Powerbank reviewSmartphones hebben ons leven in de afgelopen jaren op zijn kop gezet. We hebben bijna vierentwintig uur per dag toegang tot internet en Social Media zijn belangrijker dan ooit tevoren. We willen weten wat er speelt en het liefst op het moment waarop het gebeurd. Geen wonder dat we met z’n allen afhankelijk zijn geworden van onze smartphone. De accu’s van onze smartphones zijn hier echter niet op berekend. Deze pagina biedt een handige Powerbank review.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank review

Door ons intensieve gebruik komen we dag amper door zonder onze smartphone tenminste één keer extra op te laden. Maar hoe doe je dat als je even geen stopcontact voor handen hebt? Bijvoorbeeld als je onderweg bent met het openbaar vervoer of staat te dansen bij een festival? Dan kan een lege accu veel frustratie geven. Een frustratie die gelukkig als sneeuw voor de zon verdwijnt met een powerbank. Het is verstandig om eerst een powerbank review te lezen voordat je een powerbank koopt.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Een stopcontact is niet meer nodig

Een powerbank is een soort externe accu voor je telefoon. Je laadt hem op via het stopcontact en neemt hem dankzij het kleine formaat eenvoudig mee in je tas of broekzak. Zodra de batterij van je telefoon leeg begint te raken pak je de powerbank en sluit je deze via een Micro USB-Kabel aan op je smartphone. In een mum van een tijd is je smartphone helemaal opgeladen en kun je weer online.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Hoe kies ik de beste powerbank voor mijn toestel?

Powerbanks zijn er in vele soorten, maten en prijsklassen. Wat je in ieder geval moet weten is de capaciteit die je nodig hebt. De accu in jouw telefoon heeft namelijk een bepaald vermogen in mAh, oftewel milliampere. De powerbank die je koopt moet tenminste dezelfde capaciteit hebben zodat je de telefoon er in ieder geval één keer helemaal vol mee kunt laden. De realiteit is echter dat je vaak meer hebt aan powerbank waarmee je jouw smartphone meerdere keren op kunt laden. In dat geval kun je beter kiezen voor een hoger vermogen. Stel dat de accucapaciteit van je telefoon 2000 mAh is en je wilt hem vier keer op kunnen laden met één volle powerbank. Dan kun je het beste kiezen voor een exemplaar wat een vermogen van minstens 8000 mAh heeft.

Kies de juist verhouding tussen prijs en kwaliteit met een powerbank review

Er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit als het gaat om powerbanks. Natuurlijk wil je niet teveel betalen, maar pas op dat je geen kat in de zak koopt. Goedkope powerbanks hebben vaak weinig capaciteit en scoren laag op kwaliteit. Duurdere powerbanks hebben meestal meer vermogen en dankzij de kwaliteit van de behuizing een langere levensduur. Hierdoor zijn ze vaak ook veiliger in gebruik. Er zijn echter zoveel merken op de markt en aan de verpakking kun je niet altijd zien in hoeverre een powerbank betrouwbaar is. Een powerbank review kan je dan vaak wel een eind op weg helpen bij het maken van een goede keus.