Powerbank test doen? De smartphone heeft zich in een Powerbank test
paar jaar ontwikkeld tot een belangrijke factor in ons leven. Waar een telefoon vroeger alleen handig was om contacten mee te onderhouden, gebruiken we de smartphone tegenwoordig ook voor internetbankieren, Facebook en nog veel meer.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank test

Powerbank test uitvoeren? We gebruiken de smartphone daardoor niet alleen heel veel, we zijn er ook afhankelijk van geworden. Terwijl het ene model telefoon nog maar net uit is volgt alweer een nieuwe. Helaas geldt dit niet voor de accu’s in de telefoons. Deze zijn totaal niet berekend op intensief gebruik en raken snel leeg. Juist omdat we zo afhankelijk zijn van onze telefoon kan het buitengewoon frustrerend zijn als hij halverwege dag al uitvalt vanwege een lege batterij. Gelukkig is hier een hele handige oplossing voor in het leven geroepen: de powerbank.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Wat is een powerbank

Een powerbank maakt het mogelijk om zonder stopcontact, altijd en overal je telefoon op te kunnen laden. Dit kan omdat de powerbank een soort mobiele oplader is. Je kunt hem thuis door middel van het stopcontact opladen en vervolgens in je tas meenemen. Dit is heel eenvoudig omdat de powerbank klein is, compact en ook nog eens heel weinig weegt. Als je in de loop van de middag merkt dat de batterij van je telefoon leeg begint te raken kun je hem door middel van een Micro USB-kabel aansluiten op de powerbank. Je smartphone laadt dan razendsnel weer op en je kunt er weer uren tegenaan. Juist omdat je je smartphone vaak gebruikt terwijl je onderweg bent is de powerbank ontzettend handig. Je hebt dan immers geen stopcontact voor handen maar je kunt je telefoon wel heel gemakkelijk opladen.

Aan welke eisen voldoet een goede powerbank?

Een powerbank moet voldoende capaciteit bevatten om jouw smartphone maximaal op te kunnen laden. Deze capaciteit wordt aangeduid als mAh, een afkorting voor milliampère. Als je je telefoon één keer op wilt laden moet je kiezen voor een powerbank die minstens evenveel mAh bezit als de accu in jouw telefoon. Als je je telefoon vaker op wilt laden kun je beter kiezen voor een model wat meer capaciteit bezit. Behalve de capaciteit moet ook de kwaliteit van de powerbank in orde zijn. Er zijn veel goedkope powerbanks op de markt die van lage kwaliteit materialen zijn gemaakt. Hierdoor zijn ze vaak slecht afgewerkt en minder stevig. Omdat je een powerbank vaak bij je draagt als je onderweg bent moet de powerbank echter wel tegen een stootje kunnen. Je kunt daarom beter niet kiezen voor een exemplaar van lage kwaliteit. Je komt dan vaak bedrogen uit. Omdat het lastig is om te weten welke powerbank duurzaam is en goedkoop in aanschaf kun je het beste een powerbank test bekijken.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Kies met behulp van een powerbank test

Met een powerbank test  krijg je niet alleen een handig overzicht van geschikte, kwalitatief hoogwaardige powerbanks voor jouw smartphone. Je komt ook meer te weten over gebruiksvriendelijkheid en de veiligheidseisen waaraan een powerbank moet voldoen. Zo maak je gegarandeerd de beste keuze.