je niet meer hoeft te kijken op welke manier je de kabel aansluit. Bij de reguliere USB poorten moet je nog goed kijken welke kant boven is om een kabel aan te sluiten. Bij dit nieuwe type is dit niet langer nodig, Beide zijden zijn in te pluggen. Omdat het type C nog volop in ontwikkeling is zijn powerbanks met dit type aansluiting nog niet in grote mate verkrijgbaar op de Nederlandse markt maar daar komt verandering in. Zo heeft het Chinese merk Xiaomi al aangekondigd een powerbank van dit type nog dit jaar op de markt te brengen. Neem alvast een kijkje naar de mogelijkheden.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank USB

Bij het ontwikkelen van een nieuw apparaat moet er aan een aantal eisen worden voldaan om een hit te worden. Allereerst moet het een apparaat zijn dat rekening houd met gebruikersgemak. Iedereen moet er eenvoudig gebruik van kunnen maken. Ten tweede moet het eindproduct een duidelijke meerwaarde hebben voor de gebruiker. En ten derde moet het een betaalbaar product zijn. Iets dat iedereen kan kopen. Tot slot moeten mensen een keuze hebben. De consument wil kunnen kiezen voor een product dat het beste past bij hun behoeften. De powerbank is een uitvinding die aan al deze punten voldoet. De meeste powerbanks hebben slechts een knop en dat is om het apparaat aan of uit te zetten. Het opladen en aansluiten van apparaten is ook de eenvoud zelve. Met een of meerdere USB poorten kan je iedere gewenste kabel simpel en snel in de powerbank klikken en kun je meteen je apparaten opladen. Eenvoudiger wordt het niet. Ook heeft een powerbank een duidelijke meerwaarde doordat je met dit apparaat de levensduur van de batterij van je telefoon of tablet minstens kunt verdubbelen zonder dat je het apparaat ergens hoeft te laten liggen. De powerbank is een zeer betaalbaar product dat je voor minder dan €10 kunt kopen. En er is genoeg keuze want er zijn honderden modellen beschikbaar die variëren in prijs en kwaliteit.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Smartphone, tablet of laptop

Iedere powerbank is voorzien van een of meerdere USB poorten waar kabels op kunnen worden aangesloten om je apparaten aan te sluiten. Het maakt echter wel verschil of je een USB powerbank wilt gebruiken voor het opladen van je telefoon of een tablet of laptop. Voor een telefoon heb je aan de kleinste en meest goedkope powerbanks al voldoende maar voor een tablet of laptop wordt aangeraden om een powerbank met een hoger vermogen aan te schaffen om je apparaten in een acceptabele tijd op te laden.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com