Powerbank opladerIn deze tijd kunnen we haast niet meer zonder onze smartphone en tablets. We gebruiken ze altijd en overal, en niet alleen zakelijk maar ook privé. Even online je boodschappen bestellen, je vriendengroepje appen en natuurlijk moet je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op Facebook en Instagram. Dan is het ontzettend frustrerend als de accu van je telefoon het halverwege de dag begint te begeven. Zeker als je nog wel even door moet. Als er een stopcontact voor handen is kun je het wel oplossen. Maar wat als je onderweg bent of buiten loopt? Dan kun je het aardig benauwd krijgen. Gelukkig is dit nu niet meer nodig dankzij de powerbank oplader. Hiermee kun je altijd en overal je telefoon zonder stopcontact opladen.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank oplader

Wat is een powerbank oplader en hoe gebruik je hem?
Een powerbank oplader is een soort externe accu voor je telefoon. Je laadt hem van tevoren op via het stopcontact, net als een oplaadbare batterij. Vervolgens kun je hem overal mee naar toe nemen dankzij het handig formaat. Als je telefoon of tablet halverwege de dag leeg begint te raken heb je alleen nog maar je powerbank nodig. Een stopcontact is verleden tijd. Door middel van een Micro USB-kabel sluit je de telefoon aan op de powerbank en in korte tijd is je telefoon voorzien van verse stroom en klaar voor gebruik.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?
Een powerbank is dus hartstikke handig, maar hoe weet je welke geschikt is voor jouw apparaat? Als je naar de winkel gaat of in webshops kijkt kom je er al snel achter dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. En ook lopen de prijzen nogal uiteen. Kun je net zo goed een goedkope powerbank oplader kopen of krijg je meer waar voor je geld als je kiest voor een duurder exemplaar? Wij helpen je een handje met de volgende tips.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Kies het juiste vermogen
Het eerste wat je moet weten als je een powerbank wilt kopen is de benodigde capaciteit. Met deze capaciteit bedoelen we de hoeveelheid stroom die de accu van je telefoon of tablet verbruikt. Dit wordt uitgedrukt in de eenheid milliampère, afgekort als mAh. Ook powerbanks hebben een vermogen wat eveneens in mAh wordt uitgedrukt. Als je je telefoon of tablet één keer op wilt laden is het dus noodzakelijk dat je een powerbank kiest die op zijn minst hetzelfde vermogen heeft. In veel gevallen zal je echter de voorkeur geven aan een powerbank waarmee je met een volle capaciteit jouw smartphone of tablet meerdere keren op kunt laden. Dan kun je beter kiezen voor een powerbank oplader met het dubbele of driedubbele vermogen van jouw telefoon. Heb je bijvoorbeeld een telefoon met een accucapaciteit van 3000 mAh en wil je deze drie keer op kunnen laden? Dan koop je een powerbank met een vermogen van 9000 mAh.

Waar en wanneer wil je de powerbank gebruiken?
Powerbanks zijn verkrijgbaar in allerleis soorten, maten en kleuren. Afhankelijk van de omstandigheden waarin je de powerbank oplader denkt te gaan gebruiken kun je kiezen voor een formaat wat je aanspreekt. Als je op vakantie gaat en door je vliegreis beperkt bent door een bagagelimiet kies je waarschijnlijk liever voor een powerbank die lichtgewicht is. Als je van plan bent om hem te gebruiken tijdens een dagje winkelen wil je liever een powerbank die zeer compact is. Dan weet je tenminste zeker dat hij in je handtas past en er voldoende ruimte overblijft voor andere dingen.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Goedkoop is duurkoop
Powerbanks zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen. Een goedkope powerbank is echter niet meteen de beste keuze. Je betaalt voor het vermogen. Dus hoe meer capaciteit de powerbank heeft, hoe hoger de prijs. Ook zijn goedkopere powerbanks niet altijd van de beste kwaliteit. De behuizing is vaak zwak en slecht afgewerkt. Als gevolg daarvan kan zo’n model meestal niet tegen een stootje. Je doet er daarom verstandig aan om een powerbank te beschouwen als een investering die zich terugbetaald. Een iets duurder exemplaar biedt jou de meer capaciteit en in veel gevallen een langere levensduur. Toch zijn er ook goedkope powerbanks die wél goed zijn, zo kwam de Powerbank Action als beste uit de bus in een onderzoek van de Consumentenbond.

Samengevat
Een powerbank oplader is een hele handige gadget waarmee je jezelf heel wat stress kan besparen. Je kunt altijd en overal je telefoon opladen zodat je altijd bereikbaar bent voor iedereen. Genoeg reden om er één aan te schaffen. Met behulp van de bovenstaande tips moet dit helemaal lukken.